Proizvodi koji sprječavaju ispadanje kose – Spas kada krene jesensko gubljenje kose
Proizvodi koji sprječavaju ispadanje kose – Spas kada krene jesensko gubljenje kose

Proizvodi koji sprječavaju ispadanje kose – Spas kada krene jesensko gubljenje kose

Gubljenje kose, bilo sezonsko, hormonalno ili iz nekog drugog razloga, uvijek izazove malu paniku. Trenutno je vrijeme ovog sezonskog, jesenskog opadanja kose, koje baš nikome nije drago. Posebno je ono mrsko ljudima koji ionako imaju tanku i rijetku kosu. A ono dolazi i nakon što je naša kosa pretrpjela cijelu silu štetnih vanjskih utjecaja dok smo bili na godišnjem odmoru.

Srećom, postoje proizvodi protiv opadanja kose. Prvenstveno, tu su oni koji opadanje kose sprječavaju iznutra, razni suplementi poput kolagena. Tu su proizvodi koji se nanose direktno na kosu, odnosno tjeme. Oni obično stimuliraju korijen kose i tako potiču rast kose.

Kakvi su to savršeni proizvodi protiv ispadanja kose?

Ti proizvodi su obično prepuni hranjivih sastojaka i raznih dragocjenih ulja poput ulja amle, makadamije, piskavice, ružmarina i raznih drugih. Od proizvoda koji sprječavaju opadanje kose želimo snažno i vidljivo djelovanje, ali i da su istovremeno nježni prema našem tjemenu.

Ne želimo iritaciju ili negativnu reakciju vlasišta u vidu ljuskanja i prhuti. Tekstura ovih proizvoda ne smije biti premasna jer nitko ne želi svakodnevno prati kosu. Proizvodi protiv opadanja kose moraju se brzo upijati i njegovati kožu vlasišta.

Ipak, nije dovoljno samo na kosu nanijeti hrpu proizvoda. Rast kose možete potaknuti masažom tjemena. To možete raditi dok nanosite proizvode ili možete koristiti alate za masažu tjemena dok perete kosu. To također doprinosi prokrvljavanju tjemena, a to potiče kosu na rast.

Osim toga, kod pranja kose koristite blage šampone, u prehranu uvedite više proteina te nikada kosu nemojte raščešljavati dok je mokra. Ovo zadnje, ne vrijedi za kovrčavu kosu koja se najbolje raščešljava mokra i dok je u njoj regenerator. Ipak, kovrčava kosa u većini slučajeva je jača i otpornija od ravne pa za nju i vrijede druga pravila.

Sve ovo trebali biste prakticirati baš sada, ujesen, kada je kosa najosjetljivija. Baš kao i našoj koži i kosi treba dodatna njega i posebna pažnja nakon ljeta. U nastavku donosimo proizvode koji vam mogu pomoći.

FOTO: Instagram (@fakander), Olival, Cult Beauty, The Ordinary, Parfumerija Lana, Nioxin, Martimex

Učitati još
Zatvori