Hoće li ovaj film o kojem nitko ne priča postati neočekivani hit na Oscarima?
Hoće li ovaj film o kojem nitko ne priča postati neočekivani hit na Oscarima?

Hoće li ovaj film o kojem nitko ne priča
postati neočekivani hit na Oscarima?

Dok svi ove godine pričaju o Barbie, Oppenheimeru, Killers of the Flower Moonu, Priscilli, Napoleonu i mnogim filmovima koji tek dolaze, jedan film mogao bi pomesti svu konkurenciju. U prosincu u kina stiže Memory. Riječ je o filmu koji je ove godine briljirao na filmskim festivalima, ali je prošao ispod radara. Filmu i njegovim glumcima predviđaju i nominacije za Oscara.

Memory

Memory je ove godine debitirao na Filmskom Festivalu u Veneciji gdje je dobio osmominutni aplauz, a glavni glumac Peter Sarsgaard dobio je nagradu za najboljeg glumca. Film priča priču o Sylviji, socijalnoj radnici koja vodi jednostavan život sve dok je Saul ne isprati kući s njihove godišnjice mature. Njihov iznenadni susret ostavi dubok trag na oboje i otvori vrata sjećanjima, izazovima i otkrićima koji će ostaviti trajan utjecan. Redatelj filma je Michael Frano, a glavne uloge pripale su Jessici Chastain i Peteru Sarsgaardu. Prema reakcijama ranih kritika, glumačke izvedbe su na razini nominacije za Oscara što i mnogi predviđaju da će se dogoditi.

Unatoč odličnoj karijeri i izvedbama, ako se dogodi, Sarsgaardu bi to bila prva nominacija za zlatni kipić, dok je Chastain svoj Oscar pokupila 2022. godine za briljantnu izvedbu u filmu The Eyes of Tammy Faye. Vrlo je izgledno da će glumci konkurirati u glavnim glumačkim kategorijama, ali i sam film i režija.

Memory

Uz Sarsgaarda i Chastain, u filmu glume Blake Baumgartner, Elizabeth Loyacano, Josh Charles, Jackson Dorfmann i Elsie Fisher. U srži filma je, baš kao što i sami naziv nalaže, sjećanje i stvarnost gubitka istog.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori