Samba, Gazelle ili Spezial – koje su najudobnije? Isprobali smo popularne adidas modele
Samba, Gazelle ili Spezial – koje su najudobnije? Isprobali smo popularne adidas modele

Samba, Gazelle ili Spezial – koje su najudobnije? Isprobali smo popularne adidas modele

Ako moramo istaknuti vodeći brend tenisica za 2023., to je zasigurno bio adidas. Nakon popularnosti neutralnih chunky dad tenisica, trend nošenja decentnih niskih adidas modela u atraktivnim bojama je preuzeo svijet. Omiljeni izbor trendseterica i ostalih su Sambe, a pored njih tu su i dva slična modela – Gazelle i Handball Spezial.

Na prvi pogled ova tri modela vrlo su slična, ali razlike ipak postoje i puno znače kada trebate izabrati savršen model za sebe. U Journal redakciji mogu se vidjeti sva tri modela, a nakon mjeseci nošenja odlučili smo presuditi koje su najudobnije.

Izgled i dizajn adidas tenisica

Sambe, tenisice godine, su zasigurno najprodavaniji i najtraženiji model na tržištu što odmah znači da ih je podosta teško nabaviti. Često su rasprodane, pogotovo ženski brojevi, pa je potrebno malo truda i strpljenja za kupnju ovih hit tenisica.

Osim toga Samba modele najčešće su od glatke kože dok su Gazelle i Spezial modeli napravljeni većinom od brušene kože. Već to nam daje do znanja, odmah na prvu, da su Sambe čvršće i manje fleksibilne od druga dva modela.

Kada pričamo o obliku, gledajući odozgora Samba i Spezial karakterizira okrugao i duguljasti oblik dok su Gazelle nakošene i kraće. Također Spezial model ima manje strukture u području prstiju za razliku od drugih modela. Moramo spomenuti kako oblik ne utječe na udobnost već estetski izgled tenisica.

Sva tri modela dolaze u verzijama sa smeđim potplatom, dok Gazelle i Spezial postoje još i u verzijama s potplatima u drugim bojama.

Bogata ponuda

adidas tenisice dolaze u zaista mnogo uzoraka i boja. Ako tražite bezvremenski neutralni model, Samba crni i bijeli modeli su estetski najljepši. Nije ni čudno da su baš ti modeli gotovo uvijek rasprodani.

Za ljubitelje boja, printova i atraktivnih dizajna, Samba i dalje predvodi sa svojim limited edition kolekcijama, bogatom ponudom i eklektičnim kombinacijama boja. Osim njih i Gazelle dolaze u kul upečatljivim kombinacijama boja, a po novom i s platformom. Što se tiče Spezial ponude, prevladavaju neutralne i zagasite boje koje su super izbor za ljubitelje manje upečatljivih boja.

Koje tenisice su najudobnije?

A sada, poanta ovog teksta i možda najbitnija stavka kod odabira tenisica. Koji od tri napopularnija modela adidas tenisica je najudobniji? Iako logika nalaže da bi sve tenisice trebate biti udobne jer se radi o sportskoj obući, činjenica je da to nije uvijek slučaj. Jednako tako nisu svi adidas modeli jednaki pa ni jednako udobni. Kako su adidasice gotovo svakodnevno dio outfita u Journal redakciji jedino logično je bilo da skupimo svoje dojmove.

Nakon mjeseci u provedenih u Sambicama, njih smo smjestile na treće mjesto po udobnosti. Radi se o uskom modelu koji neće biti preudoban nekome sa širim stopalom. Također, stražnji dio je malo grublji i mogao bi ostavili žulj ili dva nakon nošenja. Ipak, jednom kada ih se razgazi, udobne su.

Spezial tenisice su na drugom mjestu, u zlatnoj sredini. Također su uže, ali svejedno šire od Sambi. S obzirom na to da su namijenjene za sportske aktivnosti s naglaskom na rukomet, logično je da su udobne, ali također za uža stopala.

Gazelle tenisice, klasične kao i Bold model stavljamo na prvo mjesto. One su šire i mekanije, a posebno meko gazište ima Bold model s platformom. Ako imate šire stopalo i dosad ste izbjegavali Samba i Spezial modele, Gazellice su jednako stylish, a udobniji izbor.

Učitati još
Zatvori