Cabrini je novi film redatelja kino hita Sound of Freedom. Prve ocjene su sjajne
Cabrini je novi film redatelja kino hita Sound of Freedom. Prve ocjene su sjajne

Cabrini je novi film redatelja kino hita Sound
of Freedom. Prve ocjene su sjajne

U domaća je kina stigao film Cabrini, novi uradak čiju režiju potpisuje redatelja film Sound of Freedom. Alejandro Monteverde ovoga puta na velika platna prenosi priču o život katoličke misionarke Francesce Cabrini, u našem narodu poznate i kao sveta Franciska Cabrini. Danas je slave kao zaštitnicu iseljenika te nosi i nadimak Majka Cabrini, što je ujedno i hrvatski naziv filma. Glavna uloga povjerena je talijanskoj glumici Cristiani Dell’Anna.

Cabrini

Prve reakcije praćene visokim ocjenama

U kratkim crtama, radnja filma je usmjerena na njezin misionarski angažman u SAD-u. Cabrini je na kraju 19. stoljeća bila istaknuta figura koja je uvelike pomogla asimilaciji doseljenih Talijana u novu sredinu. I sama je kao doseljenik nerijetko bila neshvaćena, a često i kritizirana.

Po promociji film je stekao niz pozitivnih kritika, o čemu svjedoče i visoke ocjene na relevantnim stranicama za ocjenjivanje filmskog sadržaja. U trenutku pisanja članka, film na IMDb-u ima ocjenu 8,1, dok je čak 98% gledatelja na stranici Rotten Tomatoes kazalo kako im se sviđa spomenuti naslov. Okarakteriziran je kao iznimno emotivno ostvarenje, dirljiva priča koja je oživljena uspješnim glumačkim ostvarenjima.

Cabrini

Priča aktualne tematike

S obzirom na aktualnu situaciju i migrantsku krizu koja je zahvatila različite dijelove svijeta, ne čudi što je priča o Majci svih imigranata privukla toliku pažnju. Riječ je o još jednom naslovu koji u fokus vraća filmove religiozne tematike. O istom će se, baš kao i o njegovom prethodniku, uspješno lomiti koplja – prvenstveno zbog političke povezanosti glavnih aktera koji stoje iza njega. Ipak, prvenstveno mu valja pristupiti zbog njegove aktualne tematike.

Njegov naslovni video čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb, Promo

Učitati još
Zatvori