Povratak trenda kojeg smo zaboravili: ženske gladijatorice
Povratak trenda kojeg smo zaboravili: ženske gladijatorice

Povratak trenda kojeg smo zaboravili:
ženske gladijatorice

Prva asocijacija na ove sandale su nam stari rimski filmovi i Oscarom nagrađen Gladijator. No, druga asocijacija je svjetska pomama za ovim cipelama 2000 – ih godina kada su nosile Kate Moss i Sienna Miller. Imale su svoje faze uspona i padova, ali nikada se više potpuno nisu vratile na modnu scenu. Misleći kako se ovaj trend nikad neće vratiti ostavili smo ih u modnoj povijesti. Moda je nepredvidiva i brzo se mijenja. Baš kao što su se vratile mini suknje, traperice niskog struka, tako na scenu ponovo stupaju i ženske gladijatorice.

Sandale o kojima svi imaju mišljenje

Jedan od predvodnika povratka ovog trenda je Valentino koji je odao počast starim Grcima i Rimljanima prikazujući ravne sandale s vezicama do koljena na modnoj reviji ljeto/proljeće za 2022. godinu. Poznata glumica Simone Ashley iz popularne serije Bridgerton se u ovim sandalama pojavila na crvenom tepihu i tako dokazala da se gladijatorice ipak vraćaju na velika vrata. Ravna sandale specifičnog dizajna i vezica koje ide do koljena mogu se nositi na razne načine. Obično je riječ o neutralnim bojama poput crne, bež i smeđe. U vrijeme kada su bile popularne nosile su se na mini suknje i majice kratkih rukava. Cilj je da se ove stylish sandale vide u cijelosti, stoga ih je preporuka nositi na kraće suknje ili haljine.

Ove sezone popularne su ženske bermude pa ih možete kombinirati na njih i oversized košulju. Na takav način ćete imati opušten i casual look u kojem ćete biti dotjerani, a istovremeno se ugodno osjećati. Naglasak je na prirodnim materijalima pa su u tom smislu lanene kombinacije itekako dobrodošle. Lan će se lijepo uklopiti sa ženskim gladijatoricama, osobito onaj u bež boji. Ženske gladijatorice su sandale koje se kombiniraju na jednostavne kombinacije pa ih u tom smislu i zamišljamo. S obzirom na to kako se nalazimo u sezoni u kojoj se nosi boje, možete se poigrati i s vibrantnim kombinacijama.

Zara
Ancient Greek Sandals
Free People
The Attico
The Row
Zara
Zara
Zara
Zara

Foto: IMAX, Zara, Mytheresa, Free People, Net-a-Porter

Učitati još
Zatvori