Vitamin C je idealan početnički anti-aging sastojak, a evo i zašto
Vitamin C je idealan početnički anti-aging sastojak, a evo i zašto

Vitamin C je idealan početnički
anti-aging sastojak, a evo i zašto

Sastojak o kojem Internet ne prestaje brujiti uistinu je vrijedan spomena. Vitamin C je legendaran upravo jer stvarno djeluje. Bilo da želite popraviti ton ili teksturu kože, imate problema s učestalim hiperpigmentacijama ili postupalnim mrljama, ten vam je siv i beživotan ili vam treba boost produkcije kolagena za poravnati fine linije i bore – vitamin C će napraviti baš sve to, samostalno!

Ipak, i dalje postoje nedoumice, kako je vitamin C poznat i kao sastojak čije trajanje i jačina mogu itekako varirati, a često je i neprikladan za osjetljive kože. Bez obzira na sve, moguće je pronaći idealan vitamin C za sebe i, prije svega, doista je najbolji početnički anti-aging u 20-ima.

Što je vitamin C?

Vitamin C je snažan antioksidans koji neutralizira djelovanje slobodnih radikala, popravlja oštećenja nastala UV zračenjem, štiti kožu od zagađenja iz okoliša, izbjeljuje mrljice i poboljšava prirodan proces oporavka kože uz davanje poticaja proizvodnji kolagena.

Možda se zaštita od slobodnih radikala čini pomalo apstraktnom, ali je itekako bitna. Naime, slobodni radikali pridonose preuranjenom starenju. Neutralizacijom njihovog djelovanja, posebice u fantastičnoj sinergiji sa zaštitom od UV zračenja, vitamin C daje apsolutnu zaštitu od preuranjenog starenja.

Vrijedi spomenuti da je upravo starenje od UV zračenja i slobodnih radikala najviše i najprije vidljivo na koži, a može biti i intenzivnije od prirodnog starenja!

Drogerijska inovacija vrijedna pažnje

Upravo zato iznimno je bitno želite li raditi na prvom anti-agingu započeti, prije svega, redovito koristiti SPF, a zatim od otprilike 25-e godine uvesti i proizvod s vitaminom C. Zanemarite retinol, peptide i slično do poslije 30-ih, vama doista samo treba dobar SPF i vitamin C!

No kako znamo da nije svaki vitamin C i nužno dobar, a da je, posebice kod osjetljive kože, preporučljivo pronaći dermatološki testiran proizvod, potraga za kvalitetnim i djelotvornim vitaminom C koji će odgovarati vašoj koži može biti poprilično komplicirano – tim više imate li ograničen budžet. No možda imamo rješenje i za taj problem…

L’Oréal Paris predstavlja novi serum unutar Revitalift linije u čijem fokusu je upravo čisti vitamin C, a riječ je o Revitalift Clinical Vitamin C serumu.

Zašto je ovaj vitamin C vrijedan pažnje?

Nakon 5 godina znanstvenih istraživanja i više od 200 ispitanih formula, L’Oréal Paris predstavlja revolucionarni Revitalift Clinical serum s 12%-tnim provjereno učinkovitim vitaminom C + E + salicilnom kiselinom. Uz formula s čistim i stabilnim vitaminom C u visokoj koncentraciji, ovaj aktivni sastojak zlatnog standard pojačan je vitaminom E i salicilnom kiselinom za maksimalnu moć. Ova ekskluzivna kombinacija aktivnih sastojaka posebno je odabrana za sprječavanje i ispravljanje beživotnog izgleda kože, neujednačenog tena, zaglađivanja kože i sužavanja pora te ispravlja prve sitne bore.

Izazov s čistim vitaminom C u njegovoj je nestabilnosti jer ovaj sastojak s vremenom degradira. Taj isti fenomen također čini vitamin C visoko nekompatibilnim s mnogim drugim aktivnim sredstvima. , L’Oréal Paris stručnjaci za razvoj formula uspjeli su postići rekordno visoku koncentraciju čistog vitamina C s najvećom razinom stabilnosti. Zaštitna, tamna bočica u kojoj se nalazi serum odbija UV zrake i štiti formulu od negativnih učinaka svjetla i kisika. To znači da je ova formula sigurna i stabilna od prve do zadnje kapi korištenja!

Od čega se sastoji novi Revitalift serum?

Čisti vitamin C – Poznat i kao L-ASKORBINSKA KISELINA. Ovaj moćni antioksidans najčišći je i jedini biološki aktivan oblik vitamina C te ga dermatolozi najčešće preporučuju. L’Oréal Paris napravio je formulu s čistim vitaminom C u visokoj koncentraciji za istodobno ispravljanje nekoliko problema s kožom: beživotnost, neujednačen ten i prvi znakovi starenja.
Salicilna kiselina – Ova referentna beta hidroksilna kiselina ne samo da pomaže ukloniti mrtve stanice s površine kože presijecanjem proteinskih veza koje ih drže zajedno, već ima i svojstva pročišćavanja. Odabrana je kako bi smanjila izgled pora i zagladila kožu.
Vitamin E – Poznat i kao TOKOFEROL. Ovaj aktivan sastojak pojačava posvjetljujuća svojstva vitamina C i ponovo budi njegovu antioksidacijsku moć. Od vitalne je važnosti nahraniti kožu vitaminom E jer na njegove razine utječu vanjski agresori.
Makro i mikro hijaluronska kiselina – Makro hijaluronska kiselina hidratizira i zaglađuje kožu, dok mikro hijaluronska kiselina popunjava dehidrirane sitne bore iznutra.
Glicerin – Agent za hidrataciju privlači i zadržava vodu u površinskim slojevima epiderme. L’Oréal Paris koristi farmaceutski provjeren glicerin.
Adenozin – Adenozin djeluje protiv bora. Pomaže pružiti stanicama energiju koja im je potrebna da se umnožavaju. Time im omogućuje da učinkovitije stvaraju vlastito gorivo, potaknu obnavljanje stanica i zaglade kožu.
Dipeptidi – Odabrani dipeptidi sadrže arginin i tirozin, dvije aminokiseline koje se prirodno nalaze u tijelu. One igraju ključnu ulogu u održavanju elastičnosti kože i ujedno štite snagu kolagena.

Ultimativni proizvod za nadolazeće proljeće

Osim doista fantastične formule koja lijepo okuplja sastojke sinergijskog djelovanja, prednost ovog vitamina C je što se može aplicirati dvaput dnevno, ujutro i navečer. Također, prikladan je za osjetljivu kožu kako je formuliran u pH 6, što je nešto lužnatije od pH kože. Uz to, proizvod je i dermatološki testiran i preporučen!

L’Oréal Paris Revitalift Clinical Vitamin C serum dostupan je u drogerijama diljem Hrvatske.

Foto: L’Oréal Paris, Instagram

Učitati još
Zatvori