Da, suhi šampon za trepavice postoji i internet već ludi za njim
Da, suhi šampon za trepavice postoji i internet već ludi za njim

Da, suhi šampon za trepavice postoji i
internet već ludi za njim

Popularnost suhih šampona ne jenjava s itekako dobrim razlogom: ovo je tip proizvoda koji nas spašava kada nam je najbitnije. U svega nekoliko potisaka produžuje nam dan do pranja kose, olakšava izvedbu bilo kakve puštene frizure, a pritom dodaje i volumen.

Baš smo i pomislili da bi nešto tako bilo fantastično za trepavice – kada nas je MAC Cosmetics preduhitrio u tome. Službeno su predstavili novu inovaciju, tzv. suhi šampon za trepavice. Riječ je o Lash Dry Shampoo Mascara Refresher topcoatu za maskaru.

Jeste li spremni za suhi šampon za trepavice?

MAC Cosmetics u posljednjih pola godine intenzivno radi na vraćanju statusa popularnosti kojega su nekada imali među milenijalsima – i u generaciju Z. Nakon mega uspješnih Stack maskara na čijoj fleksibilnoj formuli se radilo nekoliko godina, izdali su i kolekciju skincare bazi za makeup, a sljedeći korak je i suhi šampon za trepavice.

Lash Dry Shampoo Mascara Refresher je zapravo topcoat za trepavice osmišljen da osvježi izgled trepavica nakon nekoliko sati nošenja maskare. Ideja je bila stvoriti proizvod koji će olakšati, ali i poboljšati izgled samih trepavica. Idealno će poslužiti upravo u trenutcima kada se morate nadošminkati! To bi inače uključivalo još jedan sloj maskare povrh postojeće, umjesto čega ćete staviti ovaj topcoat.

Kako funkcionira?

Ovaj topcoat je bogat emolijentima i okluzivima. Poput, primjerice, pčelinjeg voska i arganovog ulja koji omekšavaju vlakna maskare na trepavicama za lakše raščešljavanje i povratak volumena. Raščešljavanje svakako olakšava i plastična četkica. Maskara zasad dolazi samo u crnoj boji i može se nanositi koliko god želite puta – preko maskare kao baze.

Vrijedi li isprobati?

MAC-ova maskara za osvježavanje trepavica zgodan je dodatak svakoj kozmetičkoj torbici. Posebno je zgodan za poslovne žene s pregršt after work aktivnosti… Uz njega, postojeća suha maskara izgledat će kao da je friško nanesena, a osjećaj na očima će biti lakši nego kod slojevitog stavljanja klasične maskare.

Iako mu predviđamo popriličnu popularnost na društvenim mrežama, moramo napomenuti kako zasad nije sigurno dolazi li proizvod i na naše tržište. Izgleda da moramo pričekati – i vidjeti!

Foto: MAC Cosmetics, Instagram

Učitati još
Zatvori