Ako ste Game of Thrones fanovi, onda ćete i ove serije htjeti pogledati

Ako ste Game of Thrones fanovi, onda ćete
i ove serije htjeti pogledati

Prije dva dana počela je groznica zvana Game of Thrones. Posljednja, osma sezona, kažu da je najuzbudljivija do sada. Ono što je definitivno jets da je produkcijski bila najzahtjevnija, da je budžetno narasla za cijelu jednu trećinu budžeta od prošle sezone i da svojom popularnošću te hordom obožavatelja ostavlja veliki i neizbrisivi trag u televizijskoj povijesti. No, što nakon ili umjesto Game of Thrones serije? Ako ste ljubitelji žanra donosimo pregled od čak osam serija koje bi vas isto mogle zanimati. A u jednoj također glumi Jason Momoa.

Frontier

U ovoj napetoj avanturističkoj seriji pratimo neukrotivog Declana Harpa, odmetnika irsko-indijanskog podrijetla, dok vodi osobni rat protiv kanadske kompanije koja drži monopol nad trgovinom krznom.

Knightfall

Serija vodi gledatelje u tajni svijet najmoćnijeg, najbogatijeg i najtajanstvenijeg vojnog poretka srednjeg vijeka, vitezova templara, kojima je povjerena zaštita najdragocjenijih relikvija kršćanstva.

Vitezovi templari bili su najmoćniji, najbogatiji i najtajanstveniji vojni poredak srednjeg vijeka zadužen za zaštitu najcjenjenijeg kršćanske relikvije – Svetog grala – i čuvanje razornih tajni. Serija zalazi duboko u tajni svijet ovog legendarnog bratstva ratničkih redovnika. Od njihovih bitaka u Svetoj Zemlji i kompleksnog odnosa s kraljem Francuske, do izdaje koja je naposljetku dovela do njihova tragičnog raspada, priča o vitezovima templarima dosad nije bila u potpunosti ispričana.

Medici: Masters of Florence

Mjesto radnje je Italija i vrijeme je 15. stoljeće. Iznenadna smrt Giovannija de Medicija, trgovca i bankara čuvene loze Medici, potresa Firencu. Njegovi sinovi Cosimo i Lorenzo nalaze se u samom srcu događanja i prikrivaju opasnu tajnu – da je Giovanni zapravo ubijen. Samo jedan od njih može biti glava obitelji, a igrom sudbine ta titula će pripasti umjetniku u duši i vječitom sanjaru – Cosimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele preuzeti vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Ronaldo Albici, čovjek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favoriziraju Medici), već i da stane na put Cosimovoj viziji Firence. Pored velikih opasnosti koja prijeti njihovim životima, ali i opstanku obitelji, braća Cosimo i Lorenzo morat će se suočiti i izboriti sa svojim različitim temperamentima i uskladiti svoje razlike. Burni će biti i njihovi privatni životi, a posebno Cosimov brak s Contessinom de Bardi koji je formiran kao politički savez, ali je sazreo u nevjerojatno partnerstvo, a koji će doživjeti veliki ispit za vrijeme njegovog egzila u Veneciji.

Outlander

Pratimo priču o vojnoj medicinskoj sestri Claire Randall koja je neobjašnjivo prebačena iz 1945. u 1743. godinu gdje se nađe u smrtnoj opasnosti odmah po dolasku. Tamo je prisiljena udati se na Jamieja Frasera, kavalira i romantičnog škotskog ratnika. Među njima se stvori strastvena veza no Claire je rastrgana između dva muškarca – Jamieja i svog muža koji je ostao u 20. stoljeću.

The Borgias

Smještena u Italiju 15. stoljeća, u vrijeme vrhunca renesanse, serija govori o usponu korumpiranog patrijarha Rodriga Borgije (glumi ga Jeremy Irons) do papinstva, tijekom kojeg on počini gotovo svaki mogući grijeh kako bi zgrnuo i zadržao moć, utjecaj i golemo bogatstvo za sebe i svoju obitelj. Serija započinje kada Rodrigo (Irons) postaje Papa Aleksandar VI, što pretvara njega, njegovo dvoje makijavelističkih sinova Cesarea i Juana, te skandalozno prekrasnu kći Lucreziju, u najmoćniju i najutjecajniju obitelj renesansne Italije. Serija je smještena u jedno od najznačajnijih razdoblja povijesti: doba renesanse i otkrića Novog svijeta. Obitelj Borgia bila je kontroverzna i heretička, ne samo zbog toga što su radili stvari koje su u njihovo vrijeme bile nečuvene, već zato što su u tome bili bolji od svojih neprijatelja. Na svom putu do zacrtanih ciljeva obitelj Borgia počinit će doslovno svaki od sedam smrtnih grijeha, a i smislit će nekoliko vlastitih.

The Tudors

Serija Tudori predstavlja lik Henrika kao privlačnog, arogantnog i nevjerojatno privlačnog i osebujnog vladara koji hedonistički uživa u životu, bogatstvu svojih predaka, jelu, piću, ženama i zabavama. Već u prvim nastavcima otkrivamo nezadovoljstvo Henrika VIII. distancom između njega i njegove supruge zbog čega kralj polako počinje biti opsjednut lijepom i privlačnom Anne Boleyn. Za to vrijeme kardinal Wolsey počinje uzdizati svoju moć iza trona samog kralja, dok sam Henrik prihvaćajući objeručke kardinalove savjete ne shvaća kakve se sve spletke odvijaju iza njegovih leđa. Dok se Anne Boelyn svim silama trudi postati puno više od obične kraljeve žene, Henrik počinje tražiti način da raskine brak s Katarinom Aragonskom te ljubavnicu proglasi svojom novom suprugom.

S obzirom na to da mu je potrebno crkveno poništenje braka, Henrik se sve više okreće ambicioznom kardinalu Thomasu Wolseyju koji mu daje svoju apsolutnu podršku. Protiv takvog naslijeđa, zavijenog velom privatnih života i političkih intriga, nekoliko je članova kraljevskog i časnog suda, pohlepni moćnici te Henrikov prijatelj i iskrena ljubav njegove sestre Margaret, Charles Brandon. Henryjeva želja za muškim nasljednikom i nemogućnost njegove žene Katarine Aragonske da mu podari prijestolonasljednika postavlja kraljevstvo na povijesni kurs koji prijeti njegovom kraljevskom autoritetu. Unatoč otporu moćnog pape, ambicioznim i korumpiranim monarsima cijelog kontinenta, Henrika ništa neće zaustaviti, pa će čak likvidirati i protjerati i one najbliže kako bi ostvario svoje ciljeve.

Versailles

Francuski kralj Luj XIV odluči izgraditi Versailles – palaču kojoj će se diviti cijeli svijet. Plemići žude za ulaskom u ovaj raskošni dvorac, ne shvaćajući da je njegova svrha da ih se zarobi i kontrolira. Jedna od Lujevih glavnih meta njegov je mlađi brat Monsieur, feminizirani kicoš i nepobjedivi ratnik. Dvor je također i ljubavno bojno polje jer Lujeva kraljica, Marija Terezija, nastoji ukrotiti njegove zalutale poglede. Može li ponovno osvojiti njegovo srce i odvratiti ga od njegove ljubavnice, sestre engleskog kralja? Ovo je Versailles u svoj svojoj brutalnoj slavi.

Vikings

Inspirirana pričama o Vikingu Ragnaru Lothbroku, jednom od najpoznatijih nordijskih mitoloških heroja poznatom po pustošenju Engleske i Francuske. Serija predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera kao prvog koji se proslavio uspješnim pljačkanjem Engleske uz podršku suboraca, svog brata Rolloa, sina Bjorna i supruge, ratnice Lagerthe i princeze Aslaug. Riječ Viking simbolizira brutalnost, nasilje i misterioznost još otkako su se prvi nordijski ratnici pojavili na obalama Engleske i Francuske krajem 8. stoljeća. Bili su na zlu glasu kao bešćutni barbari i takva se slika o Vikinzima usjekla u kolektivnu svijest. No, prava slika je mnogo složenija, nego što se to može zaključiti iz te nezahvalne reputacije. Ova serija donosi nevjerojatne priče iz njihovih života i epske pustolovine ovih nordijskih ratnika. Serija isto tako prikazuje kako su Vikinzi kao posljednji pokršteni pogani štovali drevne bogove poput Odina, Tora, Freje i Lokija.

Učitati još
Zatvori