Winter layering: Slojevito odijevanje po receptu kulerica
Winter layering: Slojevito odijevanje po receptu kulerica

Winter layering: Slojevito
odijevanje po receptu kulerica

Slojevito odijevanje možda na prvi pogled djeluje jednostavno. Međutim, složit ćete se da je u hladnim danima ponekad teško dovoljno se utopliti, a da pritom zadržimo minimum razumnog stila.

Slojevito odijevanje: how to

Mogli bismo izdvojiti dva pristupa stiliziranju zimskih outfita. Jedan bi bio onaj gdje se većina slojeva ne vidi – dakle, nitko ne zna da ispod hlača nosite termo tajice ili da ispod džempera imate još jednu majicu. Ovu bismo tehniku preporučili svima koji inače njeguju minimalistički stil, pa tako ne pretendiraju na previše detalja u svojim outfitima. Za slučaj da vam je i dalje hladno, uvijek možete dodati grijače za noge ili uši, te naravno šal ili kapu.

Drugi princip bismo preporučili onima koji i tokom drugih godišnjih doba preferiraju više različitih slojeva, koji su u nekim situacijama i pomalo neusklađeni jedni s drugima. U ovom slučaju biste čak mogli kombinirati sve vaše komade od tankih materijala, uskladiti više njih dok ne postignete optimalnu razinu termalne zaštite od hladnog vremena.

Kako to rade kulerice

Najvažnije je pronaći način kako zadržati svoj osobni stil, a istovremeno izbjeći ozebline. Zato birajte pokoji statement komad – pri čemu mislimo na onaj koji je prepoznatljivo vaš. Tako, čak i da morate posegnuti za džemperima i/ili sweatshirtima koje inače ne biste nosili, i dalje imate nešto na sebi što oslikava baš vaš način izražavanja kroz garderobu.

Naravno, slojeve možete dodavati i tokom drugih godišnjih doba. Štoviše, slojevito odijevanje vam toplo (pun intended) preporučujemo u svim prilikama! Time ćete postići dimenzionalnosti u vašem outfitu i dobiti dinamične kombinacije.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@lara_bsmnn)

Učitati još
Zatvori