Krimić u kojem vi postajete detektiv pravi je hit na društvenim mrežama
Krimić u kojem vi postajete detektiv pravi je hit na društvenim mrežama

Krimić u kojem vi postajete detektiv pravi
je hit na društvenim mrežama

Jedno truplo. Šest eksperata. Možeš li ti riješiti zločin prije njih?, pitanje je koje se nameće u najavi novog romana američke spisateljice Care Hunter, koji nosi naziv Murder in the Family.

Šokantan triler o hladnom slučaju, izmišljenoj kriminalističkoj seriji i obitelji uhvaćenoj u središtu nemilog događaja. Prije dvadeset godina Luke Ryder ubijen je u vrtu svoje luksuzne kuće u Londonu – nitko nikada nije kazneno gonjen. Sada, njegov posinak, TV redatelj Guy Howard, odlučuje se prisjetiti te kobne noći i rasvijetliti sva događanja u okviru doku-drame od šest dijelova koji će biti prikazan na Netflixu.

Murder in the Family

Skupina stručnjaka, uključujući policijske detektive, reporterku, psihologinju i odvjetnicu, okuplja se kako bi riješila misterij. No, oni nisu jedini koji će pokušati doći do rješenja – isti je zadatak stavljen i pred čitatelja. Pritom se nadmećete s likovima u tome tko će prije razriješiti slučaj.

Narativ se sastoji od scenarija, tekstualnih poruka, e-mailova, intervjua, novinskih članaka i životopisa stručnjaka, a predočeni su i foto dokazi. Dok stručnjaci prebiru materijal i raspravljaju o svakoj točki, vi stječete uvid u istragu te ste pozvani iznijeti vlastite zaključke.

Murder in the Family
Murder in the Family

Interaktivan, jedinstven, zabavan, originalan inventivan, genijalan – samo su neki od epiteta koji se vežu uz roman Murder in the Family. Ako uzmemo u obzir sve prethodno izneseno, ne čudi nas što je stekao naklonost brojnih knjigoljubaca. Posebice se to odnosi na ljubitelje kriminalističkih romana.

Nadamo se kako će ovaj naslov uskoro dobiti i prijevod na hrvatski jezik, a do tada nam je dostupna njezina knjiga Izbliza, prvi roman iz serije kriminalističkih romana o inspektoru Adamu Fawleyju. Pronaći ga možete ovdje.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori