Slojevito odijevanje: Tajno oružje uz koje trendseterice izgledaju stylish, a nikada im nije hladno
Slojevito odijevanje: Tajno oružje uz koje trendseterice izgledaju stylish, a nikada im nije hladno

Slojevito odijevanje: Tajno oružje uz koje trendseterice izgledaju stylish, a nikada im nije hladno

Slojevito odijevanje možda na prvi pogled djeluje jednostavno. Međutim, složit ćete se da je u hladnim danima, kada temperatura dosegne minus, ponekad teško dovoljno se utopliti, a da pritom zadržimo minimum razumnog stila. U nastavku vam donosimo styling trikove s kojima ćete postati profić u slojevitom odijevanju.

Slojevito odijevanje na “tajni” način

Mogli bismo izdvojiti dva pristupa stiliziranju zimskih outfita. Jedan bi bio onaj gdje se većina slojeva ne vidi – dakle, nitko ne zna da ispod hlača nosite termo tajice ili da ispod džempera imate još jednu tanku vunenu majicu. Ovu bismo tehniku preporučili svima koji inače njeguju minimalistički stil, pa tako ne pretendiraju na previše detalja u svojim outfitima. Za slučaj da vam je i dalje hladno, uvijek možete dodati grijače za noge ili uši, te naravno šal ili kapu.

Slojevito odijevanje s tankim komadima

Drugi princip bismo preporučili onima koji i tijekom drugih godišnjih doba preferiraju više različitih slojeva, koji su u nekim situacijama i pomalo neusklađeni jedni s drugima. U ovom slučaju biste čak mogli kombinirati sve vaše komade od tankih materijala, uskladiti više njih dok ne postignete optimalnu razinu termalne zaštite od hladnog vremena.

Za šarmantan izgled kombinirajte basic majicu dugih rukava s opuštenom muškom košuljom ili trendi polo majicom. Za dodatno toplinu dodajte ravni blejzer ili zip-up sweatshirt koji pristaje cjelokupnom koloritu outfita.

Basic komad + pletivo

Možda i najpopularniji način slojevitog odijevanja ove sezone, stilizirajte basic komade s cozy pletivom. Klasičnu neutralnu dolčevitu, majicu dugih rukava ili košulju možete nositi ispod bilo kakve vrste pletiva. Trenutno su u trendu džemperi s dekorativnim pletenicama, klasični vuneni kardigani,pletivo sa šlicom i grandpa veste. Donji dio kombinacije možete držati jednostavnim te birati samterice ili deblje traperice, ispod kojih predlažemo nositi najlonke. Ako govorimo o distressed trapericama, birajte kul modele najlonki koje će se vidjeti i dodati zanimljivu notu outfitu.

Slojevito odijevanje bez riskiranja stila

Najvažnije je pronaći način kako zadržati svoj osobni stil, a istovremeno izbjeći ozebline. Zato birajte pokoji statement komad – pri čemu mislimo na onaj koji je prepoznatljivo vaš. Tako, čak i da morate posegnuti za džemperima i/ili sweatshirtima koje inače ne biste nosili, i dalje imate nešto na sebi što oslikava baš vaš način izražavanja kroz garderobu.

Ako pod vaš osobni stil spadaju elegantne slip suknje ili ženstvene minice, možete ih i dalje nositi u hladnim mjesecima. Kombinirajte ih s debelim štramplama, kojih sada ima u svim mogućim nijansama i dezenima, i visokim čizmama. Također birajte maxi kaput koji će štititi vaše cijelo tijelo od hladnoće.

Naravno, slojeve možete dodavati i tijekom drugih godišnjih doba. Štoviše, slojevito odijevanje vam toplo (pun intended) preporučujemo u svim prilikama! Time ćete postići dimenzionalnosti u vašem outfitu i dobiti dinamične kombinacije.

Učitati još
Zatvori