Stiže nam Furiosa, novi nastavak filmskog hita Mad Max
Stiže nam Furiosa, novi nastavak filmskog hita Mad Max

Stiže nam Furiosa, novi nastavak
filmskog hita Mad Max

Nakon što nam je došla vijest o točnom datumu drugog nastavka filma Dune, imamo novosti o još jednom postapokaliptičnom filmskom hitu. Stigao je trailer za film Furiosa: A Mad Max Saga, prequel o ženskoj ratnici iz filmova o Mad Maxu. Glavnu ulogu dobila je Anya Taylor-Joy.

Furiosa

Origin story neustrašive ratnice

Prvi Mad Max film izašao je davne 1979. kada je Maxa glumio Mel Gibson. Film je pratio policajca u postapokaliptičnoj Australiji koji se nakon određenih događaja ide osvetiti motociklističkoj bandi. Uslijedila su još dva nastavka s Gibsonom u glavnoj ulozi, no ponovni interes za lika vratio se 2015. kada je izašao izvrsni kino hit Mad Max: Fury Road u kojem je Maxa glumio Tom Hardy. Film je osvojio nekoliko tehničkih Oscara, a lik Furiose prvi put se pojavljuje u tom filmu. Tada ju je glumila Charlize Theron, a u prequelu koji nam dolazi gledat ćemo njezin origin story i kako se udružila s Maxom.

Filmski festival u Cannesu
Furiosa

Što nam donosi ovaj naslov?

Anya Taylor-Joy neprepoznatljiva je kao junakinja Furiosa u novom traileru. Film započinje njezinim odrastanjem u idiličnom Green Placeu gdje služi Vuvalini vojsci prije nego što postane neustrašiva ratnica koju smo gledali u Fury Roadu. Furiosu najavljuju više kao dramu u tri čina, nego akcijski spektakl kao Fury Road. Radnja u filmu se stoga odvija kroz nekoliko godina te bi trebalo obuhvaćati njezino odrastanje, odnos s Vuvalinima, kako je izgubila ruku te kako je postala ratnica kakvu sada znamo.

Furiosa

Kada film stiže u kina?

Redateljsku palicu ponovno preuzima George Miller, čovjek zaslužan za stvaranje Mad Maxa koji je napisao i režirao sve Max Mad filmove dosad. Anyu Taylor-Joy nismo još imali prilike gledati u ovakvom filmu. Podsjetimo, glumicu je proslavila hit Netflixova miniserija Queen’s Gambit te manja uloga u Peaky Blindersima. Od tad niže odlične filmske uloge u hororu The VVitch, Last Night in Soho te The Menu. Osim nje, u Furiosi će glumiti i Chris Hemsworth.

Furiosa: A Mad Max Saga u kina stiže 23. svibnja, a što sve možemo očekivati otkriva nam najavni video:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori