Detective Forst jedna je od onih serija koju slobodno možete preskočiti. Nećete puno propustiti
Detective Forst jedna je od onih serija koju slobodno možete preskočiti. Nećete puno propustiti

Detective Forst jedna je od onih serija koju slobodno možete preskočiti. Nećete puno propustiti

Među najgledaniji naslovima na Netflixu trenutno se nalazi i poljska kriminalistička drama Detective Forst (Forst). Riječ je o naslovu baziranom na književnom predlošku, odnosno jednom od djela iz ciklusa Forst koji potpisuje poljski majstor krimića Remigiusz Mróz. Gledatelji kroz šest epizoda prate detektiva Wiktora Forsta kojeg novi slučaj i potraga za serijskim ubojicom odvode u skrivene predjele planinskog lanca Tatre.

Sasvim predvidljiv slijed događaja

Serija Detectve Forst stekla je mahom niske ocjene na relevantnim stranicama za ocjenjivanje. Iste su objašnjene činjenicom da je scenarij kreiran tako da veže jedan klišej na drugi.

Pa tako glavni lik je vuk samotnjak, potencijalno mračne prošlosti koji vjeruje kako pravila za njega ne važe te će ih rado zaobić kako bi došao do željenog cilja. Naravno takvo ponašanje ne biva dugo tolerirano od strane njegovih zapovjednika pa naš glavni junak mora napustiti službu. Ali, pogodili ste – to ga neće spriječiti da nastavi samostalno istraživati zločin. Naravno, u tome će mu glavni saveznik postati buntovna novinarka koja ne preže ni pred čime u svojoj potrazi za dobrom pričom.

Ipak, valja istaknuti kako je u svemu ovom već toliko puta viđenom glavni glumac Borys Szyc odigrao sasvim solidnu rolu.

Detective Forst

Slobodno preskočite

Daleko najjači adut ove serije jest scenografija. Odabir prostranih hladnih krajolika planinskog lanca Tatre uspješno je pridonio kreiranju napete atmosfere. No je li to dovoljno da pogledate ovu seriju? Riječ je o jednom od onih naslova koje slobodno možete preskočiti. Mogli bismo ga svrstati u jedan od onih koji će stvoriti prigodnu pozadinsku buku dok obavljamo druge poslove.

U suštini sve ste ovo već vidjeli, no izvedeno na bolji način. Steraming servisi, posebice Netflix, prepuni su znatno kvalitetnijih ostvarenja kojima možete pokloniti svoje vrijeme. Neke od njih pronađite ovdje.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori