Šuškanja su potvrđena. Ovo će biti novi James Bond
Šuškanja su potvrđena. Ovo će biti novi James Bond

Šuškanja su potvrđena. Ovo će
biti novi James Bond

James Bond jedan je od najpoznatijih filmskih serijala u povijesti. Prvi Bondov film izašao je 1962. godine, a od tad je snimljeno još 24 filma. Voljeni agent nastao je iz pera Iana Fleminga, a radi za britansku tajnu agenciju MI6 pod kodnim imenom 007. Sleek odijelo, martini shaken not stirred i Bond djevojke, samo su neki od simbola poznatog tajnog agenta. Kroz 61 godinu postojanja, Bonda su utjelovili razni glumci, točnije njih sedam. Oni su redom: Sean Connery, David Niven, George Lanzeby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Daniel Craig.

Craig je već davno najavio kako se oprašta od lika, a godinama se šuška tko bi mogao biti novi James Bond. Svatko ima svog favorita i mnoga imena su se spominjala, ali izgleda kako je jedno ime prevagnulo. Tko će biti Bond, James Bond?

Novi James Bond

Novi favorit

Kao Craigovi zamjenici spominjali su se Henry Cavill, Idris Elba, Tom Hardy, James Norton, Richard Madden, da spomenemo samo nekoliko. Koliko god bi ti glumci bili idealni za ulogu, sve su glasnija šuškanja kako smo dobili novog Bonda. Bondova producentica, Barbara Broccoli kao favorita navodi britanskog glumca Aarona Taylora-Johnsona. Mnogi mediji su prenijeli kako je Taylor-Johnson jako blizu da postane novi Bond, a sada je to i službeno te je stigla vijest da je glumac krajem tjedna potpisati ugovor. Još u ožujku prošle godine se glumac navodno sastao s Broccoli koju je najviše impresionirao na screen testu. Ono što producentica želi je i to da sljedeći glumac glumi Bonda narednih 15 godina, što 33-godišnjeg Taylora-Johnsona zasigurno stavlja u odličan položaj naspram Cavilla, Elbe i Hardyja koji su prešli 40.

Novi James Bond

Tko je Aaron Taylor-Johnson?

Aaron Taylor-Johnson talentirani je glumac koji je glumačku karijeru započeo u manjim ulogama u predstavama, TV filmovima i serijama. Prva značajna uloga bila mu je u biografskom filmu Nowhere Boy iz 2009. godine u kojem je glumio Johna Lennona. Film je režirala njegova sadašnja supruga Sam Taylor-Johnson. Izvedba Lennona donijela mu je i neke nominacije i nagrade kao najbolje novo lice. Godinu nakon, 2010. pojavio se kao glavni lik filma Kick-Ass. Film je temeljen na istoimenom stripu o superjunaku Davidu Lizewskiju/Kick-Assu. Ta uloga donijela mu je i nominaciju za BAFTA Rising Star nagradu, a film je stekao veliku popularnost.

Nastavio je nizati uspjehe s adaptacijom Ane Karenjine te pridruživanjem Marvelu. Taylor-Johnson u Marvelovom svijetu glumi Quicksilvera, a pojavio se u filmu Avengers: Age of Ultron. Sljedeće godine izaći će Marvelov Kraven the Hunter, koji predstavlja novog Marvelovog lika kojeg će utjeloviti upravo Taylor-Johnson. Najviše pažnje od kritičara, glumac je dobio zbog uloge u Tom Fordovom trileru Nocturnal Animals za koju je osvojio i Zlatni globus za Najbolju sporednu mušku ulogu.

Novi James Bond

Hoće li Nolan biti redatelj?

Iako također nije službeno potvrđeno, najvjerojatnije je da će Christopher Nolan preuzeti redateljsku palicu za sljedeći film o Jamesu Bondu. Hoće li njegovo uplitanje utjecati na odabir glavnog glumca se isto postavlja kao pitanje jer je Nolan poznat po tome da radi sa specifičnim glumcima kao i sa stalnim suradnicima. No, Taylor-Johnson je već radio s Nolanom. Imao je manju ulogu u njegovom filmu Tenet, a u javnosti nije skrivao svoje divljenje prema redatelju. Kada je 2020. godine pričao o svojoj ulozi u Tenetu rekao je kako je lobirao da ga Nolan zaposli te kako nema veze koliko mala uloga bila, samo želi biti u njegovoj prisutnosti.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori