Ako vam treba preporuka koje filmove možete gledati s djecom ovaj vikend, napravili smo listu
Ako vam treba preporuka koje filmove možete gledati s djecom ovaj vikend, napravili smo listu

Ako vam treba preporuka koje filmove možete gledati s djecom ovaj vikend, napravili smo listu

Gledanje filmova je često aktivnost koju radimo u paru ili društvu te jedna od najzabavnijih načina provođenja slobodnog vremena. Filmovi imaju moć nasmijati nas, dirnuti i rasplakati. Obiteljski film žanr je koji često uspije napraviti sve od navedenog. Ako ovaj vikend provodite s djecom, preporučujemo da napravite mali movie night i pogledate neke od naših preporuka u nastavku. Ovo su najbolji filmovi za gledanje s djecom.

filmovi za gledanje s djecom

Howl’s Moving Castle

Hiyao Miyazaki ime je koje zna svaki ljubitelj animiranih filmova. Ovaj japanski animator osnivač je firme Studio Ghibli koja stoji iza nekih od najpoznatijih anime filmova u povijesti, od Spirited Away do Princess Mononoke. Miyazaki je redatelj i scenarist svih tih filmova, a danas smo odabrali njegov Howl’s Moving Castle kao jedan od filmova idealnih za gledanje s djecom. Riječ je o mladoj curi na koju je zlobna vještica bacila kletvu pretvarajući je u staricu. Njezina jedina šansa da razbije čaroliju leži u samopouzdanom, ali nesigurnom čarobnjaku Howlu poznatom po svom ‘hodajućem’ dvorcu. Howl’s Moving Castle jedan je od podcijenjenih Miyazakijevih filmova. Intrigantan je i avanturistički, a radnja jednostavna i pomalo bajkovita, što ga čini sjajnim za djecu svih dobi.

filmovi za gledanje s djecom

Hachi: A Dog’s Tale

Film u kojem je glavni lik preslatki pas koji odano čeka svog vlasnika je uspješna formula za šarmantni i emotivni film za gledanje s djecom. Hachi: A Dog’s Tale jedan je od poznatijih obiteljskih filmova, a uvijek nas uspije rasplakati i dirnuti. Richard Gere glumi profesora Parkera Wilsona koji pronađe napuštenog psa. Usvoji ga te ga nazove Hachi. Hachi i Parker se ubrzo zbliže, a vjerni pas svaki dan mirno čeka svog vlasnika na željezničkoj stanici kada se vraća s posla. Kada se jednog dana Parker ne pojavi na stanici, slijedi prava navala emocija. Iako Parkera više nema, on svaku večer njega čeka na istom mjestu. Ovaj film dirnut će vas u srce, ali i razveseliti.

filmovi za gledanje s djecom

Paddington

Svima poznata priča, Paddington je mali slatki medvjed koji stigne iz Perua u London u potrazi za domom. U plavom kaputiću i crvenom šeširiću, sam je i izgubljen na željeznoj stanici u Londonu. Oko vrata mu visi natpis ‘Molimo vas da se brinete o ovom medvjedu. Hvala’. Paddington uskoro upozna obitelj Brown, drage ljude koji ga prime u svoj dom. Sve bude idilično dok ovaj rijetki medvjed ne privuče pažnju jednog taksidermista. Paddington je zabavan film koji će se svidjeti djeci, ali i odraslima. Pruža pravu ‘dobro protiv zla’ priču, avanturističan je te smiješan. Paddington je garantirana zabava za cijelu obitelj.

filmovi za gledanje s djecom

The Sandlot

Film kojeg ste sigurno i vi kao djeca gledali na televiziji, ali uvijek ga je dobro ponovno pogledati, The Sandlot je pravi film za obitelj. Prati grupu dječaka u ljeto 1962. godine u jednom susjedstvu. Scotty Smalls je new kid in the town koji želi naučiti igrati bejzbol. Benny Rodriguez, jedan od bejzbol prodigyja u susjedstvu ga uključi u svoju ekipu buntovnih dječaka koji ljeta provode igrajući taj sport i izvodeći vragolije. Osim bejzbola, njihove avanture uključuju i sleepovere u kućici na drvetu, zgodnu spasiteljicu koja radi na lokalnom bazenu te jednog velikog i strašnog psa koji jede bejzbol lopte. The Sandlot je šarmantna komedija i lijepa coming of age priča koju volimo iznova gledati.

filmovi za gledanje s djecom

Wolfwalkers

Mlada učenica lovkinja Robyn i njezin otac putuju u Irsku kako bi pomogli uništiti posljednji čopor vukova. No sve se mijenja kada se sprijatelji s djevojkom slobodnog duha Mebh iz tajanstvenog plemena za koje se priča da se noću pretvara u vuka. U svijetu u kojem su vukovi gledani kao demonska bića, a priroda kao zlobna sila, njihovo prijateljstvo prkosi svim normama. Wolfwalkers je zadnji dio Irish Folklore trilogije Tomma Moora koji je osmislio, napisao i režirao sva tri dijela (The Secret of Kells, Song of the Sea i Wolfwalkers). Prekrasna animacija, dirljiva priča i jednostavno jako dobar film čine Wolfwalkers jednim od onih filmova koje želite pokazati djeci. Nije težak za shvatiti, a opet ima duboku poruku. Ovaj vikend definitivno morate pogledati Wolfwalkers!

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori