Barbie nosi Chanel. Chic suradnja legendarne modne kuće i najiščekivanijeg filma godine
Barbie nosi Chanel. Chic suradnja legendarne modne kuće i najiščekivanijeg filma godine

Barbie nosi Chanel. Chic suradnja legendarne modne kuće i najiščekivanijeg filma godine

Svi već znamo da su modni dodaci neizostavan dio svake Barbie lutke. Zato smo s posebnim nestrpljenjem čekali premijeru filma Barbie kako bismo popratili sve outfite koje će glavni junaci promijeniti. Nema sumnje da su među najupečatljivijim kostimima bili oni na kojima je surađivala modna kuća Chanel. Glavna glumica filma Margot Robbie, inače ambasadorica francuske kuće, ali i globalna modna ikona, nosila je na velikom platnu kreacije Virginie Viard. Film za koji scenarij i režiju potpisuje Greta Gerwig vodi nas u Barbie Land, koji se čini savršenim mjestom za život… ako ne prolazite kroz egzistencijalnu krizu. Ili ste Ken.

Barbike vole Chanel

Kroz povijest kinematografije, Chanel je nebrojeno puta bio dio važnih ostvarenja. Za posljednji u nizu projekata, francuska kuća surađivala je s kreativnim timom na filmu kako bi kreirali kostime koje je Margot Robbie nosila u ulozi Stereotipične Barbie. Osim toga, i skijaško odijelo koje Ryan Gosling nosi u ulozi Kena također dolazi iz Chanel ateljea.

Margot je u više navrata naglasila da “Barbike vole Chanel”. Zbog toga smo u filmu mogli primijetiti poznate šare od tvida, ali i logo francuske modne kuće u nekoliko prilika. Mentalitet iza Barbie lutke podrazumijeva da ona dolazi u kutiji s dodacima – tu je uvijek šešir ili marama, ili naušnice. Nakit koji nosim u filmu je zato nešto veći. Onako kako bi izgledao na lutki, bilo da se radi o ogrlici ili naušnicama. Šeširi nikada ne služe zaštiti od sunca, oni su samo još jedan dodatak, kao što su to i torbe i cipele, rekla je Margot.

barbie

U filmu se može vidjeti ukupno pet kombinacija koje je osmislila Virginie Viard, kao i prepoznatljive prošivene torbe. Jedna od njih dolazi u obliku srca. Tu su i dodaci, poput naočala za sunce iz COCO NEIGE kolekcije, ali i mnogi drugi detalji. Kostimografkinja i bliska suradnica Chanela, oskarovka Jacqueline Durran, na raspolaganju je imala nekoliko različitih outfita u nijansama roze boje. Oni dolaze iz ready to wear kolekcija, kao i COCO BEACH i COCO NEIGE asortimana. Pet prepoznatljivih silueta koje je dizajnirala Virginie Viard, a koji uključuju tri kompleta, skijaško odijelo i jednu haljinu, pažljivo su odabrani kako bi sugerirali promjene kroz koje prolazi Barbie tijekom filma.

U jednom od kadrova, Margot možemo vidjeti u vintage setu koji je prethodno nosila Claudia Schiffer na reviji za kolekciju proljeće/ljeto 1994.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori