Ne moramo gledati filmove uvijek na Netflixu. Ovih sjajnih 6 dostupno je potpuno besplatno
Ne moramo gledati filmove uvijek na Netflixu. Ovih sjajnih 6 dostupno je potpuno besplatno

Ne moramo gledati filmove uvijek na Netflixu. Ovih sjajnih 6 dostupno je potpuno besplatno

Kada nam se ne da ići u kino, a sve smo pogledali na streaming platformama ili ih ni nemamo, postoji još jedan način za gledati filmove koji ne uključuje ilegalno skidanje s Interneta. Naime, mnogi filmovi dostupni su u svojoj cijelosti na YouTubeu, potpuno besplatno. I to mnogi odlični, od jako poznatih, do onih manje poznatih. Ako ste jedni od onih kojima nije problem preživjeti malo lošiju kvalitetu slike, filmovi na YouTubeu odlično su rješenje. Donosimo njih šest koje smo pogledali i koje volimo.

The Shawshank Redemption

Najbolje ocijenjeni film na IMDb-ju svih vremena The Shawshank Redemption dirljiv je i kultni film. Rijetko koja osoba ga već nije pogledala, no ako ste među njima, onda ga možete pogledati na YouTubeu. Radnja prati dva zatvorenika jednog zatvora koja kroz nekoliko godina stvore blisko prijateljstvo, Andyja (Tim Robbins) i Ellisa (Morgan Freeman). Andy je u zatvoru za zločin kojeg nije počinio i film se bavi njegovim jedinstvenim načinom nošenja sa situacijom u kojoj se pronašao. Film je poprilično emotivan, a kraj ikoničan. Ne možete ne pustiti suzu.

filmovi na youtubeu

City of God

Jedan od najpoznatijih brazilskih filmova je City of God. Film je bio nominiran za četiri Oscara 2003. godine, a na YouTubeu je dostupan s engleskim prijevodom. City of God nevjerojatan je film kojeg ne možemo dovoljno preporučiti. Ako ste imalo filmofil i cijenite filmove, ovo je film za vas. Radnja prati dva mladića u slumovima Rio de Janeira koji krenu sasvim različitim putevima – jedan želi biti fotograf i otići iz siromaštva, dok drugi želi postati kriminalac kakvima je i okružen u slumovima.

filmovi na youtubeu

Bicycle Thieves

Stari talijanski film iz 1949., Bicycle Thieves često je na listama najboljih filmova svih vremena, iako pomalo zaboravljen. Vrijeme i mjesto radnje je post-ratna Italija, a pratimo običnog radnika Antonija i njegovog sina. Antonio dobije posao lijepljenja plakata, a jedini uvjet je da ima svoj bicikl. Ubrzo mu netko ukrade bicikl što ugrozi njegov posao. Zatim Antonio sa sinom kreće u očajnu potragu za kradljivcem. Film je također dostupan s engleskim prijevodom.

filmovi na youtubeu

Što je muškarac bez brkova

Hrvatska komedija sa Zrinkom Cvitešić i Leonom Lučevom, Što je muškarac bez brkova dostupna je na YouTubeu u dva dijela. Film je napravljen prema romanu Ante Tomića, a prati mladu udovicu (Cvitešić) koja se zaljubi u mladog svećenika (Lučev). Radnja se zakomplicira kada u priču upadnu drugi likovi. Osim glavnih glumaca, u filmu glume i Ivo Gregurević, Bojan Navojec, Krešimir Mikić i Marija Škaričić. Ovo je odličan film ako želite pustiti mozak na pašu i nasmijati se.

Kill Bill: Vol. 1

Tarantinov hit film Kill Bill: Vol. 1 cijeli je dostupan na YouTubeu. Kultni film prati neimenovanu ženu poznatiju samo kao The Bride (Uma Thurman), plaćenu ubojicu koja se probudi iz kome u kojoj je provela četiri godine. Sada traži osvetu za atentatore koji su joj se zamjerili, izdali i ukrali život. Žuti kombinezon Ume Thurman kojeg nosi u filmu već je ušao u povijest, a jedno vrijeme bio je jedan od najpoznatijih kostima za Halloween. Kill Bill jedini je Tarantinov film koji ima nastavak, no njega ćete morati pogledati negdje drugdje, jer je samo prvi dio na YouTubeu.

 

filmovi na youtubeu

They Shoot Horses, Don’t They?

Savršeno uvrnuti film sa šokantnim završetkom They Shoot Horses, Don’t They, odličan je film ako volite eru kraja 60-ih i 70-ih. Režirao ga je legendarni Sydney Pollack, a glavnu ulogu ima Jane Fonda koja je tada bila na vrhuncu karijere. Radnja prati nekoliko natjecatelja koji se natječu u nehumanom plesnom natjecanju. Stvar je toga da se konstantno moraju kretati, a pobjedi osoba koja zadnja ostane na plesnom podiju. Film je u cijelosti dostupan na YouTubeu.

filmovi na youtubeu

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori