I on je stigao na red: Hollywood priprema biografski film o Nikoli Tesli
I on je stigao na red: Hollywood priprema biografski film o Nikoli Tesli

I on je stigao na red: Hollywood priprema
biografski film o Nikoli Tesli

Izvjesno je kako se američka filmska industrija, uz nebrojene nastavke kino hitova, okrenula snimanju biografskih filmova. Od velikana glazbene scene, preko sportskih divova pa sve do slavnih znanstvenika – popis je uistinu dugačak. A na njemu će se uskoro naći i ime Nikole Tesle. Kako javlja Variety, u pripremi je filmska trilogija koja će na velika platna nastojati prenijeti život osebujnog genija.

Poznato je kako će na njemu raditi  Tim Eaton, koji je ostavio značajan obol u radu na filmovima Men in Black, Twister i Beowulf. Scenarij bi se trebao temeljiti na književnim predlošcima autora Marca Seifera – Wizard: The Life and Times of Nikola Tesla Tesla: Wizard at War, kao i prikupljenim arhivskim zapisima.

Nikola Tesla

Priča jednog genija

Ponosni smo što radimo s Marcom i Timom te vjerujemo da će oni biti snažna sila pomoću koje možemo istražiti kako je, u svijetu pod sve većim utjecajem tehnologije i njezine zlouporabe, Teslina vrlo ljudska priča o teretu genija svojevrsno upozorenje iz koje možemo učiti, rekao je John Attard osnivač Showdoga –  studija koji producira ove filmove.

Kad ljudi danas čuju riječ ‘Tesla’, velika je vjerojatnost da im prva pomisao bude istoimena automobilska kompanija, kazao je prilikom najave ekskluzivni producent Robert Harris, dodavši: Ono što nije očito je koliko je Nikola Tesla bio utjecajan u oblikovanju budućnosti i koliko ga je to koštalo.

Nikola Tesla
Ethan Hawke kao Nikola Tesla

Nije prvi film o Tesli

Podsjetimo, ovo nije prvi puta da će Hollywood na velika platna prenijeti životnu priču Nikole Tesle. Redatelj Michael Almereyda to je pokušao učiniti 2020. godine s filmom jednostavnog imena Tesla, u kojem je glavna uloga bila povjerena Ethanu Hawkeu. Film je dobio osrednje kritike, te nije ostvario značajan uspjeh kod publike. Ostaje vidjeti hoće li novi biografski film u tome uspjeti…

Foto: IMDb, Pomo

Učitati još
Zatvori