IZIPIZI predstavio novu kolekciju inspiriranu slikarom Renéom Magritteom
IZIPIZI predstavio novu kolekciju inspiriranu slikarom Renéom Magritteom

IZIPIZI predstavio novu kolekciju
inspiriranu slikarom Renéom Magritteom

IZIPIZI svojom novom kolekcijom odaje počast poznatom belgijskom slikaru Renéu Magritteu i to na 125. godišnjicu njegova rođenja. Najslavniji belgijski umjetnik 20. stoljeća. René Magritte poznat je neobičnim konfrontacijama poznatih objekata ili događaja, a smještajući predmete u neuobičajene okolnosti, dao im je smisao koji djeluje iznenađujuće. Majstora enigme proslavile su slike zamišljene kao zagonetke ili metafore.

Izi pizi
Izi pizi

IZIPIZI x Magritte

Ova limitirana kolekcija naočala za čitanje posveta je poeziji, humoru i radoznalosti, u kojoj su naglašene paralele između stvarnosti svijeta i naših mentalnih slika, a njihov dizajn isprepliće vidljivo i nevidljivo s prigušenom elegancijom – baš kao što je to učinio i umjetnik.

Izi pizi

Priliku za isprobati novu IZIPIZI x Magritte kolekciju za čitanje dobila je spisateljica i kolumnistica, ali i velika ljubiteljica čitanja Milana Vlaović Kovaček, a Hrvatski državni arhiv, nekadašnja Nacionalna i sveučilišna knjižnica i jedna od najljepših secesijskih zgrada na ovim prostorima, čuva arhivsku građu, ali i simbolizira ljubav prema toj plemenitoj vještini.

Izi pizi
Izi pizi

Posveta velikom slikaru

Naočale za čitanje iz limitirane kolekcije IZIPIZI x Magritte dolaze u ikoničnom #D modelu i to u tri boje. Black hat koji slavi René Magritteov zaštitni znak –  legendarni šešir za kuglanje; ovaj par crnih naočala za čitanje oda su slikarovoj eleganciji, a zlatni detalji i slikarov potpis na ručkama i okviru čine dizajn ovih naočala iznimno profinjenim. Baš kao i što Magritte svojim slikama skreće pažnju, upravo tako je upečatljiv i model Dark Wood, možda i najhrabriji IZIPIZI model naočala do sad. Prozirne leće i kristalni okviri , kao i ručke napravljene s efektom tamnog drveta, skrenut će pažnju na lice svakog tko ih nosi, a posveta crvenim zavjesama tako čestim motivom na Magritteovim slikama  dolazi u modelu Heavy Red.

Okvir naočala iz IZIPIZI X Magritte kolekcije napravljen je od 45% biomaterijala (ricinusovo ulje) što ih čini planet-friendly naočalama.

Izi pizi
Izi pizi
Izi pizi
Izi pizi

Sve novosti vezane uz ovaj brend možete pratiti na službenim Facebook i Instagram stranicama.

Foto: John Pavlish

Učitati još
Zatvori