Istinita priča o uspješnoj ženi jedna je od najgledanijih na Netflixu. Evo koje još snažne žene gledamo
Istinita priča o uspješnoj ženi jedna je od najgledanijih na Netflixu. Evo koje još snažne žene gledamo

Istinita priča o uspješnoj ženi jedna je od najgledanijih na Netflixu. Evo koje još snažne žene gledamo

Na Netflix je stigla nevjerojatna istinita priča o Diani Nyad. Ona je 60-godišnjakinja koja je preplivala maraton od Kube do Floride. Priča je ovjekovječena u Netflixovom filmu Nyad u kojem je glavna uloga povjerena Annette Bening. Kao njezina prijateljica i trenerica, pridružuje joj se Jodie Foster. Nyad je film o snazi ljudskog duha, prijateljstvu i odlučnosti.

filmovi o snažnim ženama

Tko je Diana Nyad?

Sportska novinarka Diana Nyad prije 30 godina odustala je od maratonskog plivanja, no kad napuni 60 ne može prestati razmišljati o 177 kilometarskoj dužini od Kube do Floride koju je oduvijek htjela preplivati. Ta plivačka staza poznata je kao Mount Everest plivanja. Odlučna da postane prva osoba bez kaveza za morske pse koja je preplivala taj put, Diana se četiri godine priprema za taj pothvat sa svojom najboljom prijateljicom i trenericom Bonnie Stoll. Nyad je inspirativan i uzbudljiv film, a potaknuo nas je da pronađemo još dobrih filmova o snažnim ženama. Evo naš izbor.

filmovi o snažnim ženama

Enola Holmes

Enola Holmes poznati je Netflixov film koji ima i drugi nastavak, a prati sestru Sherlocka Holmesa, tinejdžerku Enolu. Ona je također vješta u rješavanju misterija, baš kao i njezin brat, a kada otkrije da joj je majka nestala, uzme istraživanje u svoje ruke i otkrije opasnu zavjeru. U glavnoj ulozi je zvijezda Stranger Thingsa, Millie Bobby Brown, a pridružuju joj se i Henry Cavill kao Sherlock i Sam Claflin kao Mycroft.

filmovi o snažnim ženama

Pieces of a Woman

Pieces of a Woman film je iz 2020. koji na najrealističniji način pokazuje snagu žene koja se mora nositi s tragedijom. Vanessa Kirby i Shia LaBeouf glume par koji očekuje dijete. Martha (Kirby) se odluči na kućni porod, no kada on završi s tragedijom i gubitkom djeteta, ona započinje jednogodišnju odiseju tugovanja koja lomi odnose s voljenima u ovoj duboko osobnoj priči o ženi koja uči živjeti uz svoj gubitak. Pieces of a Woman žensku snagu ne prikazuje u smislu fizičkih prepreka ili naprednog rješavanja misterija kao prethodno spomenuti filmovi, nego kao ogromnu snagu preživljavanja kroz fizički i psihički iscrpljujuć događaj. Za svoju izvedbu Vanessa Kirby je bila nominirana i za Oscar za najbolju glumicu.

filmovi o snažnim ženama

Hidden Figures

Hidden Figures još je jedna istinita priča o ženama koje pomiču granice. Radnja je smještena u vrijeme kada su se SAD i Rusija nadmetali u svojim svemirskim pothvatima. NASA je potreban talent pronašla u tri žene matematičarke koje su postale ključne osobe iza jedne od najbitnijih operacija NASE. Dorothy Vaughan, Mary Jackson i Katherine Gobels Johnson pretekle su sve prepreke spola, rase i ostalih profesionalnih linija sa svojim briljantnim umovima i odlučnošću. Film daje uvid u žene koje ne znate koje stoje iza misije koju znate. U glavnim ulogama su Taraji P. Henson, Octavia Spencer i Janelle Monáe.

filmovi o snažnim ženama

Mulan

I animirane junakinje znaju biti badass, a to dokazuje možda i jedna od najpoznatijih – Mulan. Kada njezinog slabog oca pozovu u kinesku vojsku da se bori protiv Huna, Mulan, u nastojanju da ga zaštiti od smrti, preuzme njegovo mjesto i postane jedna od najvećih heroina kineske vojske. Mulan ima i live action verziju, ali nama je ipak draža ona animirana.

filmovi o snažnim ženama

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori