Potvrđeno je: Matrix dobiva peti nastavak. Pitanje je samo hoće li se Keanu vratiti
Potvrđeno je: Matrix dobiva peti nastavak. Pitanje je samo hoće li se Keanu vratiti

Potvrđeno je: Matrix dobiva peti nastavak. Pitanje je samo hoće li se Keanu vratiti

Na radost brojnih obožavatelja, Studio Warner Bros. je potvrdio kako je u razvoju pet film iz Matrix franšize. Ujedno bit će to prvi naslov u kojem sestre Wachowskis neće preuzeti redateljsku palicu. Ona je povjerena Drewu Goddardu, scenaristu filmova The Martian i The Cabin in the Woods, koji će ujedno potpisati i scenarij nadolazećeg filma. Također, djelovat će i kao jedan od producenata.

Matrix

Lana Wachowski, koja je režirala najnoviji nastavak The Matrix Resurrections iz 2021., pridružena je kao izvršna producentica. Trenutno nije poznato hoće li se glavne glumačke zvijezde, Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, vratiti i u novom nastavku.

Drew je došao u Warner Bros s novom idejom za koju svi vjerujemo kako predstavlja nevjerojatan način da se nastavi svijet Matrixa, tako što će poštovati ono što su Lana i Lilly započele prije više od 25 godina. Pritom će ponuditi jedinstvenu perspektivu temeljenu na njegovoj vlastitoj ljubavi prema filmu, kazao je u ime studija producent Jesse Ehrman prilikom objave ove filmske vijesti.

Matrix

Podsjetimo, prošlo je čak osamnaest godina prije nego je, do tada, kultnoj trilogiji pridodan novi nastavak. Naslovljen The Matrix Resurrections ljubitelje franšize uspješno je privukao u kina, no kritika ga nije dočekala s oduševljenjem. Njegovim kreatorima su zamjerali nedovoljnu ambicioznost i neinventivnost, smatrajući kako ni u jednom segmentu ne može parirati originalnom naslovu. Ostaje vidjeti hoće li biti peta sreća ili će ista sudbina zadesti i najavljeni novi nastavak…

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori