Povratak u Westeros: Stiže nam još jedan prednastavak Igre prijestolja
Povratak u Westeros: Stiže nam još jedan prednastavak Igre prijestolja

Povratak u Westeros: Stiže nam još jedan
prednastavak Igre prijestolja

Na HBO-u se aktivno raspravlja o novom prednastavku Igre prijestolja! Vijest je ovo koju je prenio Variety, a koja nam najavljuje novi naslov o usponu kuće Targaryen. Prema izvorima, postoji mogućnost kako će scenarij primarno biti prilagođen za dugometražni film, koji bi zatim vodio u potencijalnu seriju.

Serija bi ispričala priču o tome kako su Aegon i njegove sestre-žene, Visenya i Rhaenys, upotrijebile svoju vojsku i svoja tri zmaja kako bi osvojili šest od sedam kraljevstava u Westerosu, s izuzetkom Dornea. Time je Aegon I. postao prvi kralj Westerosa i utemeljitelj dinastije Targaryen. Opisani događaji dogodili su se otprilike 300 godina prije onih iz Igre prijestolja.

Ipak, ovu vijest valja dočekati s dozom opreza. Naime, od brojnih projekata najavljenih tijekom godina, jedini koji je ugledao svijetlo dana jest Zmajeva kuća, koja je premijeru doživjela u kolovozu 2022. godine. Druga sezona trenutno je u produkciji.

Jedini drugi projekt proizišao iz Igre prijestolja koji je do sada snimio bilo kakav materijal bio je napušteni pilot Long Night s Naomi Watts u glavnoj ulozi. Zanimljivo, taj je projekt naposljetku odbačen 2019. godine, na isti dan kada je Zmajeva kuća dobila zeleno svjetlo. Svojevremeno je najavljivana i serija u čijem bi središtu bio Jon Snow, no po svemu sudeći projekt je na našu žalost obustavljen.

Potez da se proširi svijet Igre prijestolja, te potencijalno se poveže s filmom, nije iznenađujući budući da serija ostaje jedan od najuspješnijih projekata Warner Bros. Discoveryja i HBO-a.

PS: Dok čekaju nove nastavke, obožavatelji Igre prijestolja zasigurno će rado pogledati i ove serije.

Učitati još
Zatvori