STAŠA spaja tradicionalno s modernim u skladnu i estetski ugodnu kolekciju
STAŠA spaja tradicionalno s modernim u skladnu i estetski ugodnu kolekciju

STAŠA spaja tradicionalno s modernim u
skladnu i estetski ugodnu kolekciju

Nova STAŠA kolekcija za jesen/zimu predstavlja spoj tradicionalnog s modernim. Upravo s tom kombinacijom stvorena je kolekcija koja sama za sebe priča priču, slavi različite kulture, spaja generacije i privlači upravo one pojedince koji istovremeno cijene kulturno nasljeđe, ali i inovacije u modi.

STAŠA
STAŠA

“Prepustila sam se njihati na valovima prošlosti i nostalgije, okupana zrakama modernog minimalizma.” kaže dizajnerica iza kolekcije.

Tako, na primjer, ovu kolekciju krasi jedan vrlo zanimljiv, stari modni element narodne nošnje – marame koje su bake i prabake nosile u poljima kako bi se zaštitile od vremenskih uvjeta tijekom napornih radnih dana, koji se integrirao u modernu modnu priču. Cilj dizajnerice bio je pronaći ravnotežu u toj izazovnoj kombinaciji te stvoriti skladnu, te estetski ugodnu zbirku za STAŠA publiku.

STAŠA
STAŠA
STAŠA
STAŠA

Brend STAŠA pažljivo i smisleno gradi svoju priču

“Svaku kolekciju stvaramo razradom krojeva i uzoraka iz prethodnih kolekcija koje kombiniramo u nove. Iako već imamo svoj koncept koji je prepoznatljiv po minimalističkom stilu, naš je zadatak s puno pažnje i ljubavi stvarati bezvremenske odjevne predmete. Žena STAŠA je ona koja sama odlučuje na koji će način nositi određeni odjevni predmet i u njemu se uvijek dobro osjećati.”

STAŠA
STAŠA

Prevladavaju zimske nijanse

Ova kolekcija nosi pravu zimsku paletu boja. Od crne koja prevladava, pa sve do zemljanih tonova bež, zlatne i maslinasto-zelene, s dodatkom bordo boje koja lijepo podiže ovu tmurnu zimsku paletu.

STAŠA
STAŠA

STAŠA promiče ekološki prihvatljivu proizvodnju

Korišteni materijali su vrhunske kvalitete. Većina ih dolazi iz tekstilne tvornice u Nizozemskoj s kojima Staša brend radi već godinama, i to iz jednog razloga – njihovi materijali dolaze s Oeko-tex certifikatima te kontinuirano rade na inovativnim materijalima.

STAŠA
STAŠA

Tako su u ovoj kolekciji po prvi puta isprobali ECOVERO viskozu koja imitira svilu. ECOVERO je vrsta održivog i ekološki prihvatljivog viskoznog vlakna. Dobiva se iz obnovljivih izvora drva, prvenstveno bukovine. Proizvodi su korištenjem ekološki prihvatljivog proizvodnog procesa zatvorenog kruga. Ovaj proces zatvorene petlje reciklira i ponovno koristi vodu i kemikalije, smanjujući utjecaj na okoliš i otpad.

STAŠA
STAŠA

Brend je koristio ECOVERO viskozu za košulju i haljinu, te su dobili prekrasan odjevni predmet koji divno pada i daje poseban osjećaj na koži – mekan i svilenkast. U kolekciji jesen/zima također koriste vunu za kapute i prsluke. Haljine su izrađene od pamuka, viskoze i miksa poliestera. Nova odijela koja se mogu nositi na više načina izrađena su od pamuka s elastanom i imaju lagani sjaj. Jakna i baloner ravnog kroja, s detaljima na leđima, izrađeni su od tvrđeg kepera.

STAŠA

Foto: Senja Vild

Učitati još
Zatvori