The Met was not Mettin’. Vrijeme je za pregled najvećih pogodaka i promašaja na Met Gali
The Met was not Mettin’. Vrijeme je za pregled najvećih pogodaka i promašaja na Met Gali

The Met was not Mettin’. Vrijeme je za pregled najvećih pogodaka i promašaja na Met Gali

Došao je i taj dan. Svi modni entuzijasti, buckle up jer je vrijeme za Met Gala 2024. outfit check! Ako ste pratili na nastavi, onda bi trebali znati sve vezano uz ovogodišnju Met Galu. Ukoliko se trebate malo prisjetiti, predlažem da prvo pročitate tekst ovdje, a onda se vratite na ovaj. Sve kreće od The Mark Hotela, koji je posljednja tri dana bio epicentar celebritija, s obzirom na to da su se brojne zvijezde s A-liste spremale za večer upravo tamo.

Te 4 minute, koliko traje vožnja od The Mark Hotela do Muzeja umjetnosti Metropolitan, nekima su najstresnije do sada; prisjetimo se samo kako Kim Kardashian nije smjela sjesti u kultnoj haljini Marilyn Monroe kako ju ne bi oštetila.

Met Gala 2024.: Tko sve nije došao?

Ove godine nismo vidjeli Rihannu, Beyonce, Lady Gagu, Bellu Hadid, Katy Perry… A i nije bilo nekih zanimljivih ni pamtljivih trenutaka. Idemo prokomentirati ovogodišnje outfite i vidjeti tko je pogodio temu, tko nije pogodio temu, ali svejedno dobro izgledao i za koga bi bilo bolje da nije bio niti pozvan?

Očekivano… Bilo je puno cvijeća

Od Zendaye se očekivalo puno, i ispunila je apsolutno sva očekivanja. Bila je jedna od prvih gošća, zajedno s ostalim domaćinima. Prva haljina je Margiela, a šminka uz taj look asocira na Dior Jesen 2007. I taman kada smo mislili da je to sve, Zendaya se pojavila u drugom outfitu, bogatoj Givenchy haljini iz 1996. godine (kada je na čelu bio John Galliano) i McQueenovim šeširom iz 2007. godine. Zendaya i Law Roach se nikada ne smiju rastati.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Zendaya, Margiela
Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Zendaya, Givenchy

Chris Hemsworth, također jedan od domaćina, došao je u Tom Ford odijelu. Njemu je očito dovoljno da je samo zgodan. Prema njegovom outfitu, tema bi bila Cappuccino date ili Beauty and Boredom. Šalu na stranu, Chris je igrao na sigurno, ali to ne umanjuje činjenicu da izgleda odlično. A i nemoguće je izgledati loše u Tom Ford odijelu.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Chris Hemsworth, Tom Ford

E, Bad Bunny, za razliku od kolege domaćina Chrisa, voli eksperimentirati. Prošle godine nas je oduševio u Jacquemus all-white odijelu s otvorenim leđima. Ne bi svaki muškarac usudio obući takvo nešto i zato svaka čast, Bunny! Ove godine je izabrao Margielu, referenca je tu, jedina primjedba je što bih voljela da su hlače malo duže.

bad bunny met gala
Bad Bunny, Margiela

Dva i pol milijuna perlica za Jennifer

Jennifer Lopez se ove godine odlučila za Schiaparelli. OK, Jennifer je izgledala veličanstveno i pogodila je temu (konstrukcija haljine je takva da podsjeća na leptira). Haljina se sastoji od 2 i pol milijuna srebrnih perlica, a za njenu izradu je bilo potrebno 800 sati ručnog rada. Ali, ne mislim da su J.Lo i Schiaparelli dobar match. J.Lo je preseksi za Schiaparelli ženu.

jlo met gala 2024
Jennifer Lopez, Schiaparelli

I’ve always wanted to be a tree. And tonight’s that’s what I’m trying to. – rekla je Taylor Russel Ashley Graham kada ju je pitala za inspiraciju koja stoji iza haljine. Taylor i Loewe! Ova drvena konstrukcija u formi korzeta je sve što nismo znali da trebamo za Met Galu. Vjerujem da nije mogla disati, ali na Metu ionako nitko ne diše! Za nekoga kome je Met Gala 2024. prva Met Gala, odličan izbor.

Side note: Loewe je obukao i Arianu Grande i silueta haljina im je vrlo slična. Zapravo, skoro pa ista, samo su korišteni drugi materijali. Pogledajte sami na fotografijama.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti
Taylor Russell, Loewe
Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Ariana Grande, Loewe

Gigi… Pa, ovaj Thom Browne look ili volite ili ne volite. Gigi nikada nije bila na glasu “modne” ikone (za razliku od svoje sestre Belle) i neka tako i ostane. Zbog frizure može malo podsjećati na Marilyn Monroe, a što se tiče same haljine, konstrukcija je izvanredna. Ne znam ako ste primjetili, ali donji dio haljine je opasan sakoom koji djeluje kao da pada niz haljinu. Kada je došla, Gigi su namještala 4 dresera. Ne želimo ni znati koliko slojeva i kilograma ima haljina.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti
Gigi Hadid, Thom Browne

Rosalia u DioruNot a fan. Rosalia je netko tko može podnijeti zabavne, kreativne i eklektične komade. I onda je stave u Dior. Šteta, jer svi znamo da može puno više. A za inspiraciju, Rosalia je navela snove. Zadnje što vidiš prije sna je crnilo i zato je haljina crna (?!). U redu.

rosalia met gala
Rosalia, Dior

Tyla je oduševila

Outfit o kojem će se pričati je sigurno Tyla u pješčanoj haljini. Obukao ju je Balmain. Futuristički, novo, referira se na dress code – sve su pogodili. Haljina je izrađena od pijeska (doslovno), te je konstruirana da grli svaki dio Tylinog tijela (zato su je i nosili niz stepenice). Outfit je upotpunila Balmain hourglass torbicom. Referiranje na prolaznost vremena, odnosno “Sand of time” je zapravo ono o čemu knjiga govori. Izvrsno odrađeno!

tyla met gala
Tyla, Balmain
tyla met gala 2024
Tyla, Balmain hourglass bag

Rijetki su trenuci u kojima Kendall Jenner loše izgleda. Jako rijetki. Za ovogodišnju Met Galu, odlučila se za haljinu iz McQueenovog Givenchya. I to ne bilo koju haljinu. Posebnost ove je što je ona prva osoba koja ju nosi. Haljina je arhivski primjerak, do sada je bila samo na lutki, a Kendall nije smjela intervenirati ni u kojem obliku (prekrojavati ju, sužavati…).  Iako, ova haljina bi mi više odgovarala da je dress code inspiriran nekom drugom knjigom, recimo Šumom striborovom od Ivane Brlić Mažuranić.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Kendall Jenner, Givenchy

Cardi B je bila među zadnjim gostima i znamo zašto. U haljini (ili možda je primjerenija riječ instalacija) od kilometara i kilometara tila i tkanine i ogromnim turbanom, napravila je potpuni show. Haljina je od kineskog dizajnera Sensen Lii, koji sa svojim brendom Windowsen postaje jedan od najzanimljivijih modnih brendova današnjice. Haljina je veličanstvena, Cardi je ispunila svoj naum, a to je da napravi show. Svi sretni.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Cardi B, Windowsen

Svi su očekivali Kim u Balenciagi, ona se pojavila u Margieli

Prvo što ste mogli primjetiti kada je Kim došla na Met, je njen struk. Ili niste, jer ga nema. Zatim, vesta koju je nonšalantno nosila preko metalnog korzeta. Sve u svemu, Kim je rasturila. Nju nećete vidjeti kako radi nešto drugo na prvi ponedjeljak u svibnju, osim odlaska na Met. Ovog puta je ostala bez kisika u mozgu, no nema veze, sve za Annu! Volimo predanost!

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Kim Kardashian, Margiela

Zadnji član Kardashian-Jenner klana koji će proći kroz ovaj tekst je Kylie Jenner. Kylie ne stoje romantična i nevina izdanja. Iako je Oscar de la Renta dao sve od sebe, cijeli look ne daje ništa. Možda bi haljina bila bolja bez šlepa koji izgleda vrlo plošno i djeluje kao nešto što bi Stormi “sklepala” u vrtiću. I ne znam zašto Kylie nije igrala na kartu mračne romantike ili gotičkog glama, s obzirom na to da puno bolje pliva u tamnijim tonovima i jačem make-upu.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Kylie Jenner, Oscar de la renta

Lana del Rey u McQueenovoj haljini inspiriranoj majkom prirodom. Seán McGirr, kreativni direktor McQueena, se referirao na njegov look iz 2006. E sada, kada vidite taj look iz 2006., euforija oko Laninog će vam malo splasnuti. Oglavlje razumijem, ali haljina je mogla biti malo bogatija. Ruža mi je simpatičan dodatak. Možda da se i Lana pridruži Kendall u Šumi striborovoj?

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Lana Del Rey, Alexander mcqueen

Amelia Gray u terarij haljini od Juna Takahashija. Ideja izvrsna, realizacija ne.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Amelia Gray, Jan Takahash

Doja Gvasalia

Glasine su bile točne, Doja Cat se za Met pojavila u Vetemens… Mokroj majici? Od nje smo navikli na statement, semi-konceptualne outfite. Tako i Met Gala 2024. nije bila iznimka. Dress code? Nema ga. Zaključak: ovo ljeto nismo na plaži, već na Met Gali.

doja cat, vetemens

Nicole Kidman u Balenciagi. Damski. Haljina je Demnina moderna interpretacija arhivske haljine Cristobala Balenciage iz 1950. godine. Od Nicole smo očekivali elegantni i profinjeni pristup temi i to smo i dobili. Njihova suradnja seže još od 2006. godine, kada se Nicole udala za pjevača Keitha Urbana upravo u Balenciaginoj vjenčanici.

Met Gala 2024 najbolje odjeveni gosti 5
Nicole Kidman, Balenciaga

Cara Delevingne je bila jedna od uzvanika poznate dizajnerice Stelle McCartney. Cara je poznata po dobrim lookovima za Met, no ovaj nas je malo razočarao. Oklop s kristalima bi više pasao uz dress code iz 2018. godine, Heavenly Bodies. Malo podsjeća na Ivanu Orleansku, ali da živi na Beverly Hillsu i putuje privatnim avionom.

cara delevingne met gala 2024
cara delevingne, stella mccartney

Lizzo je izgleda un-canceled. Nosi pariški brend Weinsanto. Nemam više komentara. Bolje da je ostala canceled.

lizzo met gala 2024
lizzo, weinsanto

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori