Donosimo vam listu od 7 najboljih filmova na Netflixu trenutno s kojima nećete pogriješiti
Donosimo vam listu od 7 najboljih filmova na Netflixu trenutno s kojima nećete pogriješiti

Donosimo vam listu od 7 najboljih filmova na Netflixu trenutno s kojima nećete pogriješiti

Netflix je najpoznatija streaming platforma za gledanje raznih filmova i serija. Nudi raznolik izbor, neki naslovi su hit, dok su drugi i ne baš toliko dobri. Ako organizirate movie night i tražite nešto kvalitetno, imamo rješenje za vas. Ovo su najbolji filmovi na Netflixu, točnije njih sedam.

All Quiet on the Western Front

Njemački ratni film, All Quiet on the Western Front je sve samo ne tih. Film je apsolutno dominirao na dodjeli Oscara prošle godine, kojih je osvojio četiri. Radnja prati mladog njemačkog vojnika te njegova užasna i zastrašujuća iskustva na zapadnoj fronti tijekom Prvog svjetskog rata. All Quiet on the Western Front savršeno realno prikazuje horore rata i koliko jedno takvo iskustvo promijeni čovjeka. Kontrast veselog i bezbrižnog mladog čovjeka na početku filma koji se učlani u vojsku zbog propagande misleći kako čini heroičnu stvar, s umornim i uništenim čovjekom koji je tek shvatio što je to zapravo rat na kraju filma je nešto što ostaje s vama i nakon završetka.

najbolji filmovi na netflixu

Marriage Story

Scarlett Johansson i Adam Driver glume bračni par pred rastavom u odličnom filmu Noe Baumbacha Marriage Story. Film su hvalili kritike i gledatelji, a glumačke izvedbe Johansson i Driver neke su od najboljih koje smo imali prilike gledati zadnjih par godina. Marriage Story daje suosjećajan pogled na brak koji se raspada i obitelj koja pokušava ostati zajedno. Marriage Story emotivan je i brutalno iskren film.

najbolji filmovi na netflixu

Chicago

Chicago je definitivno najbolji mjuzikl kojeg ćete pronaći na Netflixu. Izrazito zabavan i plesan, Chicago se temelji na poznatoj Broadway predstavi iz 1920-ih. Radnja prati Roxie Hart (Renee Zellweger), ženu koja se želi baviti cabaretom. Kada ubije svog ljubavnika, ode u zatvor gdje upoznaje svog idola, cabaret pjevačicu i plesačicu, Velmu Kelly (sjajna Catharine Zeta-Jones). Njih dvije postaju rivalkinje, istovremeno se boreći za naklonost javnosti i medija, kao i pažnju njihovog odvjetnika, nemilosrdnog Billyja Flynna (Richard Gere). Pamtljive pjesme i plesne koreografije, uz odličnu glumu i priču čine Chicago jednim od najboljih filmova trenutno na Netflixu.

najbolji filmovi na netflixu

Pride and Prejudice

Najpoznatiji roman spisateljice Jane Austen, Ponos i predrasude (Pride and Prejudice) ima nekoliko adaptacija od kojih je najpoznatija i najhvaljenija ona iz 2005. Film prati Elizabeth Bennet (Keira Knightley), jednu od pet sestara u Engleskoj u ranom 19. stoljeću. Elizabeth je mlada žena veselog duha. Upozna Mr. Darcyja, bogatog, ozbiljnog i ponosnog neženju. U početku ga ne može smisliti, no kada Mr. Darcy shvati da se zaljubljuje u nju, unatoč tome što je niže klase od njega, iskre frcaju. Film postavlja pitanje, može li njihova ljubav preživjeti kroz ponos i predrasude.

najbolji filmovi na netflixu

Rocketman

Na Netflixu možete pronaći i odlične biografske filmove. Jedan od njih je i Rocketman, film koji priča priču o životu i djelu legendarnog glazbenika Eltona Johna. U glavnoj ulozi je briljantni Taron Egerton koji je iznenadio sve svojom odličnom izvedbom. Film se fokusira na glazbenikove početke i suradnju s tekstopiscem Berniejem Taupinom s kojim je stvorio neke od najpoznatijih pjesama u povijesti. Također, pokazuje i ekstravagantne partyje i to kako je slava definitivno utjecala na njegov ego. Rocketman je jedna odlična glazbena avantura.

najbolji filmovi na netflixu

Nothing to Hide

Nothing to Hide francuski je film koji je pravi skriveni dragulj Netflixa. Zapravo je remake talijanskog filma Perfect Strangers, a prati nekoliko prijatelja koji se sastanu na večeri. Tijekom nje, odluče igrati igru. Stave sve mobitele na sredinu stola i svaki poziv ili poruka koji stignu, moraju podijeliti s ostatkom ekipe. Iako na početku zabavno, stvari krenu u skroz drugom smjeru kada se počnu otkrivati neočekivane tajne.

najbolji filmovi na netflixu

Uncut Gems

Kada je izašao, film Uncut Gems postao je nenadani hit. Neovisni film kojeg su napisali i režirali braća Josh i Ben Safdie, triler je u kojem je glavna uloga pripala Adamu Sandleru. Iako mu ovo nije prva dramatična uloga, svi su bili jako šokirani što se glumac poznat po komedijama okušao u ovakvom jednom filmu. Uncut Gems prati Howarda, draguljara s puno dugova koji odluči riskirati sve kako bi ostao živ dok su mu opasni kamatari za petama. Sandler je oduševio kritike i javnost odličnom izvedbom, a mnogi su smatrali kako je trebao biti nominiran i za Oscara.

najbolji filmovi na netflixu

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori