7 savršenih traperica: Ovi trendi modeli su preplavili naš Instagram
7 savršenih traperica: Ovi trendi modeli su preplavili naš Instagram

7 savršenih traperica: Ovi trendi modeli
su preplavili naš Instagram

Kada govorimo o modi i modnim trendovima, postoje komadi koji nam se uvijek vraćaju i vječno su u modi. S druge strane postoje kratkotrajni trendovi koje nosimo jednu sezonu i već sljedeću taj isti komad više nije trendi. U koje komade ćete uložiti i koliko ćete slijediti trendove ostaje na vama. No, naša preporuka je ulagati u komade koji su vječni i koje možete lako kombinirati. Odjevni predmet koji ima dugu povijest, a uvijek je u modi kakav god stil imali, su traperice.

Traperice kroz modni vremeplov

Traper hlače ili traperice su izumili Jacob Davis i Levi Strauss 1873. godine i još uvijek se nose. Modni klasik je dobio ime po gradu Genovi u Italiji, mjestu gdje se proizvodio pamučni samt, zvan jeans. Traperice su obilježile kulturu posljednjih 140 godina više nego što mi mislimo.

Prvo su bile radna odjeća, potom simboli neposluha i bunta, a sada su modni komad koji je nezaobilazan dio svih dobrih kombinacija. Zanimljivo je promatrati odjevne predmete kroz povijest i kako se mijenja njihova percepcija. Ono što je nekada bilo rezervirano isključivo za buntovnike ili sport i rekreaciju, danas je ušlo u visoku modu. U 2024. naglasak je na udobnim i streetwear komadima više nego ikad.

Trendi krojevi u 2024.

Kada govorimo o traper hlačama, imamo razne krojeve. Skinny, boyfriend, mom, bačvasti, wide-leg kroj…Ove sezone ponovo svi nosimo opuštene oversized traperice te modele bačvastog kroja. Osim toga smo svjedočili i trendu povratka traper hlača niskog struka koje smo nosili na početku tisućljeća. Što se jean washa tiče, tamni traper je najpopularniji ovo proljeće, dok je bijeli model idealan izbor za ljeto.

Traperice možete kombinirati na sve. Jako lijepo će se uklopiti na oversized bijele košulje s puf rukavima. Začinite kombinaciju nekim elegantnim balerinkama i nezaobilaznim balonerom. Ako pak želite imati stylish večernju kombinaciju, predlažemo traper hlače kombinirati na profinjeni topić i trendi kitten heels. Što god odabrali nećete pogriješiti jer su traper hlače bezvremenski modni klasik. U nastavku izdvajamo 7 savršenih modela traper hlača za ljeto i proljeće.

Foto: Instagram(@alexlysko @klaudia.paris), Zara, H&M, Massimo Dutti

Učitati još
Zatvori