Zadnji nastavak Avatara stiže nam 22 godine nakon originala
Zadnji nastavak Avatara stiže nam 22 godine nakon originala

Zadnji nastavak Avatara stiže nam 22
godine nakon originala

Prije više od desetljeće, James Cameron je stvorio filmski svijet koji će zauvijek ostati dio povijesti. Govorimo, naravno, o najuspješnijem filmu u povijesti – Avataru. Kada je Avatar izašao, bio je nešto sasvim novo. Ovaj znanstveno-fantastični ep je hvaljen diljem svijeta zbog nevjerojatnog spoja CGI-ja i tradicionalnog filma stvarajući upečatljivo vizualnu priču. Podsjetimo, Avatar je izašao 2009. godine, a drugi dio, Avatar: The Way of Water smo napokon dobili prošle godine, 13 godina nakon prvog filma.

Avatar

Zadnji nastavak stiže više od 20 godina nakon prvog filma

Disney je sada objavio datume izlaska ostatka franšize, odnosno preostala tri nastavka filma. Iako za treći nastavak nećemo morati čekati više od desetljeće, zadnji će svjetlo ugledati više od 20 godina nakon izlaska originala. Nastavci Avatara već u produkciji i treći dio je skoro i gotov. Ipak, to nije spriječilo Disney da odgodi vrijeme izlaska filmova. Prema najnovijim informacijama, Avatar 3 će izaći 19. prosinca 2025., Avatar 4 21. prosinca 2029., a Avatar 5 19. prosinca 2031. godine. Svi preostali nastavci će stoga, izaći kasnije nego što je to očekivano te je Disney četvrti i peti nastavak pomaknuo za čak tri godine.

Avatar
avatar

Najuspješniji film u povijesti

Čekanje Avatar filmova već postaje klasika među obožavateljima. Zanimljiva činjenica je da će osoba koja se rodila kada je izašao prvi film, do zadnjeg filma već moći legalno konzumirati alkohol u Americi. James Cameron je rekao kako je moguće da on neće režirati zadnja dva filma tako da nam još preostaje vidjeti tko će preuzeti tu ulogu kada krene produkcija. Uspješnost Avatar filmova očituje se i u tome što su oba filma najuspješnija u povijesti. Prvi dio zaradio je vrtoglavih 2.9 milijarde dolara, dok je Avatar: The Way of Water odmah iza originala s 1.9 milijarde dolara. Zanimljivo je i da je treći najuspješniji film u povijesti Titanic, još jedan film Jamesa Camerona. Redatelj koji preuzme franšizu morat će stoga, preuzeti veliku ulogu.

Avatar

Disney je odgodio datume i ostalih popularnih franšiza. Dva nova filma jedne od najpoznatijih franšiza ikad, Ratova zvijezda stižu 2026. i 2027. godine. Novi Alien bi trebao izaći sljedeće ljeto, a pomaknuti su i datumi Marvelovih filmova. Novi Captain America stiže nam 26. srpnja 2024., Fantastic Four 5. svibnja 2025., Avengers: The Kang Dynasty pomiče se za godinu dana te će izaći 2026. Avengers: Secret Wars izlazi 2027. godine.

avatar
Avatar

Avatar: The Way of Water trenutno se streama na Disney+ tako da ga možete pogledati dok nestrpljivo iščekujemo treći nastavak.

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori