Napokon imamo prvi pogled na najveći filmski povratak godine – Matrix 4!

Napokon imamo prvi pogled na najveći filmski
povratak godine – Matrix 4!

Prošlo je 18 godina otkad smo gledali posljednji film iz jedne od najslavnijih sci-fi franšize – Matrix! Prvi je naslov izašao 1999. godine i na novo lansirao karijeru Keanua Reevesa te inspirirao cijeliv Matrix svemir – od videoigrica, tematskih konvencija, stripova i slično. U to je vrijeme publici približio sagu o distopijskom svijetu u kojem živimo simuliranu stvarnost, a jedini tko joj se želi suprotstaviti je Neo (Keanu Reeves).

Četvrti film iz Matrix franšize napokon stiže 22. prosinca u kina, ali i na platformu HBO Max. Nakon mjeseci i mjeseci čekanja, produkcijska Warner Bros. napokon je izbacila prvi službeni trailer za novu sci-fi avanturu.

The Matrix Resurrections

Vraćamo se u Neovu misiju o borbi protiv umjetne inteligencije i strojeva, a svoju ulogu reprizira i Carrie-Anne Moss kao Trinity. Glumačkom tandemu pridružuju se brojni novi likovi i popularni glumci poput Neila Patricka Harrisa i Priyanke Chopre, a vraćaju se i Jada Pinkett Smith i Lambert Wilson. U srcu će radnje ponovno biti pitanje stvarnosti i umjetne inteligencije.

Kako Warner Bros piše ‘The Matrix Resurrections’ je ” nastavak priče iz prvog filma koji ujedinjuje Keanua Reevesa i Carrie-Anne Moss kao ikone Neo i Trinity. Smješten je u poznati, ali još provokativniji svijet gdje je stvarnost subjektivnija no ikad i sve što je potrebno da vidite istinu jer osloboditi vlastiti um.”

Trailer pokazuje Neov odlazak kod psihologa kod kojeg se pita ‘je li lud?’ zbog snova i paralelne stvarnosti koju proživljava, a susret s Trinity i drugim likovima vraća ga još jednom u borbu protiv zlikovca.

Radnja još uvijek nije potpuno otkrivena, ali jedva čekamo jedan od najveći filmskih povrataka posljednjih nekoliko godina i imamo visoka očekivanja!

Foto: Profimedia.hr, screenshot

Učitati još
Zatvori