Street style inspo: Loaferice kao statement komad za proljeće
Street style inspo: Loaferice kao statement komad za proljeće

Street style inspo: Loaferice kao
statement komad za proljeće

Siječanj je vrijeme sezonskih sniženja kada pokušavamo ‘uhvatiti’ modne komade koje ćemo nositi cijelu godinu. Idealno je vrijeme za kupiti klasični komad koji nije mikro trend već modni detalj koji će se slagati na sve. Kalendarski se nalazimo u zimskom razdoblju, no polako počinjemo razmišljati o proljetnim outfitima.

S obzirom na to kako nije ni zima hladna kao prije i često su temperature više od očekivanog, idealno je uložiti u cipele za prijelazno razdoblje. Posljednjih nekoliko godina modna srca fashionistica diljem svijeta su osvojile popularne loaferice.

Loaferice kao cipele koje možete nositi u svim godišnjim dobima

Loaferice su cipele koje imaju dugu povijest. Nekada su ih nosili samo muškarci i obično su bile modni detalj koji se nosilo na poslovne kombinacije. No, kako je moda fluidna i brzo se mijenja, a ženska revolucija je ostavila trag na modnom izričaju, loaferice i hlače su postale ‘it’ komadi koje žene nose godinama. Imale su razdoblja veće i manje popularnosti, a otkako je Gucci izbacio svoj kultni model loaferica, postale su omiljeni komad ženama diljem svijeta.

Nakon toga, počeli su izlaziti modeli ostalih modnih kuća, a Pradin model je jedan od najpopularnijih. Bilo da je riječ o klasičnom, elegantnom modelu ili pak platforma modelu, ove cipele složit će se na svaku kombinaciju.

Predlažemo ih kombinirati na traperice i kapute, a lijepo će se uklopiti na haljine i bijele čarape. Riječ je o cipelama koje se mogu nositi na večernje i dnevne kombinacije. Kada govorimo o večernjim kombinacijama, predlažemo ih nositi na crne čarape i crnu kožnu haljinu.

Za casual kombinacije možete se odlučiti za duge haljine, traperice ili pak ženska odijela. Osim toga, ove cipele idealan su modni detalj i za poslovne kombinacije i propisan dress code. U nastavku izdvajamo najljepše street style fotografije koje će vas inspirirati kako ove zime, ali i ovo proljeće nositi loaferice.

Učitati još
Zatvori