Najpopularniji Celine kardigan pronašli smo u povoljnijim verzijama
Najpopularniji Celine kardigan pronašli smo u povoljnijim verzijama

Najpopularniji Celine kardigan pronašli
smo u povoljnijim verzijama

Svake godine pojavi se cjenovno nedostižni komad koji nam je na wishlisti, a ove godine je to – Celine kardigan. Prugasti kratki kardigan s detaljima u vidu zlatnih gumbova je postao ‘it’ komad koji je stalno rasprodan. Iako je riječ o kardiganu čija cijena ide preko 2000 eura, to nije spriječilo popularne fashioniste da ulože u isti.

Klasičan, minimalistički, a istovremeno elegantan nametnuo se kao komad koji se može stilizirati na sve. Bilo da je riječ o dnevnim, poslovnim ili pak večernjim kombinacijama, lijepo će se uklopiti na outfit i dati mu dozu sofisticiranosti. Vašim mukama je došao kraj jer smo ovaj popularni kardigan pronašli u dupe verziji u high street brendovima.

Povijest kardigana kroz godine

Kardigan je pleteni džemper s prednjim kopčanjem ili patentnim zatvaračem s V ili okruglim izrezom. Prvo se vezao kao dio vojne uniforme i radničke odjeće. Izvorni kardigan bio je prsluk bez rukava, a kasnije je nastala verzija čiju rekonstrukciju nosimo danas. Rani kardigani nosili su se kao odjeća radničke klase, osobito od strane mornara i na drugim mjestima gdje je ljudima trebalo biti toplo, a da se neometano mogu kretati. S obzirom na to kako je nautička odjeća ušla u mainstream u to vrijeme je i kardigan postao popularan kao fashion komad. Kasnije je modna kuća Chanel napravila vlastitu verziju kardigana od tvida i otada je postao kultni modni detalj.

Danas je kardigan prisutan u gotovo svim modnim brendovima u raznim varijacijama. Celine je izbacio svoju verziju kardigana koja krojem podsjeća na Chanel model samo je od vunenog materijala sa zlatnim gumbima.

 

IG @hannahstraffordtaylor
celine

Ovaj kardigan je jednostavan, elegantan i profinjen. Može se nositi na dnevne i večernje kombinacije, a dizajnom i krojem spada u kategoriju modnih detalja koji su vječan ulov. Što znači da nemaju rok trajanja i moći ćete ih nositi uvijek.

Moda je cirkularna i kada uložite u basic komad možete biti sigurni kako će se uvijek nositi. Predlažemo ga kombinirati na traperice i crne majice. Lijepo će se uklopiti i na obične chino hlače sa završim detaljom u vidu loaferica. Što god odabrali, sigurni smo kako ćete kreirati savršene trendi outfite.

massimo dutti
massimo dutti
massimo dutti
zara
zara

Foto: Instagram, Zara, Massimo Dutti, Celine

Učitati još
Zatvori