Ako vam se svidio Leave the World Behind, onda morate pogledati ovih 5 filmova
Ako vam se svidio Leave the World Behind, onda morate pogledati ovih 5 filmova

Ako vam se svidio Leave the World Behind, onda
morate pogledati ovih 5 filmova

Apokaliptični filmovi još uvijek su neki od najpopularnijih filmova koje ljudi gledaju. To definitivno dokazuje i popularnost nedavnog Netflixovog naslova, Leave the World Behind. Film je već neko vrijeme najgledaniji Netflixov film u Hrvatskoj. Prati dvije obitelji koje moraju surađivati u cyber napadu koji je zadesio državu i zbog kojeg se događaju neobjašnjive stvari. Ako ste pogledali film i tražite još sličnih naslova, izdvojili smo pet filmova koji će vam se sigurno svidjeti.

apokaliptični filmovi

Don’t Look Up

Baš kao Leave the World Behind, i Netflixov Don’t Look Up okupio je impresivnu glumačku postavu. Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Timothee Chalamet, Cate Blanchett i još mnoge filmske zvijezde glume u ovom satiričnom apokaliptičnom filmu. Kada studentica astronomije Kate (Lawrence) i njezin profesor Dr. Randall (DiCaprio) otkriju kako se komet približava našem solarnom sustavu, pokušaju upozoriti javnost. Međutim, nitko ih ne shvaća ozbiljno. Oni tvrde kako će doći do direktnog udara sa Zemljom i kako će to dovesti do apokalipse, no izgleda kako nikoga ne briga. Niti predsjednicu države (Streep), ni televizijske voditelje koji ih u intervjuu ismijavaju. Iako je Don’t Look Up satira u kojoj više prevladava humor, ima jako sličan vibe kao Leave the World Behind.

apokaliptični filmovi

It Comes at Night

It Comes at Night jedan je od filmova koji odmah padnu na pamet kada nam treba usporedba s Leave the World Behind. Film prati obitelj, Paula (Joel Edgerton) i Saru (Carmen Ejogo) te njihovog sina Travisa (Kelvin Harrison Jr.). Oni su izolirani u svom domu jer vani hara smrtonosna bolest koja devastira planet. Njihov siguran dom i red poljuljan je kad jedan čovjek pokuša provaliti u njihovo sklonište u potrazi za vodom za sebe, svoju suprugu i sina. Dvije obitelji morat će dijeliti dom i pokušati vjerovati jedno drugome. Je li pravi horor vani ili će ubrzo otkriti da on dolazi negdje iznutra?

apokaliptični filmovi

Us

Fanovi filma Leave the World Behind, zasigurno će voljeti i Us. Film je to redatelja Jordana Peelea, poznatog po režiraju hit horora Get Out. Us je jezivi apokaliptični film koji prati Adelaide (Lupita Nyong’o), njezinog supruga i dvoje djece koji otputuju u kuću za odmor na plaži gdje je Adelaide odrasla. Dok je muči prošlost, ona postaje sve zabrinutija da će se nešto loše dogoditi. To se i ostvari kada četiri maskirana stranca u crvenim odijelima provale u njihovu kuću i počnu ih terorizirati. Kada maske otpadnu, otkrije se da svi četvero izgledaju identično njima. Us i Leave The World Behind oboje istražuju apokaliptične teme dok publiku tjeraju da preispituje vlastite ljudske odnose.

apokaliptični filmovi

The Invitation

Film The Invitation prati Willa koji odvede svoju djevojku Kiru na večeru kod svoje bivše supruge Eden i njezinog novog supruga Davida. Tijekom večere, Will postaje sve više sumnjičav da njihovi domaćini zapravo imaju zlokobne namjere. Uznemirujuće stare rane se otvore i stvore se nove tenzije. Film je sličan s Leave the World Behind po napetoj atmosferi i tome što ne možete predvidjeti što će se dogoditi sljedeće.

apokaliptični filmovi

Take Shelter

Take Shelter je jedan od poznatijih filmova kada se spominju apokaliptični filmovi. Film iz 2011. prati Curtisa (Michael Shannon) koji živi na ranču sa svojom suprugom Samanthom (Jessica Chastain) i kćeri. On ubrzo krene imati strašne snove o tome kako dolazi apokalipsa koja će ugroziti njegovu obitelj zbog čega počne graditi sklonište. U filmu se izmjenjuju drama, horor i znanstvena fantastika, a odličan je izbor za one kojima se svidio Leave the World Behind. Oba filma imaju uvjerljive glumačke izvedbe i zvjezdanu postavu, kao i priču s dovoljno napetosti da drži gledatelja na rubu sjedala.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori