Najbolji trenuci koje smo zamijetili na crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale
Najbolji trenuci koje smo zamijetili na crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale

Najbolji trenuci koje smo zamijetili na
crvenom tepihu ovogodišnje Met Gale

Sada kada smo prokomentirali outfite svih počasnih domaćina Met Gale, ali i najbolje odjevenih uzvanika, vrijeme je da napravimo retrospektivu cijelog modnog događaja. Kad u istoj rečenici spomenemo iconic Met Galu i još kultnije goste u glamuroznim kreacijama, modna računica rezultira nizom nezaboravnih trenutaka.

Bili su tu arhivi, Galliano, Margiela, McQueen i gosti koje priželjkujemo godinama.

S druge strane, nije bilo kultnih Met Gala kraljica, uključujući Rihannu, Blake Lively i donekle donedavnu miljenicu Anyu Taylor Joy. No, i bez ovih modnih ikona, glamurozno modno igralište imalo je što ponuditi. S tim u vezi, naš sljedeći fashion talk ostavljamo pod rubrikom Met Gala 2024. – najbolji trenuci.

Lana is here.

+ the photo with Kim?! History.

Ovogodišnja Met Gala odvela nas je u honeymoon fazu pojavom poznate heartbreak kraljice. Ono što smo htjeli smo i dobili.

Nakon šest godina na (sada) zeleno-bež tepihu pojavila se poznata pjevačica Lana Del Rey. Usprkos svim iznenađenjima s Coachella festivala i total Dolce & Gabbana looku, bili smo gotovo uvjereni da će njezina The Garden of Time kreacija biti ukrašena potpisom talijanske modne kuće. 2018. godine to su bili Gucci i Alessandro Michele, a sada 2024. desna modna ruka su joj bili Alexander McQueen i Seán McGirr.

(Modna) Majka priroda posjetila nas je pojavom Lane Del Rey koja je inspiraciju pronašla u kolekciji jesen/zima 2006., s Lee McQueen dizajnerskim potpisom.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Lana Del Rey, Alexander McQueen
Met Gala 2024 najbolji trenuci

Fotografija s Kim Kardashian zaludila je cijeli internet, iako smo već svjedočili njihovim ujedinjenim snagama kroz zajedničku Skims kampanju.

Somebody has to carry Tyla – she’s serving way too hard

Dok smo se mi divili Lani, netko je morao napustiti modnu raspravu i brzo pomoći aktualnoj glazbenoj senzaciji – Tyli. Srećom, nije bilo fashion related problema, u smislu deranja i uništavanja haljine ili izgubljenih štikli, no couture moment je bio toliko moćan i efektan za slavnu pjevačicu da se teško micala.

Naime, haljina je remek djelo Balmaina predvođenog Olivierom Rousteingom. Haljina od pijeska oživjela je viziju sleeping beauties teme, statičnim i čvrstim siluetama koje su poručile da  uspavana ljepotica zapravo predstavlja kreaciju koja se može nositi samo jednom u životu.

Tyla je shvatila svoj zadatak i ponijela titulu jedne od najbolje odjevenih gošći večeri, dok je ostatak Balmain tima imao zadatak prenijeti ovu glazbenuz senzaciju s jednog kraja muzeja na drugi.

Everything for fashion.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Tyla

We finally saw Zendaya’s dress

Ako smo se ikome nadali i jedva čekali, bili su to Zendaya i Law Roach. Nakon kreacija s Dune i Challengers press turneja koje smo vjerno pratili, Law Roach je otkrio par hintova usmjerenih potencijalnoj haljini koju će modna ikona nositi prvog ponedjeljka u svibnju. Prvo nam je rečeno da je to haljina Emanuel Ungaro iz kolekcije Couture Wedding jesen/zima 1996.-97.

Ovaj podatak ne samo da nas je obradovao, već nas nimalo nije iznenadio s obzirom na to da smo upoznati s ljubavlju koju ovaj modni genijalac gaji prema spomenutom brendu te da posjeduje bogatu arhivu istih. Čak je nekoliko puta istaknuo kako bi u nekoj dalekoj budućnosti htio prenijeti svoj pogled na kreativnost i stvaranje spomenute modne etikete. Nakon toga krenule su priče da je haljina kupljena u sklopu jednog od poznatijih vintage koncepta.

John Galliano all the way.

Na kraju dana svima je laknulo kada su vidjeli Zendayu u haljini Maison Margiela koju je kreirao jedan od najvećih dizajnera John Galliano po uzoru na Diorovo remek-djelo iz kolekcije proljeće/ljeto 1999. godine.

No, Z & Law ni tu nisu stali, pa je i druga kreacija s potpisom francuskog brenda predstavljala njegov rad za Givenchy iz 1996. godine.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Zendaya
Met Gala 2024 najbolji trenuci
Zendaya

Charlotte is Versace team for sure.

Karizma, Magic Cream, crvena kosa i epitet darling mogu se vezati samo za jednu moćnu i utjecajnu ženu. Charlotte Tilbury, poznata vizažistica i osnivačica istoimenog brenda, bila je na popisu uzvanika ovogodišnje Met Gale. Ova karizmatična žena svojom je energijom i karakterom osvojila cijeli Hollywood i srca svih modela koji su ikad radili s njom u poznatim backstage sobama. No, zašto je baš ona pridonijela ikoničnosti ovogodišnje Met Gala proslave?

Journal predviđa da će se iz njenog autentičnog odgovora na pitanje voditeljice izroditi novi + viralni TikTok zvuk.

Kada ju je Ashley Graham upitala koja etiketa stoji iza njezine odabrane kreacije, Charlotte je u svojoj karizmatičnoj maniri oduševljeno odgovorila Darling, Donatella VERSACE, VERSACE, VERSACE.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Charlotte Tilbury

Long time no see Ari + she gave us some sneak peeks

Iako je Ariana Grande s novim albumom poručila We can’t be friends, modna zajednica ovu je poruku shvatila malo drugačije. Čini se da nakon kultne teme Heavenly Bodies mnoge zvijezde dugo nisu dolazile na Met Gala event. Poput Lane Del Rey, i Arianu Grande smo napokon vidjeli na zelenom tepihu, šest godina nakon posljednjeg pojavljivanja.

Ovaj put smo dobili – Loewe haljinu, chrome makeup look koji prenosi kozmičku estetiku beauty brenda poznate pjevačice i novi sneak peek.

Znamo da vas definitivno najviše zanima sneak peek moment, a kako smo skoro dobili novu glazbu, zaključili smo da je ovaj hint bio usmjeren na glumačku granu. Budući da već duže vrijeme snima film Wicked, mnogi s nestrpljenjem iščekuju teasere ovog projekta. Na pitanje možete li nam reći nešto o filmu Wicked – pjevačica je rekla da nešto dolazi vrlo brzo i da ćemo puno bolje znati o čemu se radi.

Met Gala 2024 najbolji trenuci
Ariana Grande

*Tekst preuzet s portala Journal.rs.*

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori