Svatko ima omiljenu: Donosimo ideje za slastice sa svih 5 okusa Lino Lade
Svatko ima omiljenu: Donosimo ideje za slastice sa svih 5 okusa Lino Lade

Svatko ima omiljenu: Donosimo ideje za
slastice sa svih 5 okusa Lino Lade

Znate ono kad vam se jede nešto slatko, a ne znate točno što? Pa zavirite u ladicu u kojoj držite slatkiše, a u njoj nema ništa zanimljivo. Pa onda još malo prozujite po kuhinji i uočite staklenku Lino Lade – i sve vaše slatke želje su u tom trenutku ispunjene.

Lino Lada, ta omiljena poslastica koju volimo na sve moguće načine. Kad poželimo nešto ukusno i slatko bez velike pripreme, najdraže nam ju je jesti na žlicu. Nikad nas ne razočara ni kad su u pitanju palačinke, koje nam je teško zamisliti bez ovog ukusnog kremastog namaza. Volimo ju i namazanu na kruhu ili pecivu, a kad imamo više slobodnog vremena, omiljeni nam je sastojak za pripremu kolača i deserata.

Ti biraš: jedna ili sve?

Lino Lada kremne namaze odlikuju izvrsna kvaliteta, različita pakiranja i najveći izbor okusa među kojima će svatko pronaći svoju omiljenu. Lino Lada duo je klasik bez konkurencije, a čini ju savršen spoj lješnjaka, mlijeka i kakaa. Svijetliju stranu svima omiljenog namaza čini Lino Lada milk koja osvaja svojim laganim okusom, baš kao i Lino Lada kokos, savršen spoj s puno mlijeka uz dodatak kvalitetnih lješnjaka i kokosovog brašna. Kad se tamni kremni namaz teksturom sjedini s lješnjacima, rezultat je nova Lino Lada Gold creamy, savršene mazivosti i jednako dobrog okusa poput Lino Lade Gold sa sjeckanim i prženim lješnjacima.

Kombinacija za uživanje u slatkim užicima Lino Lade uistinu ima mnogo, a mi vam u nastavku donosimo 5 brzih i jednostavnih recepata za slastice sa svih 5 okusa omiljenog kremnog namaza među kojima ćete, sigurni smo, pronaći svog favorita. Svi ovi recepti idealni su za one dane kad ste kod kuće i imate mrvicu više vremena za pripremu finih kolača i deserata za prste polizati.

A kad ste negdje u pokretu i poželite nešto slatko, ne morate nositi cijelu staklenku Lino Lade sa sobom – tada predlažemo da u ruksak ili torbu pospremite Lino Ladu easy pack. Ovo super praktično pakiranje od 160 g savršeno je za put, izlet, trening, ljetovanje ili zimovanje, a nakon otvaranja čuva namaz za naknadnu uporabu te još donosi i žličicu koje inače nikada nema baš kada ju najviše trebamo. U easy pack pakiranju možete pronaći Lino Ladu duo i Lino Ladu Gold koje su spremne za konzumaciju u kojoj god situaciji se nalazite.

Blondies s Lino Ladom Gold creamy

Lino Lada Gold creamy idealna je za pripremu slastica, mazanje na kruh i palačinke, kao dodatak sladoledu ili jednostavno za na žlicu, a oduševit će sve ljubitelje svilenkastih tekstura i provjereno ukusnih proizvoda. Isprobajte ju u blondiesima, inačici popularnih browniesa, koji vrlo uspješno zadovoljavaju gotovo svačiji ukus. Blondiesi su zapravo bogate, slatke desertne kocke koje podsjećaju na tradicionalni čokoladni kolač, ali umjesto kakaa u recept ide vanilija. Stoga su još prozračniji i laganiji slatki zalogaj koji će obožavati ljubitelji nježnijih okusa.

Sastojci: 

  • 210 g brašna
  • 180 g maslaca
  • 330 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 150 g Lino Lade Gold creamy 
  • šalica čokoladnih mrvica

Postupak:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rastopite maslac pa ga ostavite da se ohladi 10 minuta. Pomoću električnog miksera pomiješajte smeđi šećer i maslac dok se temeljito ne izmiješa. Miksajte jaja i vaniliju, prašak za pecivo i sol dok se sastojci ne spoje u glatku smjesu. Ubacite brašno i čokoladne mrvice pa još malo miješajte.

Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu posudu za pečenje, a zatim na vrh tijesta žlicom nanesite Lino Ladu Gold creamy. Uzmite nožić te njime promiješajte Lino Ladu kroz tijesto. Prebacite u pećnicu i pecite oko 25 minuta ili dok rubovi ne počnu dobivati zlatnosmeđu boju.

Cheesecake s Lino Ladom kokos

Cheesecake je mnogima omiljeni kolač, a u kombinaciji s kokosom čini osvježavajuću poslasticu kao stvorenu za ljetne dane. Lino Lada kokos idealna je za pripremu kolača, a u ovom receptu iskoristili smo ju za prefinu kremu koju ćete poželjeti jesti na žlicu. Ipak, suzdržite se i izdržite čekanje dok kolač ne bude gotov – uživat ćete u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • 250 g mljevenih keksa
  • 30 g kakaa u prahu
  • 50 g maslaca

Za kremu: 

Za preljev: 

  • 170 g mliječne čokolade
  • 150 ml slatkog vrhnja

Postupak:

Izmrvite kekse, u njih umiješajte kakao prah i otopljeni maslac. Smjesu prstima rasporedite po kalupu za torte i napravite podlogu na koju ćete kasnije nanijeti kremu. Za kremu, u posudi pomiješajte krem sir, slatko vrhnje koje ste prethodno umutili, šećer te Lino Ladu kokos. Na podlogu od keksa nanesite kremu od kokosa. Zatim na pari rastopite mliječnu čokoladu i 150 ml slatkog vrhnja te prelijte preko cheesecakea. Slasnu tortu stavite u hladnjak na minimalno 2 sata da se ohladi.

Čokoladni fudge s Lino Ladom Gold

Fudge je kolač koji će vam popraviti raspoloženje već pri prvom zalogaju. Uz to što se jednostavno priprema, čokoladni fudge s dvije vrste čokolade te dodatno obogaćen neodoljivom Lino Ladom Gold s čak 16% lješnjaka čini desert od kojeg vam rastu zazubice.

Sastojci:

  • 1 konzerva (395 g) kondenziranog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 280 g Lino Lade Gold 
  • 350 g mliječne čokolade
  • 3/4 šalice prženih lješnjaka

Priprema:

Lino Ladu i čokoladu stavite u veliku zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi, miješajući nakon svakog dok se smjesa ne otopi i postane glatka. Zatim umiješajte kondenzirano mlijeko i vaniliju dok se ne sjedine pa ubacite lješnjake. Smjesa će sada biti jako gusta.

Smjestu zatim stavite u kalup obložen papirom za pečenje i poravnajte vrh. Stavite u hladnjak na 2-4 sata (ili preko noći). Kad se fudge ohladio, izvadite ga iz kalupa i narežite na kocke.

Muffini s Lino Ladom milk

Muffini su jedna od onih slastica koje možemo jesti u bilo koje doba dana. Super su za doručak, ali i u svim onim trenucima kada poželimo pojesti nešto slatko. Nema osobe koja ne zna pripremiti muffine jer je priprema zaista iznimno jednostavna. Možete ih puniti s čime god poželite, a jednom kad probate ove u punjene omiljenom Lino Ladom milk, koja svoj neodoljivi okus i teksturu duguje mlijeku i najfinijim prženim lješnjacima, poželjet ćete ih jesti svaki dan.

Sastojci:

  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 50 g meda
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • 200 g brašna
  • 70 g kiselog vrhnja
  • 50 g mlijeka
  • 200 g Lino Lade milk

Priprema: 

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjeli izmiješajte sol, brašno i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli mikserom sjedinite vrhnje, maslac, med pa na kraju dodajte jaja. Zatim postepeno dodajte vaniliju, mlijeko pa dodajte sve ostale sastojke osim Lino Lade.

Polovinom smjese napunite kalup za muffine do pola pa u svaki dodajte žlicu Lino Lade milk. Čačkalicom izmiješajte kako bi dobili swirl, prelijte ostatkom smjese i po želji na vrh dodajte još malo Lino Lade milk. Pecite 20-25 minuta.

Palačinke s Lino Ladom duo

Za kraj smo ostavili jedan klasik, a to su palačinke koje najviše volimo jesti s Lino Ladom duo. Ovaj ukusan i neodoljiv spoj lješnjaka i kakaa pruža dvostruki užitak jer su smeđa i bijela Lino Lada najbolje kad su zajedno. Bez obzira volite li više naše palačinke ili pak one američke, Lino Lada duo savršen je dodatak. U nastavku vam donosimo recept za provjereno najbolje klasične palačinke, a na vama je da ih na kraju premažete Lino Ladom duo i uživate u svakom zalogaju.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 250 g glatkog brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • ulje

Postupak: 

U posudi pjenjačom ili mikserom umutite jaja, sol, šećer. Postupno dodajte po malo brašna i mlijeka. Ako je smjesa gusta, razrijedite ju mineralnom vodom, koja će tijesto učiniti rahlijim. Zagrijte tavu i dodajte ulje. Uklonite višak ulja i kada je tava vruća, ulijte 1 šeflju smjese. Pecite dok se rubovi ne počnu odvajati, zatim preokrenite. Obje strane palačinke trebaju poprimiti lijepu, zlatnu boju.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori