U 2023. godini vidjeli smo mnogo upitnih trendova, ali ova 4 definitivno kopiramo i u 2024.
U 2023. godini vidjeli smo mnogo upitnih trendova, ali ova 4 definitivno kopiramo i u 2024.

U 2023. godini vidjeli smo mnogo upitnih trendova, ali ova 4 definitivno kopiramo i u 2024.

Trendovi za nadolazeću sezonu itekako su na radaru modnih entuzijasta, no one najdominantnije iz 2023. neupitno prepisujemo i ove godine. Pitate se zašto? Vrlo je jednostavno – određene vizualne ideologije želimo implementirati u pomno promišljenu stilsku eru koju usmjeravamo u pravcu formalne odjeće protkane prepoznatljivim seksi minimalizmom iz razdoblja 2000-ih. Tailored fits i dominantan chic bit će najpoželjniji look u mjesecima koji su pred nama, a strogoću ćemo ublažiti najlonkama u boji, suknjama preko hlača, kao i elegancijom s daškom razigranog layeringa.

Mantra Lewisa Hamiltona i monokromatski izgled

U retrospektivi najistaknutijih kombinacija Lewisa Hamiltona, koje smo vidjeli na svjetskim stazama Formule 1, prvo mjesto definitivno su zauzeli monokromatski lookovi. Oni su postali zaštitni znak stilskog izričaja sedmerostrukog prvaka, a čini se da je novi stilist Eric McNeal pronašao idealan recept za kreiranje Hamiltonovog vizualnog identiteta. U svakom slučaju, monokromatske kombinacije bit će aktualne i 2024. godine, a nitko to ne radi bolje od Hamiltona i trendseterice Else Hosk koja u svom modnom portfoliju skriva i niz total lookova – od crne, smeđe, sive, kao i nude.

Never ending balletcore era

Analizom trendova modni analitičari donijeli su jednoglasan sud – i u nadolazećoj godini kopirat ćemo balerine. Mislili smo da su Miu Miu balerinke samo prolazni mikrotrend, no ovaj će model biti aktualan i u narednoj sezoni. Vjerujemo da će, sukladno tome, bijele tajice, kakve je nosila čak i Bianca Censori, biti dio modnog vala 2024. godine.

Fokus na upečatljivim tenisicama

Pokraj balerinki koje ćemo religiozno nositi u 2024., upečatljive, raznobojne tenisice ne odlaze. Samba opsesija potaknula je modne entuzijaste da uz minimalističke neutralne outfite nose lude kombinacije boja i dizajne na nogama, kao fokus looka. A za 2024. se očekuje nastavak popularnosti raznobojnih statement tenisica. Hoće li it cipele ostati Adidas Sambe, ili će možda Nike preuzeti vodeću poziciju s neočekivanim novim modelom tenisica?

Kaubojske čizme ✔️

Last, but not least. Kaubojske čizme su u tjednima za nama popularizirane za čak 49 posto, a znamo da analitika s profila @databutmakeitfashion nikad ne griješi. Iako su nakratko nestale s radara najdominantnijih trendova, 2024. godina je pravo vrijeme za povratak kaubojki na modnu scenu. And we are here for it.

Učitati još
Zatvori