Boje kose za 2024.: Četiri nijanse koje će biti najveći trendovi sljedeće godine
Boje kose za 2024.: Četiri nijanse koje će biti najveći trendovi sljedeće godine

Boje kose za 2024.: Četiri nijanse koje će biti najveći trendovi sljedeće godine

Još sitno brojimo do kraja 2023. godine, a trendovi za 2024. već kucaju na vrata. Bilo da se radi o modi ili ljepoti, trendovi će se razlikovati od godine koju ćemo uskoro ispratiti. Tijekom 2023. svjedočili smo povratku mnogih stilova šišanja. Vratila se fudbalerka, shaggy frizura, boyfriend bob iz devedesetih, zapravo, možemo reći da je godina pred zalaskom bila godina retro trendova. Naravno, svi oni redom pojavljivali su se u svojim modernijim verzijma, koje su nosive danas.

Osim načina šišanja, vratili su se i neki načinji bojanja, recimo debeli pramenovi umjesto onih neprimjetnih koje dobivamo balayage tehnikom. Srećom, to će se u 2024. godini izgubiti i opet nam se vraćaju varijante bojanja kose i izrade pramenova koje izgledaju prirodnije i neprimjetnije. Uz to, ono što je krenulo kao trend s jeseni 2023. godine nastavit će se i u 2024. godini, a to su prirodnije boje kose.

hit boje kose

Hit boje kose za 2024.

Uz iznimku rose gold nijanse s breskvastim tonovima za hrabrije, 2024. godina biti će godina za prirodnije nijanse kose. Plavuše će se vraćati u u svoju prirodnu smeđu ili će umjesto platinaste birati toplije nijanse. Kričavo crvena kosa past će u drugi plan, dok će hit biti smeđa kosa s bakrenim odsjajem ili bakrena nijansa koja izgleda kao da ste prirodni ginger. Također, popularna će biti smeđa kosa s toplim plavim pramenovima. Dakle, pri sljedećem posjetu frizeru, ako tražite promjenu, birajte sve što izgleda prirodno. U nastavku donosimo četiri nijanse koje će biti hit.

Strawberry Blonde

Ova nijansa postala je popularna nakon izdavanja prve knjige iz serijala 50 nijansi sive kada je glavna junakina boju kose svoje najbolje prijateljice opisala upravo ovim izrazom. Od tada se periodično vraća, a volimo je jer ne izgleda umjetno. To je plava kosa, ali toplih, bakrenih podtonova, savršena nijansa ako želite posvijetliti svoju crvenu kosu. Kao i svaka druga boja s primjesom crvene ili narančaste i ova nijansa će se isprati nakon nekoliko pranja, ali iza nje će ostati lijepa plava nijansa.

Mushroom Brown

Negdje između boje kramele i tamne čokolade smjestila se ova nijansa smeđe. Iako sada ima novo fora ime, zapravo se radi o pepeljastoj nijansi koja je savršena za zimu kada je manje sunca zbog kojeg inače plava boja kose oksidira. Zapravo se radi o boji kose koja se svijetlo smeđa, ali sa pepeljasto plavim pramenovima. Ova nijansa dobro stoji ljudima s toplim podtonovima kože, ako imate hladne podtonove izgledat ćete si kao da morate nositi više šminke i više boje na obrazima kako biste kontrirali toj pepeljastoj nijansi.

Illuminated Brunette

J.Lo je napokon došla na svoje, njezina omiljena boja kosa jedna je od hit nijansi za 2024. godinu. Radi se o boji s kojom ćete dobiti njabolje od oba svijeta, blistavost plave boje i toplinu smeđe boje kose. Ovo je nijansa smeđe s toplim pramenovima boje karamele koje treba raditi balayage tehnikom. Tako će vam kosa izgledati zdravo, a ujedno kao da je posvijetlila na suncu.

Bakrena boja

Da, crvenu kosu nije lako održavati i ta boja se brzo ispire, ali je snažna, zabavna i bogata. U 2024. godini nosit će se odvažne, vibrantne bakrene nijanse. Spektar te boje kose toliko je širok da svatko može naći nijansu koja paše nejgovom tenu. Ta bakrena boja izvrsno izgleda i ako ju odaberete za pramenove na svojoj tamnoj kosi.

Učitati još
Zatvori