Nova kolekcija srpskog brenda Hanna Balu idealna je za ljeto
Nova kolekcija srpskog brenda Hanna Balu idealna je za ljeto

Nova kolekcija srpskog brenda Hanna
Balu idealna je za ljeto

Da imperativ kvalitete ne poznaje formu, godišnja doba i granice dokaz je relativno mladog srpskog brenda Hanna Balu, kojeg je regionalna modna scena u kratkom vremenskom periodu zavoljela i percipirala kao sinonim za bezvremensku modu, upečatljiv modni izraz, autetičan i nadasve drugačiji, a opet klasičan, u kojem forme, materijali i oblici prolongiraju igru dopuštajući ženama da lakoću postojanja i ljubav prema životu implementiraju u svoj stil i modni identitet.

Upravo ova mantra bila je inspiracija za kreiranje kolekcije pod nazivom Shape of water za proljeće/ljeto 2023, a ekipa Journala vam ekskluzivno donosi prve slike kampanje i inspiraciju koja stoji iza nove Hanna Balu kolekcije.

Hanna Balu S/S 2023: Shape of water

Na mjestu gdje more ljubi nebo, gdje nepregledna prostranstva veličaju snagu i moć prirode i gdje putovanja nikada ne prestaju, rođena je kampanja za proljeće/ljeto 2023. – Shape of water. Nova kolekcija i kampanja inspirirane su oblicima i teksturom vode koja jednako nježna i moćna predstavlja izvor života i esenciju njene ljepote. Kampanja je snimana u Hrvatskoj, u mjestu Savudrija, a želja Hanna Balu tima bila je da vizualizira priču dalekih prostranstava veličanstvene prirode i da modele iz nove kolekcije uklopi u taj ambijent.

Kreativni tim zadužen za vizualni identitet i ovog puta je povjeren Jeleni Milovanović i Jeleni Mitić iz VIS À VIS agencije, koja je svoj prepoznatljiv pečat stavila i na prethodnu Hanna Balu kampanju – She Walks in Beauty.  Za dozu autentičnosti i statement modnog izraza bile su zadužene djevojke čija imena ispisuju stranice mode i predstavljaju sinonim za istu – Aleksandra Bojović i Marija Minić, koje su se ovog puta našle u ulozi modela.

Fluidna i nježna kolekcija idealna za ljeto

Prirodni materijali prilagođeni ljetnim temperaturama u kombinaciji s prepoznatljivim Hanna Balu dizajnom i resama, u dodiru s tijelom preuzimaju oblike vala. Lagane teksture, obogaćene detaljima prate pokret tijela omogućavajući nesmetano kretanje i ohrabrujući žene da se upuste u avanture, ne dopuštajući kompromis na račun elegancije i sofisticiranosti. Otvorena leđa, šalovi, svilene rese, izrezi, detalji su korišteni da obogate novu kolekciju. Po prvi put dizajnerica Snežana za Hanna Balu u svojoj kolekciji predstavlja kombinezone. Paleta boja inspirirana je bojama mora – tirkizno plava predstavlja more u svitanje, tamnozelena – poznata seafoam green – boju pjene mora, koraljna – boju mora u vrijeme zalaska sunca, a upotpunjena je bež, crnom, crvenom, sivom i bojom slonovače.

Ne praveći iznimke kada je riječ o udobnosti, ova kolekcija odiše pročišćenim formama, laganim teksturama, ugodnim materijalima dizajniranim tako da laskaju svakom obliku tijela, stavljajući u fokus ženu i njeno svakodnevno kretanje, kao i ljubav prema individualnosti, slobodi i ljepoti života.

 

Kao što kaže rečenica iz kultnog filma Shape of WaterUnable to perceive the shape of you, I find you all around me.

Your presence fills my eyes with your love. It humbles my heart, for you are everywhere – željeli smo da vas motiviramo da ljeto proživite u duhu ove mantre, noseći modele nove Hanna Balu kolekcije.

VIS À VIS

Tim kampanje: Shape of water

creative direction, styling & video: Jelena Milovanović / VIS À VIS /

art direction & photo: Jelena Mitić / VIS À VIS /

models: Aleksandra Bojović i Marija Minić

makeup: Tea Flego

Učitati još
Zatvori