Posljednji dan Festivala europske kratke priče

Posljednji dan Festivala
europske kratke priče

festival europske2

Sven Popović

Posljednjeg dana 15. Festivala europske kratke priče u Laubi na rasporedu su raznovrsne književne poslastice! U 19 sati mladi hrvatski književnik Sven Popović razgovara s jednim od najprevođenijih suvremenih norveških autora – Frodeom Gryttenom o njegovim nagrađivanim knjigama, o glazbi grupe The Clash i slikarstvu Edwarda Hoppera. Nakon razgovora koji će se odvijati na engleskom jeziku, Grytten će svoje pjesme čitati uz pratnju zagrebačkog Nomad Jama, inovativnog koncepta koji donosi nešto drugačiji pristup glazbi i njezinom izvođenju.

Frode Grytten

Frode Grytten

Nakon glazbeno-književne poslastice, od 20:30 sati moći ćete uživati i u kratkim pričama Rumene Bužarovske, makedonske autorice koja je otvorila ovogodišnje izdanje Festivala europske kratke priče, portuglaskog književnika, ilustratora, redatelja animiranih filmova i člana benda The Soaked Lamb – Afonso Cruza, meksičke zvijezde Yurija Herrere, mladog hrvatskog autora Ivana Jozića te pobjednice ovogodišnjeg natječaja za kratku priču, Une Vizek.

Ispratite ovo petnaesto kratkopričaško izdanje i provedite ugodnu večer s vrhunskim književnicima, a više informacija o održavanju Festivala europske kratke priče pronađite ovdje.

Foto: FEKP

Učitati još
Zatvori