Poliklinika koja gleda u budućnost uz fantastičan Morpheus8
Poliklinika koja gleda u budućnost uz fantastičan Morpheus8

Poliklinika koja gleda u budućnost uz
fantastičan Morpheus8

Već duže vrijeme svijet bruji o uređaju kojega je Kim Kardashian nazvala „game-changerom“ u beauty industriji. Riječ je o uređaju Morpheus8 – vrsti najinovativnijeg microneedling uređaja koji koristi radiofrekvenciju kako bi remodelirao lice i tijelo.

Zagrebačka poliklinika Lohuis Filipović Medical je prva u poliklinika koja je dovela Morpheus8 u Hrvatsku te ga redovito koristi već 3 godine. Ono što je specifično i po čemu se razlikuje izvođenje Morpheus8 tretmana u LF medical poliklinici je to što su pacijenti u sedaciji. „Za ljepotu se mora trpjeti“ je zastarjeli izraz koji zbog napretka u medicini, u 2023. godini više ne moramo poštivati. Osim što se pacijentu želi pružiti maksimalna udobnost prilikom izvođenja tretmana, energije koje uređaj pruža se mogu puno bolje i efektivne isporučiti nego u lokalnoj anesteziji.

U Lohuis Filipović Medical poliklinici razvijen je cijeli centar za kožu kojoj se pažljivo pristupa. Naime, kožu smatramo našim 6. osjetilom, a kombinacijom tretmana kože se vraća njezin zdrav, svjež i mladenački izgled. Upravo iz tih razloga Morpheus8 se kombinira s tretmanima prema stanju pacijenta kako bi se dobio maksimalno dobar rezultat.

Što je uopće Morpheus8?

Morpheus8 je jedini uređaj na svijetu koji isporučuje multi-polarnu energiju RF na više slojeva kože i potkožnog masnog tkiva. Klasični microneedling radi na principu sitnih ozljeda koje stvara u koži i potiče je na obnavljanje i jačanje. U ovom slučaju imamo jedinstvenu i znanstveno dokazanu kombinaciju microneedlinga i radiofrekvencije koje zajedno čine čuda za problematiku kože lica, vrata i tijela.

Učinkovit je za bore, obješenu kožu, vidljive znakove starenja, grube teksture kože, jakih ožiljaka od akni, vidljivih oštećenja kože od sunca i sličnih problema.

Morpheus8 se može koristiti za lice i tijelo, a razlika je u drugačijim nastavcima koji se koriste prilikom izvođenja tretmana. Za lice i vrat se koristi nastavak s mikro iglicama koje prodiru u kožu do 4mm i tretiraju probleme bora, opuštene kože, tona kože i ožiljaka od akni. Potiče stvaranje kolagena pa se često koristi i za pomlađivanje i zatezanje kože lica.

Što se tijela tiče, koristi se Morpheus8 BODY nastavak s kojim iglice prodiru do 8mm u kožu i potkožno masno tkivo. S njim je moguće riješiti se celulita kao najčešćeg problema, ali i ožiljaka na tijelu od primjerice carskog reza.

Kako djeluje Morpheus8?

Morpheus8 zateže kožu tako da iglice prodiru u subdermalno tkivo i koaguliraju masnoću, dok centrirana RF energija zagrijava sve slojeve kože i potiče je na pomlađivanje. S obzirom na snagu uređaja, bipolarna RF energija utječe na tkivo na tri razine i to u intervalima od milisekunde. Ovaj Burst mode tako omogućuje da se minimaliziraju ozljede kože, poveća ujednačenost liječenja i da se značajno smanji vrijeme liječenja.

Kakve rezultate možemo očekivati od uređaja Morpheus8?

Što se tiče rezultata, neki pacijenti će ih vidjeti odmah, ali za potpuni rezultat će proći nekoliko tjedana. Kako vrijeme bude odmicalo rezultati će biti sve bolji i pacijenti će vidjeti značajno poboljšanje na koži lica i tijela. Morpheus8 može se koristiti samostalno, ali njegovi rezultati se najbolje vide u kombinaciji s drugim tretmanima poput lasera i subcizija ožiljaka.

Fantastičan za kombiniranje s drugim tehnologijama

Kako se ovom tehnologijom bavimo protekle 3 godine, Morpheus 8 sada možemo sigurno kombinirati s drugim tehnologijama – Laser Lumenis ResurFX s kojima dobivamo bolje rezultate same površine kože kod pomlađivanja i zatezanja kože. Također istu kombinaciju tehnologija – Morhpeus i ResuRFx lasera koristimo sa zahvatom koji je naziva subcizija za liječenje najtežih oblika ožiljaka.

Morheus 8 koristimo i u kombinaciji s najnaprednijom tehnologijom PRP – odnosno samih faktora rasta dobivenih iz pacijentove krve za ubrzani oporavak i bolji rezultat posebno u području podočnjaka. Morpehus već duže vrijeme koristimo i za potpuni oporavak kože i potkožnog tkiva u pacijenata koji imaju probleme oticanja lica nakon loše – prevelike upotrebe filera.

Ključno je naglasiti da je Morpheus 8 odlična tehnologija kada možete isporučiti odgovarajuće energije na više slojeva kože i potkožja. Zato u pravilu se odlučujem za blagu sedaciju pacijenta jer im je to jednostavno ugodnije. Također kada radite velike površine kao što je trbuh, leđa, noge jednostavno je praktičnije i ugodnije blago uspavati pacijenta. Naravno radimo i u lokalnoj anesteziji, ali ako pacijent ne može izdržati prag boli – onda ste primorani smanjiti energije i u pravilu su onda i rezultati puno slabiji.

Više informacija, kao i prijavu za konzultacije ili za sam tretman potražite na LF Medical Group website.

Foto: LF Medical Group, Instagram

Učitati još
Zatvori