Donosimo vam listu novih teen filmova koji su izašli ove godine, a koji vraćaju nadu u ovaj žanr
Donosimo vam listu novih teen filmova koji su izašli ove godine, a koji vraćaju nadu u ovaj žanr

Donosimo vam listu novih teen filmova koji su izašli ove godine, a koji vraćaju nadu u ovaj žanr

S vremena na vrijeme se volimo opustiti uz lagani teen film i uživati u avanturama mlađih generacija. Neki od najkultnijih filmova poput The Breakfast Club, Mean Girls ili High School Musical su teen filmovi koje volimo gledati iznova. Sada vam donosimo listu onih koji su izašli ove godine, a možda ste ih propustili.

Bottoms

Film Bottoms je ženska verzija Fight Cluba, ali doslovno. Radnja prati dvije srednjoškolke PJ i Josie koji slučajno autom udare školskog kolegu i sportaša Jeffa. To ih iz nepopularnih luzerica pretvori u školske celebrityje. One zatim odluče izmisliti kako su jedno vrijeme provele u zatvoru za maloljetnike te sa svojom prijateljicom Hazel osnuju fight club za žene koji će ih podučiti samoobrani. Ono što nitko ne zna je da su ga osnovale samo kako bi pokušale izgubiti nevinost s Brittany i Isabel, navijačicama u koje su zaljubljene. Bottoms je odličan teen film. Pametna komedija čiju režiju potpisuje Emma Seligman poznata po debitantskoj uspješnici Shiva Baby. Baš kao i u tom filmu, i u Bottoms glavnu ulogu ima Rachel Sennott. Pridružuje joj se izvrsna Ayo Edebiri koju gledamo u seriji The Bear.

teen filmovi

Are You There God? It’s Me, Margaret

Jedan od najboljih teen i coming of age filmova koje smo pogledali ove godine, ova heartfelt komedija prati sami početak adolescencije. Smješten u početak 70-ih, film prati 11-godišnju Margaret koja se s roditeljima seli iz užurbanog New Yorka u predgrađe New Jerseyja. Kroz film navigira nove prijatelje, novo susjedstvo, prve simpatije, zbunjujuće osjećaje, početak adolescencije te ono najgore – prvu menstruaciju. Šarmantan, dirljiv i na trenutke duhovit film, Are You There God? It’s Me, Margaret odlično prikazuje kako je to odrastati kao cura. Bez obzira na to što je radnja smještena prije više od 40 godina, svaka žena i cura se može poistovjetiti s njom. Margaret glumi odlična Abby Ryder Fortson, a roditelje joj glume Rachel McAdams i Benny Safdie dok baku glumi legendarna Kathy Bates.

teen filmovi

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Već smo napisali naše dojmove ovog filma, ali moramo ga uvrstiti u teen filmove ove godine. Adam Sandlerov You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah najviše je ocijenjeni njegov film na Rotten Tomatoesu. I dok smo od njega navikli gledati tupaste likove, ovaj put je glavna zvijezda njegova kćer – Sunny Sandler. Sunny glumi Stacy, tinejdžerku koja sa svojom najboljom prijateljicom Lydiom planira svoju Bat Mitzvuh. Sve krene nizbrdo kada između njih stane popularni dečko iz škole koji se sviđa objema. Klasični teen film, You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah želi svakoj curi poručiti kako dečki nisu vrijedni gubljenja najbolje prijateljice.

teen filmovi

Red, White & Royal Blue

Kada je izašao krajem ovog ljeta, Red, White & Royal Blue stekao je ogromnu popularnost te smo ga stalno viđali po društvenim mrežama. Kada sin američkog predsjednika Alex te britanski princ Henry upadnu u svađu, prisiljeni su u javnosti glumiti kako su dobri prijatelji. Ako nešto dovoljno dugo glumiš, možda će se i ostvariti. To se dogodi i našim protagonistima čije lažno prijateljstvo preraste u nešto više. Red, White & Royal Blue je klasična enemies to lovers priča s dosjetljivim dijalogom, a možda je prva u nizu sjajnih LGBT rom-comova kakve nismo navikli gledati.

Red, White & Royal Blue

Prom Pact

Ultimativni teen film ove godine, Disneyjev Prom Pact smješten je u vrijeme maturalne večeri jedne američke škole. Prati maturanticu Mandy, feministkinju koja ne vjeruje u zaljubljivanje, mrzi maturalne i jedini cilj joj je upasti na Harvard. Kada je stavljena na listu čekanja za Harvard, odlučna je učiniti što god treba kako bi se s nje makla. Čak i ako to znači da treba pomoć Grahama Lansinga, popularnog sportaša iz škole čiji je otac Harvardov alumni. Kada Mandy postane Grahamova instruktorica, shvati kako ga je brzo osudila i da je on puno više nego jedan jock, a možda i otkrije kako postoji puno bitnijih stvari od Harvarda.

teen filmovi

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori