Svidio vam se Beckham? Onda morate pogledati ovih 8 dokumentaraca o slavnim zvijezdama
Svidio vam se Beckham? Onda morate pogledati ovih 8 dokumentaraca o slavnim zvijezdama

Svidio vam se Beckham? Onda morate pogledati ovih 8 dokumentaraca o slavnim zvijezdama

Ranije ovaj mjesec na Netflix je stigao dokumentarac Beckham, o životu i karijeri jednog od najboljih nogometaša svih vremena – Davida Beckhama. Otkad je izašao ne skida se s liste najgledanijih Netflixovih naslova, a broj jedan je i u trendingu u Hrvatskoj. Karizmatični sportaš očarao je publiku, a dokumentarnoj seriji nismo mogli odoljeti ni mi. Nema sumnje kako su celebrityji iz bilo kojeg područja uvijek zanimljivi nama običnim smrtnicima pa smo potaknuti Beckhamovim uspjehom izdvojili osam najboljih dokumentarnih filmova i serija o slavnim zvijezdama. Ovo su celebrity dokumentarci koje morate pogledati.

celebrity dokumentarci

Arnold

Ovo ljeto izašla je mini-serija od tri epizode – Arnold. Dokumentarna serija prati Arnolda Schwarzeneggera, od bodybuilderskih početaka, preko uspjeha u Hollywoodu do političke karijere. Svaka od epizoda prati ta tri perioda njegove karijere. Rođen i odrastao u Austriji, Schwarzenegger je počeo buildati u čemu je postao jako uspješan, osvojivši nekoliko natjecanja. U SAD se odselio 1968. godine, kada je imao 21 godinu. Schwarzenegger je zasigurno najpoznatiji po ulozi Terminatora u istoimenom filmu Jamesa Camerona koji ima nekoliko nastavaka. Glumio je i niz drugih značajnih uloga, a puno publiciteta dobio je i kao guverner Kalifornije. Dokumentarna serija je odlično primljena od strane gledatelja i kritika.

celebrity dokumentarci

Pamela, a love story

Pamela Anderson jedna je od onih celebrityja koja je oduvijek privlačila pažnju i kontroverze, ne samo svojom karijerom, nego i privatnim životom. Anderson je glumica poznata po ulozi u seriji Baywatch, ali ono što ju je držalo u medijskim stupcima je njezina burna veza s glazbenikom Tommyjem Leeom s kojim je napravila i sad već zloglasnu sex tape. To joj je promijenilo život i karijeru, a zlostavljanje i zadirkivanja koje je trpjela u javnosti učinili su je samo snažnijom. Pamela, a love story Netflixov je dokumentarni film u kojem Pamela sama ima glavnu riječ. Film sadrži nikad viđene snimke i fotografije.

celebrity dokumentarci

WHAM!

Od redatelja izvrsnih Netflixovih dokumentaraca Tiger King i Fyre, dolazi nam i priča o jednoj od najvećih grupa ikad – WHAM! Duo je to koji se sastoji od najboljih prijatelja, Georgea Michaela i Andrewa Ridgeleyja koji su izgradili uspješnu karijeru s brojnim hitovima poput Wake Me Up Before You Go-Go i Last Christmas. Dokumentarni film sadrži arhivske snimke i intervjue iz 70-ih i 80-ih kada je WHAM! bio na vrhuncu slave. U filmu progovaraju kako je to doći od najboljih prijatelja do internacionalnih glazbenih zvijezda.

celebrity dokumentarci

What Happened, Miss Simone?

Još jedan film o glazbenoj legendi, What Happened, Miss Simone? sjajan je dokumentarac o jednoj od najboljih glazbenica svih vremena, Nini Simone. Film prati njezin život i utjecaj na glazbu, kao pjevačicu, pijanisticu, ali i aktivistkinju za ljudska prava. Simone je stvarala u vrijeme kada je još uvijek vladala segregacija bijelaca i crnaca u Americi, a u filmu se savršeno vidi kako su muke cijele jedne rase utjecale na Simoneinu glazbu. Također se savršeno prikazuje njezina veličina, kao i unutarnji sukob između umjetničkog identiteta i posvete pokretu za ljudska prava. Samim imenom, What Happened, Miss Simone? film aludira na najčudniju stvar koju je Simone napravila. Na vrhuncu svoje karijere, odrekla se glazbe, obitelji i svojih prijatelja te se preselila u Liberiju. Ovo je film o slavnoj osobi kojeg ne smijete propustiti.

celebrity dokumentarci

Gaga: Five Foot Two

Još 2017. godine na Netflix je izašao Gaga: Five Foot Two. Odličan film koji prati pop zvijezdu Lady Gagu iza scene. Od stvaranja njezinog albuma Joanne s producentom Markom Ronsonom do priprema za nastup na Super Bowlu. Gaga: Five Foot Two daje nam uvid u pjevačicu iza glamura i imena. Izvan svjetala pozornice, doma i u studiju, kroz film upoznajemo Gagu kakvu još nismo vidjeli. Također pratimo uspone i padove, od osobnih problema do zdravstvenih. U dokumentarcu vidimo kako je na nju utjecao prekid sa zaručnikom Taylorom Kinneyjem, ali i borbu s fibromialgijom. To je bolest koja uzrokuje kroničnu bol u cijelom tijelu, kao i nesvjesticu i probleme sa spavanjem. Gaga: Five Foot Two savršen je dokumentarac koji pokazuje stripped down verziju jedne od najvećih zvijezda današnjice.

celebrity dokumentarci

Britney Vs Spears

Princeza popa, Britney Spears žena je uz čiju je glazbu većina nas odrasla. Svi znamo njezine brojne hitove, kao i kontroverze iz privatnog života. Spears je odrasla u vremenu kada javnost nije marila za mentalno zdravlje ili dvostruke standarde. Mnogi su je otpisali kao ‘ludu’ nakon živčanog sloma kojeg je doživjela, a ono što se prije par godina počelo otkrivati potreslo je javnost. Svi su sad već upoznati s conservatorshipom pod kojim je Britney stavljena. Njezin otac je tada upravljao njezinim financijama, a pjevačica je praktički izgubila slobodu. U filmu Britney Vs Spears se ne pojavljuje sama Britney, ali novinarka Jenny Eliscu i filmašica Erin Lee Carr, odlučile su ispričati njezinu priču. Bitan dokumentarac koji je više od pukog prikaza života jednog celebrityja.

celebrity dokumentarci

Quincy

Quincy Jones je glazbeni producent, kompozitor, kantautor te filmski i TV producent koji je jedna od najvećih sila u glazbenom svijetu zadnjih 70 godina. Jednostavno nazvan, Quincy, Netflixov dokumentarac prikazuje ovu ikonu i njegovo nadilaženje rasnih i kulturnih granica. Neki od najvećih glazbenih imena svoj uspjeh duguju upravo Quincyju Jonesu. Tijekom svoje impresivne karijere, Jones je radio s Ray Charlesom, Frankom Sinatrom, Michaelom Jacksonom i mnogim drugima. Skladao je glazbu za filmove te postao prvi Afroamerikanac nominiran za Najbolju originalnu glazbu na Oscarima za film In Cold Blood. Kao filmski i TV producent zaslužan je za nagrađivani film The Color Purple te seriju The Fresh Prince of Bel-Air. Dokumentarac je režirala njegova kćer, glumica Rashida Jones i film je u kojem će uživati i oni koji nikad nisu čuli za Quinceyja Jonesa.

celebrity dokumentarci

Pelé

Još jedan nogometaš ima svoj dokumentarac na Netflixu. Baš kao i Beckham, i ovaj je nazvan jednostavno Pelé, a riječ je naravno o jednom od najboljih nogometaša svih vremena, kao i vjerojatno najboljem nogometašu Brazila, Peléu. Dokumentarac daje uvid u nevjerojatnu karijeru u kojoj je Pelé kroz 12 godina postao jedini nogometaš u povijesti koji je osvojio tri Svjetska prvenstva. Od skromnih početaka i statusa mladog superstara 1958. do brazilskog nacionalnog heroja 1970., Pelé je karijeru stvarao i u turbulentnom razdoblju brazilske povijesti čega se dokumentarac i dotiče. Ako ste uživali u Beckhamu, ovo je sljedeći dokumentarac koji mora biti na vašoj listi.

Foto: IMDb, Profimedia, Netflix

Učitati još
Zatvori