Take it slow – listopad je mjesec sporijeg i ljepšeg življenja na Journalu

Take it slow – listopad je mjesec sporijeg i ljepšeg življenja na Journalu

2020. godina izazvala nas je na svim mogućim frontovima naših života i učinila da, više ili manje uspješno, stalno hvatamo korak s novom svakodnevicom.

Možda i vi, baš poput nas, imate osjećaj da ste protrčali kroz većinu ove godine, i to na jedan sasvim drugačiji način no što ste navikli, suočavajući se po putu s mali milijun novih životnih pitanja koja zahtijevaju brze odgovore. 2020. je bez sumnje ne samo izazovna, već i iscrpljujuća na svakoj razini našeg bivanja, a uz tempo života koji nas i dalje neodgodivo hvata u svoj žrvanj, sve više se suočavamo i s anksioznošću koju osjećamo radi neizvjesne budućnosti. Sva ova razmišljanja koja nam zaokupljaju misli na dnevnoj bazi, dovela su nas do zaključka da je idealno vrijeme za usporiti i, umjesto stavljanja fokusa na budućnost i sve što ona donosi, nastojati razmišljati o sadašnjem trenutku – svjesno biti u njemu!

Listopad je tu, izmjena sezona potaknula nas je da iz ormara izvadimo toplije slojeve odjeće, a sve kraći jesenski dani inspirirali su nas da popodneva i večeri provodimo u udobnosti vlastitih domova, uz ljude koje volimo, ušuškani pod dekice. Prigrlite ‘take it slow’ filozofiju i iskoristite ulazak u ovu novu sezonu za usporavanje tempa (barem nakratko!). Naučite ponovno biti i uživati u trenutku – pratite ritam jeseni i osluškujte vlastiti ritam – sjajni doživljaji vas čekaju jednom kada napokon odlučite usporiti.

‘Take it slow’ mjesec na Journalu

Usporite zajedno s nama, jer ovog mjeseca vodit ćemo vas kroz naš ‘take it slow’ sadržaj: pričat ćemo o ‘slow fashion’ pokretu, koji predstavlja promjenu koju želimo vidjeti u modnoj industriji, domaćim modnim i lifestyle imenima koja svoje poslovanje vode prema ‘slow’ principu, ‘slow beauty’ pokretu kojeg su prozvali ‘clean beautyjem’ za 2020. godinu, ‘slow’ putovanjima i odmoru, ‘slow foodu’, interijerima uređenima na filozofiji ‘slow livinga’…

Želimo vam pokazati da, usprkos kaotičnoj svakodnevici, sada imamo tu neponovljivu priliku za stati, duboko udahnuti i uvidjeti ljepotu ‘sporog’, a zapravo svjesnog življenja – i uživanja u svim neprocjenjivim trenucima.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori