Stručnjaci DermaCare centra otkrivaju kako se boriti s aknama u odrasloj dobi – iznutra i izvana
Stručnjaci DermaCare centra otkrivaju kako se boriti s aknama u odrasloj dobi – iznutra i izvana

Stručnjaci DermaCare centra otkrivaju kako se boriti s aknama u odrasloj dobi – iznutra i izvana

Sve više ljudi pati od kroničnog stresa i problematičnog tena u odrasloj dobi. Slučajnost? Stručnjaci za zdravlje kože DermaCare centra tvrde: ne! Životni nam se ritam drastično ubrzao, dok je biokemija naših tijela gotovo nepromijenjena sve od kamenog doba. Dugotrajni stres kao posljedica nepravilnog bioritma, nagle hormonske promjene, ali i okolišni faktori krivci su za pojavu akni te sve ranije znakove starenja na našim licima.

Akne u zreloj dobi osobito pogađaju žene, koje su više no ikad suočene s pritiscima suvremenog doba. No, zahvaljujući novim spoznajama možemo barem usporiti ovaj trend.

Ključno je koje proizvode koristite

Lipanj je mjesec posvećen osvještavanju ovog globalnog problema pa su i stručnjaci DermaCare centra otkrili svoju ‘formulu’ kojom djeluju na prevenciju i ublažavanje akni. A ona uključuje specijaliziranu Active clearing liniju brenda Dermalogica, njegujući mineralni make-up jane iredale te ciljanu suplementaciju za kožu sklonu aknama.

Imajući u vidu jedinstvene potrebe zrele kože i fiziološke čimbenike koji utječu na njezino stanje, Dermalogica je osmislila proizvode koji na pouzdan način sprječavaju razvoj akni, ali i njihove posljedice: neujednačen ten i postupalne pigmentacije. Inovativnim rješenjima poput AGE Bright™ kompleksa i TT tehnologije ovi proizvodi potiču staničnu obnovu koja se s godinama usporava, uravnotežuju lučenje sebuma i uklanjaju odumrle stanice rožnatog sloja, djeluju antibakterijski, ujednačavaju ten i brišu tragove akni – sve to bez prekomjernog isušivanja ionako osjetljive zrele kože.

DermaCare

Kakvu šminku birati kada krenu visoke temperature?

Dolazi nam ljeto kada make-up zbog vrućina i znoja nije u prvom planu pa klasične formule mijenjamo laganijim proizvodima koji na licu ne stvaraju osjećaj težine. Govorimo prije svega o mineralnim puderima ispod kojih koža diše i koje zbog dobre prekrivne moći nije potrebno nanositi u velikim količinama.

Potragu za svojom savršenom podlogom žene diljem svijeta završile su isprobavši PurePressed Base mineralni puder u kamenu koji je dostupan i na DermaCare stranici. Namijenjen je normalnoj do masnoj koži s proširenim porama, ali i onoj koja je sklona aknama jer djeluje protuupalno. Ovaj 4-u-1 proizvod služi kao podloga, puder, korektor i zaštita od sunca (SPF 20).

Jane Iredale, DermaCare
Pure Pressed Base, Jane Iredale

Ako ste ljubiteljice tekućih pudera, savjetujemo vam Glow Time Pro BB kremu. Dva ključna minerala –titan dioksid i cink oksid – štite od UVA i UVB zraka te djeluju protuupalno i umirujuće. SPF 25 bit će saveznik vaše kože od jutra do večeri u sunčanim danima koji slijede.

Jane iredale, DermaCare
Glowtime Pro, Jane Iredale

Bitno je i brinuti o sebi – iznutra

Znanstvenici su otkrili da razvoju akni uvelike pridonosi i zdravlje naših crijeva. Iako na prvi pogled nisu povezani, crijeva i koža su prve crte obrane našeg organizma i u neposrednoj interakciji s okolišem.

Moderni način života negativno utječe na crijevni mikrobiom. Prehrana bogata rafiniranim ugljikohidratima i aditivima, a siromašna vlaknima i fermentiranim namirnicama povezana je s gubitkom raznolikosti mikrobioma i „dobrih“, probiotiskih bakterija (Lactobacillus, Bifidobacterium) te porastom onih „loših“, potencijalno patogenih (Proteobacteria).

Suplementi koji zaista djeluju

Potaknut novim spoznajama o utjecaju bakterijskih kultura na ljudski organizam te uspjehom i dobrobitima Skin Youth Biomea, znanstveni tim ANP-a razvio je novu biome formulu za problematičnu i kožu narušene zaštitne barijere – Skin Clear Biome™.

DermaCare
Skin Clear Biome

Kombinacija pet milijardi korisnih mikroorganizama vratit će balans koži i ojačati njezin prirodni imunitet pomažući joj da se izbori s nepravilnostima poput akni, viška sebuma, neujednačenog tena. Bakterijske kulture djeluju u sinergiji s cinkom čija je dobrobit za kožu nemjerljiva. Zato je vaša jedina briga da suplemente čuvate na optimalnoj temperaturi i pijete ih redovito – uz napitke koji nisu (pre)vrući!

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori