Emma Stone i Yorgos Lanthimos ponovno udružili snage: Film Kinds of Kindness gledamo u kinima
Emma Stone i Yorgos Lanthimos ponovno udružili snage: Film Kinds of Kindness gledamo u kinima

Emma Stone i Yorgos Lanthimos ponovno udružili snage: Film Kinds of Kindness gledamo u kinima

Hoćemo li i na sljedećim Oscarima gledati Emmu Stone i Yorgosa Lanthimosa? Vrlo moguće. Nakon uspjeha Lanthimosovog filma Poor Things koji je osvojio četiri Oscara od kojih je i onaj za Najbolju glumicu, Emmu Stone, dvojac predstavlja još jedan film! Točnije, ovo će biti njihova peta zajednička suradnja.

Riječ je o antologijskom filmu Kinds of Kindness, koji je od danas dostupan i u našim kinima, a evo što sve znamo o njemu.

Kinds of Kindess
Kinds of Kindess

Tri različite priče

Kinds of Kindness je antologijski film koji donosi tri različite priče. Triptična bajka koja prati čovjeka bez izbora koji pokušava preuzeti kontrolu nad svojim životom; policajca koji je zabrinut jer se njegova supruga, koja je nestala na moru, vratila i čini se kao druga osoba; te ženu odlučnu pronaći određenu osobu sa posebnom sposobnošću, koja je predodređena da postane izvanredni duhovni vođa.

Film okuplja česte Lanthimosove suradnike te velike zvijezde današnjice. Nakon spoja Roberta De Nira i Martina Scorsesea, Stevena Spielberga i Toma Hanksa te Quentina Tarantina i Samuel L. Jacksona, izgleda kako su novi redateljsko-glumački duo upravo Yorgos Lanthimos i Emma Stone. Dvostruka oskarovka ima jednu od glavnih uloga u Kinds of Kindness, a redatelj je ponovno udružio snage i s Willemom Dafoeom i Margaret Qaulley iz filma Poor Things te Joeom Alwynom koji je bio u Lanthimosovom The Favouriteu.

Osim njih, u filmu će se pojaviti i Jesse Plemons (Killers of the Flower Moon), Hong Chau (The Whale) i Hunter Shafer (Euphoria).

Kinds of Kindess
Kinds of Kindess

Za ljubitelje sedme umjetnosti

Film Kinds of Kindness svoju je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, a na istom je Jesse Plemons stekao i nagradu za najboljeg glumca.

Prve recenzije daju naslutiti kako postoji određen jaz između kritike i publike. Dok su prvi naklonjeniji Lanthimosovom novom filmskom uratku, drugi su svog favorita pronašli u njegovim ranijim ostvarenjima. U startu je bilo jasno kako ovdje nije riječ o filmu za širu publiku, već će u njemu uživati istinski ljubitelji sedme umjetnosti. Ako ste se pronašli u ovom opisu, ponavljamo kako film od danas, 12. rujna igra u domaćim kinima.

Najavni video filma Kinds of Kindness čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori