Journal Man: Koji će miljenik publike utjeloviti novog Jamesa Bonda?

Journal Man: Koji će miljenik publike
utjeloviti novog Jamesa Bonda?

Filmovi o najvećem tajnom agentu na svijetu obilježili su generacije i generacije gledatelja. Upravo smo se oprostili od prvog Jamesa Bonda ikad – Seanna Conneryja čije smo i ostale spektakularne filmove izdvojili ovdje. Ipak, kao možda najupečatljiviji Bond istaknuo se Daniel Craig pred kojim je posljednji film u kojem će utjeloviti specijalnog agenta. ‘No Time to Die’ očekivano je pomaknut u 2021. godinu i jedan je od onih filmova koji su jednostavno stvoreni za kino premijeru, a ne 13-inčne ekrane. Otkad je Craig potvrdio da odlazi sa seta kultne franšize, počele su prave male kladioničarske igre o tome tko će ga naslijediti. U jeku društvenih promjena i pokreta, sasvim je logično da uloga Bonda u sljedećem filmu može biti sasvim drugačija od svega na što smo navikli. Tako nije za ne očekivati da će Bond biti Afroamerikanac, da više ne mora biti iz Velike Britanije pa i da će biti žena.

Baš je svaki glumac dosad bio klasičan ‘bondovski tip.’ Gotovo smo sigurni da će istu karizmu morati imati i Craigova zamjena, ali istovremeno mora označavati pomak naprijed, pripadati novoj generaciji, ali biti dovoljno poznat po ulogama na velikom platnu.

Još uvijek nema potvrde o glumcu (ili glumici!) koji bi mogli uskočiti u ulogu Jamesa Bonda. Vrti se cijeli niz imena pa čak Harry Styles i Paul Mescal, ali mi smo izdvojili one najizglednije.

Tom Hardy

Seks simbol današnjice za mnoge, jedan od najpopularnijih britanskih glumaca trenutno i – novi James Bond? Takvi su medijski natpisi osvanuli diljem interneta u rujnu i svima nam je odabir Hardyja bio sasvim logičan. Međutim, ubrzo se ispostavilo da nikakav casting nikad nije bio odrađen i da se vrtjela lažna vijest iz filmske industrije.

Unatoč tome, Tom Hardy ne mora ni uskočiti u Bondove kulise, a već izgleda kao da je izašao iz franšize. Upravo je zato jedan od najvećih favorita za Craigovog nasljednika. Svakako je iz najjačeg hollywoodskog miljea, iza sebe ima nekoliko blockbustera, karizmatičan je i fizički nalikuje na svakog Bonda kojeg smo mogli gledati. Međutim, Hardy bi mogao biti pretjerano očekivan odabir, a istovremeno ionako već ima dovoljno projekata s kojima ćemo ga gledati u kinu narednih godina.

Idris Elba

Uz mnoga novija imena nabacana u trku za Bonda, Idris Elba dugogodišnji je ‘kandidat’ za ulogu u franšizi. O njemu se pričalo još i kad je Daniel Craig preuzimao ulogu agenta. Iako su tada njegove godine bile jedan od faktora koji je utjecao na odabir Craiga kao Bonda, Idris Elba mogao bi biti idealan, nešto stariji Bond u novoj eri. Već ga se može zvati hollywoodskim veteranom, a istovremeno bira svoje uloge dovoljno da se ne povlači po kinima svakih nekoliko mjeseci. Producentica franšize Barbara Broccoli u jednom je intervjuu otkrila kako je po njezinom mišljenju “vrijeme za glumca koji nije bijele kože da preuzme ulogu.”

Robert Pattinson

Novi James Bond mogao biti i Robert Pattinson. Glumačka transformacija Roberta Pattinsona trenutno je jedna od najzanimljivijih u Hollywoodu i rijetko uspješna. Već godinama vreba pravi žanr i pravi filmski naslov. Od teen idola u ulozi vampira prešao je u indie filmsku industriju da bi se ove jeseni probio u blockbuster zvijezdu ulogom u ‘Tenetu’ Christophera Nolana i novom ‘Batmanu.’ Robert Pattinson jedno je od najvažnijih glumačkih imena novije generacije. Dovoljno je viđen da bi privukao široku publiku u kina, ali i svjež da nas produkcija iznenadi odabirom. ‘Tenet’ mu je bio izvrsna odskočna daska za ulogu Jamesa Bonda, a nije nemoguće ni da u redateljsku fotelju zasjedne upravo Christopher Nolan.

Michael B. Jordan

Puno se priča i o Michaelu B. Jordanu, jednom od najvažnijih mlađih glumaca. Konkretnog razloga zašto se upleo u natjecanje nema, osim tvrdnje Billie Eilish, koja potpisuje soundtrack za ‘No Time to Die.’ Eilish je otkrila da bi voljela vidjeti Jordana u novoj ulozi, a ideja se vrlo brzo proširila. Jordan je Amerikanac, svoj je talent već dokazao u filmu ‘Creed’ i ‘Black Panther’ i bio bi veliko osvježenje za 007 franšizu. Pored ostalih imena s ove liste šanse su mu, vjerujemo, male, a već je potpisao ugovor za novi ‘Creed’ film. Produkcija iza Bonda nas, ipak, iznenadi.

Henry Cavill

Henryju Cavillu je tek 32 godine što bi po računici bilo idealno za novu bondovsku eru. S Tomom Hardyjem dijeli klasičan imidž slavnog agenta zbog čega ga je iznimno lako zamisliti u akcijskoj franšizi. Zanimljivo je da se Cavill, koji nas je oduševio u relativno novom filmu ‘Enola Holmes’, prijavio na audiciju za ulogu još 2005. godine. Ušao je u posljednji krug, ali Daniel Craig odnio je ulogu i stvorio Bonda novog doba. Cavill nam se tako čini sasvim logičan izbor za novog špijuna. Problematično je, ipak, što je Cavill kao i Hardy poprilično predvidljiv i relativno dosadnjikav izbor.

Richard Madden

Šanse za Richarda Maddena sve su veće. Iza njega je ‘Game of Thrones’, kultni hit u kojem je utjelovio Robba Starka. Međutim, ulogom u seriji ‘Bodyguard’ za koju je i nagrađen pokazao je da izvrsno pliva u akciji i postao neočekivan favorit za ulogu Jamesa Bonda. Britanski ‘The Sun’ otkrio je da je producentica Barbara Broccoli već ponudila Maddenu ulogu. Glumac bi, izgleda, volio uskočiti u nepredvidljiv lik Jamesa Bonda pa je tako nedavno za Variety otkrio: “Proveo sam 10 godina igrajući različite verzije Romea – od Robba Starka, do doslovno uloge Romea. Puno sam puta igrao ‘good guy’ tipa, dobre muškarce kojima se događaju loše stvari. ‘Bodyguard’ je bilo moje prvo iskustvo u kojem nije sve moralno čisto i crno-bijelo. Želim dublje uroniti u to.”

James Norton

Posljednjih se tjedana prvi vrhu favorita ponovno našao James Norton kao novi James Bond. Popularni glumac tijekom godina je uspio pobrati nagrađivane uloge u popularnim serijama poput ‘Happy Valley’, ‘Granctchester’, ‘War and Peace.’ U posljednje se vrijeme posebno istaknuo u krimi drami ‘McMafia’ u kojoj smo ga imali prilike vidjeti u crnom odijelu i oružjem odnosno zaštitnim simbolima svega bondovskoga. Mladi je glumac završio Cambridge i lako ga je ukalupiti u sofisticiranog specijalnog agenta. Iako je zasad demantirao glasine, velikom je dijelu publike upravo on miljenik.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston još je jedan favorit za ulogu s gotovo svim karakteristikama Jamesa Bonda. Trenutno je na vrhu ljestvice po kladionicama, a sad kad je ‘Avengers’ franšiza završila moguće je da traži ulogu s kojima će se udaljiti od svog imidža Lokija. Da se izvrsno snalazi u ulozi špijuna dokazao je ulogom u BBC-jevoj drami ‘The Night Manager’, priči baziranoj na romanu John le Carrea. Dojmom se uklapa u klasičnog agenta, ali može li zaista biti novi James Bond?

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori