Ova serija često osvaja nagrade, a rijetko se spominje. Vrijedi ju pogledati
Ova serija često osvaja nagrade, a rijetko se spominje. Vrijedi ju pogledati

Ova serija često osvaja nagrade, a rijetko se
spominje. Vrijedi ju pogledati

Brojne su serije okosnicu radnje pronašle u događajima koji se odvijaju u pojedinim obrazovnim ustanovama. Među najuspješnije naslove zasigurno se ubraja i Abbott Elementary. Riječ je o mockumentary sitcomu koji prati djelatnike istoimene, fiktivne škole iz Philadelphije koju pohađa većinski afroamerička populacija.

Serija na vrlo originalan način pristupa tretiranju sistemskih problema i izazova koji se javljaju u odgojno-obrazovnim ustanovama. Upravo je balansiranje između aktualne problematike i društvene satire pridonijelo sjajnom prijemu serije. O tome svjedoče i visoke ocjene ostvarene na relevantnim stranicama za recenziranje, uključujući i onu od 8,2 na stranici IMDb.

Abbott Elementary
Abbott Elementary

Čemu duguje uspjeh?

Serija Abbott Elementary jedan je od onih naslova koji je uspješno pronašao svoj put i do kritike i do publike, pritom zadovoljivši obje strane. No, nikada nije ostvarila određen medijski hype koji prati slične uspješnice. Relevantna tema, pomno razrađen scenarij i optimalno trajanje epizoda uz vješto odabranu glumačku ekipu uvrstili su Abbot Elementary među najuspješnije humoristične serije u ovom desetljeću.

Također, riječ je o naslovu koji mnogi uspoređuju s kultnom serijom The Office. Izvedena je također u dokumentarističkom stilu, no ovoga puta pratimo živote učitelja koji rade u nedovoljno financiranim školama kojima se loše upravlja. Pritom nam nudi komičan pogled na izazove s kojima se nastavnici suočavaju.

Abbott Elementary

Kada stiže nova sezona?

Seriju Abbott Elementary je kreirala Quinta Brunson, kojoj je ujedno pripala i naslovna uloga. Za istu je nagrađena i na nedavno održanoj dodjeli nagrada Emmy, koji je ranije stekla i za originalni scenarij. Među glumačkom ekipom svojim izvedbama ističu se i Tyler James Williams, Janelle James i Sheryl Lee Ralph.

Trenutno su dostupne dvije sezone serije, koje možemo pratiti i na platformi Disney+. Uspjeh serije rezultirano je njezinim obnavljanjem za treću sezonu koja bi na male ekrane trebala stići ubrzo, točnije 8. veljače. 

Učitati još
Zatvori