7 savršenih: Cipele na petu za elegantne kombinacije
7 savršenih: Cipele na petu za elegantne kombinacije

7 savršenih: Cipele na petu za
elegantne kombinacije

Kada govorimo o modnim trendovima ove zime ima ih jako puno. Hoćete li ih prihvatiti ili nećete, ostaje na vama, ali je činjenica kako ove sezone možete vaše kombinacije osvježiti na pravi način. Zima je u znaku evenata, raznih događaja i koncerata pa u tom smislu treba uložiti u glamurozne komade kako biste zablistali na pravi način. Komad u koji uvijek treba uložiti su cipele na petu. Riječ je o IT komadu koji svaka žena treba imati u garderobi i kombinirati ga na večernje i dnevne kombinacije.

Cipele na petu kao najljepši modni detalj ove zime

Cipele na petu imaju dugu povijest i izraz su elegancije i ženstvenosti dugi niz godina. S obzirom na to kako je moda fluidna i brzo se mijenja, streetwear estetika je trenutno u fokusu, a tenisice su IT odabir. No, to ne znači da glamurozne cipele na petu nisu u modi, osobito kada je riječ o večernjim izlascima.

Žene su stoljećima zaljubljene u elegantne cipele, a neki modeli imaju kultni status. Trenutno su u modi klasične salonke na špic, Mary Jane model i slingback koji je popularizirala modna kuća Chanel.

Kako biste odabrali odgovarajući model, potrebno je pronaći onaj koji odgovara vašem stilu. Kod cipela na petu najvažnije je da vam budu udobne i da u njima možete izdržati tijekom cijele večeri. Sigurno smo svi doživjeli osjećaj u kojem su nam cipele toliko neudobne da ne možemo u njima izdržati više od nekoliko sati.

Ove zime naglasak je na bojama i uzorcima, a mi predlažemo IT boju poput pariško plave ili ljubičaste, a nećete pogriješiti ni s klasičnom crnom. Što god odabrali, nećete pogriješiti jer je riječ o klasik cipelama. U nastavku donosimo 7 savršenih modela cipela na petu.

GIANVITO ROSSI
MACH & MACH
mango
mango
zara
zara
zara

Foto: Instagram, Zara, Mango, Mytheresa

Učitati još
Zatvori