Dame u Cannesu ove godine oduševljavaju. Pogledajte najbolje modne odabire
Dame u Cannesu ove godine oduševljavaju. Pogledajte najbolje modne odabire

Dame u Cannesu ove godine oduševljavaju.
Pogledajte najbolje modne odabire

Ono što je Pariz za modu, to je Cannes za film. Od 14. do 25. svibnja, Cannes Film Festival je epicentar za sve ljubitelje filma. Popis filmova koji će se prikazivati je objavljen, ali mi ćemo se ipak fokusirati na odjevne kombinacije s crvenog tepiha. Ove godine se posebno istaknula Greta Gerwig. Prvenstveno jer je prva američka ženska redateljica na čelu žirija u Cannesu. Sekundarno, jer je imala modni trijumf. Ni nju nije zaobišao Maison Margiela, u toj mjeri da je čak imala poznate Tabi cipele, jedne od najprepoznatljivijih Margielinih komada. Za ceremoniju otvorenja je nosila Saint Laurent.

Iako Cannes nije poznat po ekstravagantim kombinacijama od strane celebritija (za to imamo Met Galu), ove godine je bilo par vrlo glamuroznih izdanja. Jane Fonda u Elie Saabu, Juliette Binoche i Meryl Streep u Dior Coutureu… Pogledajmo tko je sve prošetao legendarnim 24 stepenicama paviljona.

Greta Gerwig Cannes 2024
Greta Gerwig, Margiela

Cate Blanchett za Palestinu

Cate u haljini od Jean Paula Gaultiera, koja podsjeća na palestinsku zastavu. Cate se i prije isticala svojim humanitarnim radom, tako da ovaj potez nimalo ne čudi. Glumica je iskorsitila priliku i prošetala crvenim tepihom u crno-zelenoj haljini. Ovim potezom je pružila podršku Palestini i dala do znanja da, iako se na jednom djelu svijeta održavaju luksuzne manifestacije, na drugom djelu ljudi ratuju i bore za svoju budućnost.

Cate Blanchett Cannes 2024
Cate Blanchett, JPG

Nitko kao Meryl

Jedna je Merly Streep. Veteranka fimskih festivala i glumačka ikona. Za otvorenje festivala, odlučila se za Dior Couture i izgledala je predivno. No, odijelo Michael Korsa koji je nosila photocallu, je outfit koji će ostati zapamćen. Izgledala je moćno i ženstveno i opravdala svoj status dive.

Meryl Streep Cannes 2024
Meryl Streep, Dior Couture
Meryl Streep Cannes 2024
Meryl Streep, Michael Kors

Što su odjenuli supermodeli?

Shanina Shaik i Heidi Klum su izgleda imale sličan moodboard, obje su igrale na glamur i seksipil. Shaik u bogatoj crvenoj Zuhair Muraid haljini, Klum u Kobeisy Coutureu. Helena Christensen kao grčka božica u Vivienne Westwood, a od Sashe Luss u Alaïi smo dobili (za pojmove Cannesa), avangardni izbor haljine.

 

Shanina Shaik, Cannes 2024
Shanina Shaik, Zuhair Muraid
Heidi Klum Cannes 2024
Heidi Klum, Kobeisy
Helena Christensen Cannes 2024
Helena Christensen, Vivienne Westwood
Sasha Luss Cannes 2024
Sasha Luss, Alaïa

Francuskinje baš i nisu oduševile

…Zapravo, Lea Seydoux i Eva Green su čak i razočarale. Lei Louis Vuitton haljina odlično stoji i prati siluetu njenog tijela, no, šljokice? Sirena šlep? Pa i nije neki izbor, pogotovo jer Lei pristaje sve… Doslovno, sve. Dalje, Eva Green u Armani Privéu. Haljina ju je postarila za minimalno pet godina, opet sijaju šljokice (ovog puta su barem crne), a i uzorak na haljini podsjeća na violinski ključ. Nije došla u svrhu promoviranja mjuzikla, već kao dio žirija. Juliette Binoche u Dior Coutureu je spasila jadne francuskinje, izgledala je fenomenalno.

Lea Seydoux Cannes Film Festival 2024
Lea Seydoux, Louis Vuitton
Eva Green Cannes 2024
Eva Green, Armani Privé
Juliette Binoche Cannes Film Festival 2024
Juliette Binoche, Dior Couture

Posebne pohvale idu Anyi Taylor-Joy

Nije ni zakoračila na crveni tepih, a već je odnjela pobjedu. Taylor-Joy je ozbiljno naumila postati nova modna ikona. Nisu se stišali komentari na njenu Balmain metalik haljinu koju je nosila za premijeru Furiosa: A Mad Max Saga u Meksiku, a već nam je priuštila novu modnu poslasticu. Ovog puta u obliku bijele Jacquemus haljine s pletenim šeširom. Jedva ju čekamo vidjeti na crvenom tepihu u Cannesu.

Anya Taylor Joy Cannes 2024
Anya Taylor Joy, Jacquemus

Greta izgleda fenomenalno

Greta nastavlja nizati modne uspjehe. Osim što je na čelu žirija ovogodišnjeg izdanja festivala, ona i njen tim su se potrudili da ostane zapamćena i po modnim izdanjima. Možda se zasitila silnih Barbie premijera i odlučila nam dati ozbiljniji, sofisticiraniji look. I to ni više ni manje, nego u Armani Privéu i Chanelu.

Greta Gerwig Cannes 2024
Greta Gerwig, Armani Privé
Greta Gerwig Cannes 2024
Greta Gerwig, Chanel

Aubrey i Anya u bijelom

Aubrey Plaza je za crveni tepih izabrala Loewe haljinu, Anya za photocall Jil Sander. Anyin head-piece je it-piece cijelog looka i veselimo se vidjeti što će nam još pripremiti. Tim je styling s revije prilagodio Cannesu i malo ga pojednostavio, sami prosudite koji look vam je bolji.

Aubrey Plaza Cannes 2024
Aubrey Plaza, Loewe
Anya Taylor-Joy Cannes 2024
Anya Taylor-Joy, Jil Sander
Jil Sander Fall Winter 2024
Jil Sander, Fall Winter 2024

Francuska pjevačica i model Yseult u Dioru iz 1947-te

Yseult u kultnoj Diorovoj “New Look” silueti iz 1947. koja je tada označila novu eru mode. Spektakularan komad iz Diorove arhive prenesen u 21. stoljeće, i to još od strane plus size modela. Tako izgleda samouvjerena i sigurna žena.

Yseult Cannes 2024
Yseult, Dior
The Christian Dior 1947 New Look
The Christian Dior, 1947 "New Look"

Foto: Profimedia, Jil Sander

Učitati još
Zatvori