Ivana Vukušić ispričala nam je sve o savršenoj pletenoj haljini koja je ručni rad njezine bake
Ivana Vukušić ispričala nam je sve o savršenoj pletenoj haljini koja je ručni rad njezine bake

Ivana Vukušić ispričala nam je sve o savršenoj pletenoj haljini koja je ručni rad njezine bake

Kada govorimo o modni trendovima za ljetnu sezonu, haljine su apsolutni ključni komad koji svi imamo u ormaru. Dugi oversized modeli ili slip haljine, što god odabrali nećete pogriješiti kako biste imali savršenu ljetnu kombinaciju. Ovog ljeta, od svih modela haljina, osobito bismo izdvojili pletene haljine kao it komad sezone. Moda se brzo mijenja, a samim tim dolaze i novi trendovi. No, kada su haljine u pitanju možemo govoriti o klasicima koji su uvijek poželjni i koje je lako kombinirati.

Prvi komad brenda nine studio

Da su pletene haljine bezvremenski i chic klasik zna i Ivana Vukušić, manekenka čiji stil obožavamo. Zaljubili smo se u bijelu pletenu haljinu koju smo ugledali na na njenom Instagramu, a vijest da je sada dostupna za kupnju jako nas je obradovala.

U kratkom razgovoru Ivana nam je otkrila sve o komadu koji je pobrao brojne komplimente na Instagramu, a popričali smo o i planovima za njen novi modni brend nine studio.

  • Kako si se odlučila da prvi komad tvog brenda bude baš haljina?

Ideju za haljinu dobila sam prošle godine, prvenstveno sam htjela haljinu koju ću moći nositi za ljetne večeri kada temperature malo padnu, koja je elegantna, ali jednostavna i nosiva. Kako po danu u opuštenim, tako u elegantnijim prigodama, ovisno o obući.

Kako ljeta provodim na Hvaru, često sam ju nosila i u razgovoru s curama koje stoje iza Morebeachwear brenda, došle smo na ideju da iduće ljeto baka napravi par haljina te da budu dio i njihove priče s obzirom na to da se slaže uz njihov koncept.

‘Smisao za modu naslijedila sam od tete’

  • Kako je bilo surađivati s bakom? Imate li sličan ukus i je li baka osim u izradi sudjelovala u kreiranju? Što bi rekla od koga si naslijedila smisao za modu?

Baka cijeli život plete i hekla, tako da oduvijek nosim komade koje je napravila za mene, ali i za tetu i mamu. Neke od heklanih komada sam naslijedila i stari su oko 20 godina. Sve što mi je ikada napravila je bilo odokativno, iz glave i bez mjerenja, a uvijek mi je bilo u centimetar taman. To me svaki put iznova fascinira. Dođem s idejom koju prokomentiramo, pa vidimo što je izvedivo i na koji način.

Rekla bih da sam smisao za modu naslijedila od tete, koja odlično šiva. Ona i ja definitivno imamo poseban senzibilitet za modu.

  • Možemo li uskoro očekivati nešto novo i u kojem smjeru će se razvijati tvoj brend?

Definitivno, želja mi je nastaviti stvarati komade koje i sama volim nositi i imam već u planu nešto za iduću sezonu.

Sve detalje i informacije o haljini koja se radi po mjeri i brendu možete naći na Instagram profilu @i.ninestudio, kao i na mailu: info.ninestudio9@gmail.com

Foto: Instagram (@i.ninestudio)

Učitati još
Zatvori