Odlične nerazvikane serije koje možete staviti na svoju binge listu
Odlične nerazvikane serije koje možete staviti na svoju binge listu

Odlične nerazvikane serije koje možete
staviti na svoju binge listu

Ne sumnjamo da ste već pogledali Stranger Things, Never Have I Ever, Atypical, kao i da ste u jednom dahu pogledali epizode serije La Casa de Papel i/ili Squid Game. Takvi hitovi o kojima svi bruje intrigantni su i s razlogom uvijek među najgledanijima.

Međutim, streaming servisi skrivaju mnoge priče s ekrana koje će vas odmah kupiti. Ovi pravi hidden gems, odlične nerazvikane serije, pokrivaju široki spektar žanrova; od teen drame preko krimi trilera pa sve do coming-of-age i romantike. Otkrivamo pet serija koje vrijedi pogledati na Netflixu.

Derry Girls

Na Netflix je ove jeseni stigla treća sezona hvaljene britanske serije Derry Girls. Serija prati petero srednjoškolaca koji odrastaju u mjestašcu Derry u Sjevernoj Irskoj tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. Prikazano je kako se nose s univerzalnim izazovima tinejdžerskog života uslijed velikog političkog konflikta. Riječ je o seriji koja svojim britkim humorom osvaja na prvu!

Love and Anarchy

Svemir skandi produkcije skriva prave TV i filmske dragulje. Ovog smo se puta odlučili za Love & Anarchy, skroz šarmantnu romantičnu komediju koja će vas nasmijati, a povremeno i dirnuti. Radnja se vrti oko Sofie, konzultantice i udane majke koja ganja karijeru u svom novom projektu. Mora promijeniti stvari u zastarjeloj izdavačkoj kući u kojoj upoznaje Maxa, mladog IT tehničara.

Njihov urnebesni i flertovski odnos bazira se na neobičnim izazovima koje si zadaju, a koje nerijetko šokira društvenu okolinu. Međutim, ta se kratka igra transformira i glavnim protagonistima mijenja puno više od svakodnevice.

Alias Grace

Miniserija Alias Grace donosi adaptaciju istoimenog romana Margaret Atwood iz 1996. godine, koji pak dramatizira stvarno suđenje za ubojstvo iz 1843. godine. Radnja prati dvoje slugu osuđenih za ubojstvo svog poslodavca. Ako ste voljeli Handmaid’s Tale, Alias Grace je serija koju ćete definitivno željeti gledati.

The End of the F***ing World

Serija prati putovanje 17-godišnjih kolega iz razreda Alysse i Jamesa: sarkastične buntovnice i nadobudnoga serijskog ubojica. Glavni glumci, Jessica Barden i Alex Lawther postigli su magnetsku kemiju kao neobičan par protagonista, s besprijekorno smiješnim rečenicama potpomognutim dramatičnom ironijom jednog lika koji poetično govori o ubojstvu drugog gotovo svake epizode. Na Netflixu su dostupne obje sezone serije.

Santa Clarita Diet

Otkazivanje ove serije nakon tri sezone mnogi još uvijek nisu preboljeli. Zvijezde ove horor komedije su Drew Barrymore i Timothy Olyphant, koji glume supružnike čiji se život drastično mijenja kada jedan od njih postaje zombijem. Ono što slijedi je niz zabavnih (i morbidnih) situacija koje će vas nasmijati do suza.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori