7 savršenih: Traper hlače
7 savršenih: Traper hlače

7 savršenih: Traper hlače

Kada govorimo o modi i modnim trendovima, postoje komadi koji nam se uvijek vraćaju i vječno su u modi. S druge strane postoje kratki trendovi koje nosimo jednu sezonu i već sljedeću taj isti komad nije više trendi. U koje komade ćete uložiti i koliko ćete slijediti trendove ostaje na vama. No, naša preporuka je ulagati u komade koji su vječni i koje možete lako kombinirati. Odjevni predmet koji ima dugu povijest, a uvijek je u modi kakav god stil imali, su traperice.

Traperice kroz modni vremeplov

Traper hlače ili traperice su izumili Jacob Davis i Levi Strauss 1873. godine i još uvijek se nose. Traperice su dobile ime po gradu Genovi u Italiji, mjestu gdje se proizvodio pamučni samt, zvan jeans. Traperice su obilježile kulturu posljednjih 140 godina više nego mislimo.

Prvo su bile radna odjeća, potom simboli neposluha i bunta, a sada su modni komad koji je nezaobilazan dio svih dobrih kombinacija. Zanimljivo je promatrati odjevne predmete kroz povijest i kako se mijenja njihova percepcija. Ono što je nekada bilo rezervirano isključivo za buntovnike ili sport i rekreaciju, danas je ušlo u visoku modu. Naglasak je na udobnim komadima i streetwear komadima više nego ikad.

Kada govorimo o traper hlačama, imamo razne krojeve. Uske ili skiny, boyfriend, mum fit…Ove sezone ponovo se vraćaju široke traperice oversized kroja. Osim toga ove godine svjedočili smo trendu povratka traper hlača niskog struka koje smo nosili u devedesetima.

Traperice možete kombinirati na sve. Jako lijepo će se uklopiti na oversized bijele košulje s puf rukavima. Začinite kombinaciju nekim cool tenisicama i nezaobilaznim blejzerom. Ako pak želite imati stylish večernju kombinaciju, predlažemo trape hlače kombinirati na crop top i sandale na petu. Što god odabrali nećete pogriješiti jer su traper hlače klasik s kojim nema greške. U nastavku izdvajamo 7 savršenih modela traper hlača idealne za ljeto i proljeće.

Foto: Instagram, Zara, Mango, Massimo Dutti.

Učitati još
Zatvori