Furiosa: A Mad Max Saga s Cannesa je napokon stigao i u naša kina
Furiosa: A Mad Max Saga s Cannesa je napokon stigao i u naša kina

Furiosa: A Mad Max Saga s Cannesa je
napokon stigao i u naša kina

Trenutno traje Filmski festival u Cannesu, najprestižniji filmski festival na svijetu. Mnogi filmovi koje jedva čekamo imat će tamo svoju premijeru, a prvi dan je započeo s uvijek lijepim odjevnim kombinacijama kao i fokusom na žene. Naime, Greta Gerwig postala je prva američka redateljica koja je predsjednica žirija, a pridružuje joj se i Lily Gladstone. No, idemo mi na filmove. Jedan od prvih filmova koji je imao premijeru u Cannesu je apokaliptični film Furiosa: A Mad Max Saga i ako je suditi po reakcijama publike, bit će hit.

Ovdje pogledajte i ostale filmove s festivala u Cannesu, a koje jedva čekamo pogledati.

Furiosa

Origin story neustrašive ratnice

Prvi Mad Max film izašao je davne 1979. kada je Maxa glumio Mel Gibson. Film je pratio policajca u postapokaliptičnoj Australiji koji se nakon određenih događaja ide osvetiti motociklističkoj bandi. Uslijedila su još dva nastavka s Gibsonom u glavnoj ulozi, no ponovni interes za lika vratio se 2015. kada je izašao izvrsni kino hit Mad Max: Fury Road u kojem je Maxa glumio Tom Hardy. Film je osvojio nekoliko tehničkih Oscara, a lik Furiose prvi put se pojavljuje u tom filmu. Tada ju je glumila Charlize Theron, a u prequelu koji nam dolazi gledat ćemo njezin origin story i kako se udružila s Maxom.

najbolji filmovi s Cannesa

Što nam donosi ovaj naslov?

Anya Taylor-Joy neprepoznatljiva je kao junakinja Furiosa u novom traileru. Film započinje njezinim odrastanjem u idiličnom Green Placeu gdje služi Vuvalini vojsci prije nego što postane neustrašiva ratnica koju smo gledali u Fury Roadu. Furiosu najavljuju više kao dramu u tri čina, nego akcijski spektakl kao Fury Road. Radnja u filmu se stoga odvija kroz nekoliko godina te bi trebalo obuhvaćati njezino odrastanje, odnos s Vuvalinima, kako je izgubila ruku te kako je postala ratnica kakvu sada znamo.

Furiosa

Ovacije u Cannesu

Publika Filmskog festivala u Cannesu nakon premijere Furiose, nagradila je ekipu sa šestominutnim pljeskom. Takve ovacije nisu ništa novo kada je riječ o filmskim festivalima, no rijetko kad film koji dobije gromoglasni pljesak ispadne loš. Anya Taylor-Joy slala je poljupce kamerama, a Chris Hemsworth bio je vidno ganut sa suzama u očima.

Prethodni film je bio poznat i po tome da se Tom Hardy i Charlize Theron nisu baš dobro slagali, no Taylor-Joy i Hemsworth na premijeri su se činili opušteni i prijateljski raspoloženi. Njihova kemija vidljiva je i na ekranu što potvrđuju prve recenzije filma. Malo je reći da smo uzbuđeni da je Furiosa stigla u kina.

Furiosa

Stigla u kina

Redateljsku palicu ponovno preuzima George Miller, čovjek zaslužan za stvaranje Mad Maxa koji je napisao i režirao sve Max Mad filmove dosad. Anyu Taylor-Joy nismo još imali prilike gledati u ovakvom filmu. Podsjetimo, glumicu je proslavila hit Netflixova miniserija Queen’s Gambit te manja uloga u Peaky Blindersima. Od tad niže odlične filmske uloge u hororu The VVitch, Last Night in Soho te The Menu. Osim nje, u Furiosi će glumiti i Chris Hemsworth.

Furiosa: A Mad Max Saga stigao je u naša kina, a što sve možemo očekivati otkriva nam najavni video:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori