Slow beauty trend je poput protuotrova za ubrzani stil života

Slow beauty trend je poput protuotrova
za ubrzani stil života

Izolacija nas je dovela do toga da tražimo načine na koje možemo podići svoj svakodnevni život na jednu novu razinu. Sporiji, usredotočeniji beauty rituali i njega kože upravo su ono što nam je nedostajalo. Tijekom posljednjih nekoliko godina, trendovi poput beauty rutine za njegu kože u 10 ili 12 koraka postali su uobičajeni. Stoga je slow beauty pomak prema sporijim i jednostavnijim beauty ritualima koji najbolje odgovaraju pojedincu. Ovaj pažljiviji oblik njege kože umanjuje osjećaj tjeskobe, pomaže kod spavanja i nudi osjećaj kontrole u svijetu u kojem nam to jako nedostaje, pogotovo u posljednje vrijeme. Upravo zato je ovo jedna od tema koju smo odlučile uključiti u ‘Take it slow’ mjesec na Journalu kako bi svi zajedno mogli usporiti i naučiti uživati u trenutku.

Što je slow beauty?

Slow beauty je najnoviji trend u beauty svijetu. Baš kao i slow fashion, slow beauty se odnosi na ulaganje u proizvode koji su kreirani održivim metodama i pomno odabranim sastojcima iz provjerenih izvora. Slow beauty znači korištenje manjeg broja kvalitetnijih proizvoda kako bi se smanjila nepotrebna potrošnja. Zaronite li dublje u ovaj trend moći ćete vidjeti kako nas slow beauty brendovi žele poticati u tome da budemo pažljiviji u načinu na koji kupujemo beauty i skincare proizvode. Isto tako, to su često proizvodi koji nadahnjuju korisnika da odvoji vrijeme, odmakne se od digitalnog svijeta i opusti se – sve to kako bismo doslovno usporili.

Slow beauty je brzorastući trend koji odbija brze popravke i invazivne proizvode te postupke koji su uobičajeni u svijetu ljepote. Umjesto toga, on predstavlja holistički pristup s naglaskom na wellness i istinsko zdravlje kože iznutra prema van. Slow beauty je opušten stil života u kojem se ne treba fokusirati na pravila i točno određene beauty rutine. Potpuno slobodno možete birati između niza zdravih i prirodnih proizvoda, ovisno o tome što vama najbolje odgovara. Slow beauty podrazumijeva i potpuno oslobađanje od stresa te usvajanje navike korištenja proizvoda vlastitim tempom i prema vlastitim željama.

Ovaj lifestyle trend pruža eskapizam i osjećaj luksuza kod kuće tijekom današnjih neizvjesnih vremena te nas tjera na duboko razmišljanje o proizvodima kojima njegujemo svoje tijelo. Slow beauty pokret želi da razmotrimo proizvode koje stavljamo na kožu i lice te istodobno otkrijemo jesu li korisni za nas i štete li okolišu i prirodi oko nas. Njega kože je postala prioritet za one koji žele ulagati u sebe. Dugoročno gledano, dok nas pandemija usmjerava prema svjesnijoj konzumaciji, slow beauty nam nudi neku vrstu protuotrova za brzi način života.

Kako zapravo možemo živjeti slow beauty lifestyle?

Važni koraci koji će vas postupno uvesti u slow beauty način života uključuju upotrebu prirodnih sastojaka, promjenu stava prema starenju, mindfulness i ekološku prihvatljivost, a prije svega najvažniji ste vi sami. Slow beauty je filozofija koja zamjenjuje bezumno usvajanje nekih prirodnih proizvoda. Trebali biste vjerovati svom tijelu, umu, duši i okolini kako biste izvukli maksimum iz ovog načina života. Možda za vas to znači i odricanje pa nećete niti koristiti make up i skincare proizvode nekoliko dana, tjedana ili mjeseci, kako bi obavili kvalitetan detoks kože.

No, ako se ipak ne želite odreći nekih proizvoda, ali želite usvojiti slow beauty način života, onda je važno da obratite pozornost na brendove koji obećavaju rezultate i koji uključuju ekološki osviještene postupke u svaki korak svog opskrbnog lanca, od nabave sastojaka do pakiranja – zato se slow beauty trend ujedno ubraja i u clean beauty kategoriju. Green brendovi s naglaskom na djelotvornost, obećavaju njegu kože koja je dobra i za pojedinca i za planetu. Osim toga, u formulama možete potražiti inovativne teksture i najbolje sastojke koji omogućuju najljepše rezultate.

Brendovi koji su pioniri slow beauty stila života

Antipodes Organic Beauty

Novozelandski brend Antipodes Organic Beauty nudi visokokvalitetnu bio-kozmetiku koja će svakoga razmaziti. Brend strogo pazi na održivost i ekološku prihvatljivost. Pakiranje se može reciklirati te je biološki razgradiv čime se nastoji ostaviti što manji ekološki trag. Antipodes clean njega za kožu sadrži odabrane biljne tvari, koje dolaze iz kontroliranog biološkog uzgoja. Uz to, svaki od njih na svoj jedinstveni način potiče prirodnu ljepotu kože.

Typology

Francuski brend Typology može se pohvaliti serumima, tradicionalnim sapunima i sredstvima za čišćenje kože. Njihovi proizvodu napravljeni su u malim serijama s manje sastojaka, stoga je Typology izvrstan primjer slow beauty brenda.

Vintner’s Daughter

Vintner’s Daughter je brend koji je osnovan s jedinstvenim ciljem na umu. Oni žele stvoriti proizvode za njegu kože koja pruža neusporedivu kvalitetu i univerzalnu učinkovitost. Alarmirana zbog velikog broja neučinkovitih, toksičnih sastojaka u svojoj skincare rutini, April Gargiulo krenula je u razvoj jedinstvenog, potpuno prirodnog proizvoda “heroja”. Radi se o njihovom kultnom aktivnom botaničkom serumu koji je idealan za pojednostavljivanje vaše rutine ljepote. Ova moćna, multikorekcijska formulacija ciljano rješava svaki problem kože, od finih linija i bora do akni i hiperpigmentacije.

Alteya Organics

Alteyin znanstveni tim godinama istražuje drevne tradicionalne recepte i čudesne učinke organskog ružinog ulja na kožu. Kao rezultat toga, uspjeli su proizvesti rijetku i ograničenu prirodnu njegu kože i tijela na temelju starih provjerenih formula koje su poboljšane da specifično udovolje potrebama njege modernih, ekološki osviještenih ljudi.

Neki od najpoznatijih hrvatskih slow beauty brendova

Cosmel

Cosmel već 30 godina stvara i vjeruje isključivo u visokokvalitetnu prirodnu organsku kozmetiku. Proizvode kreiraju u vlastitom laboratoriju, a ideju, cijeli proces i formulacije izrađuje jedna osoba, Melita. Dakle, svaki od njihovih proizvoda je jedinstven i jamči potpunu sigurnost i kvalitetu.Njihova misija nije postati industrija, nego uvijek stvarati kvalitetne prirodne organske proizvode sigurne za našu kožu.

Boolab

Prirodna handmade kozmetika Boolab njeguje i hrani tijelo. Ona je pogodna za sve tipove kože, za sve uzraste, trudnice te za vegane i vegetarijance. Za svoju filozofiju, Boolab uzima jednostavno polazište da sve što možemo namazati na kožu – možemo i pojesti. Kako bi nam zaista omogućili komadić prirode, u odabiru sirovina primjenjuju najviši standard te izuzetno stroge norme. Ljepota nije prolazni trend i valja ju njegovati kroz čitav život, a istinska ljepota počinje sa zdravljem.

Tinkura

Tinkturini proizvodi su potpuno prirodni, inovativni, visokoučinkoviti i sigurni, a namijenjeni su svima koji žele poboljšati svoje zdravlje iznutra te na potpuno prirodan način njegovati svoje lice i tijelo. Uz to, svoje proizvode ne testiraju na životinjama i svi oni sadrže prirodne, prvenstveno biljne sastojke.

Sapunoteka

Sapunoteka je mali proizvođački obrt koji je od samog početka vođen mišlju da je moguće izraditi prirodan, kvalitetan i povoljan proizvod za njegu kože. Sjedište Sapunoteke nalazi se u Šibeniku, a u njihovoj ponudi možete naći sapune za lice, kosu, tijelo te ruke. Također, imaju i raznovrsne kreme za lice, eterična ulja te pilinge i losione za tijelo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori