Stigao je novi Maison Francis Kurkdjian parfem
Stigao je novi Maison Francis Kurkdjian parfem

Stigao je novi Maison Francis
Kurkdjian parfem

Iz tvornice parfumera Francisa Kurkdjiana, koji potpisuje i najviralniji parfem Baccarat Rouge 540, za ljeto stiže nova mirisna kreacija. Radi se o parfemu Aqua Media koji je četvrti parfem u Aqua Cologne forte kolekciji.

‘Više od svega, sreća je biti dobro’

Za Francisa Kurkdjiana, sreća leži u jednostavnim stvarima koje priroda pruža, poput osjećaja sunčeve svjetlosti na licu, razmišljanja o bojama neba koje se neprestano mijenjaju ili milovanja nježnog povjetarca na koži. Što ako je sreća na dohvat ruke? Uživati u zadovoljstvima svakodnevnog života i prirode, grabiti svaki novi dan i držati se najboljih dijelova. “Više od svega, sreća je biti dobro”, napisala je francuska spisateljica Françoise Sagan, riječima jednostavnim kao i bitna istina koju izražavaju. Dobrobit znači biti u skladu sa samim sobom, svojim umom, svojim tijelom i prirodom. Bez pretvaranja.

Mens sana in Corpore sano – zdrav duh u zdravom tijelu. Ovo je ideal kojeg Francis Kurkdjian tako precizno prevodi kroz kolekciju Aqua Cologne forte, gdje je svježina pojačana. Nadahnute blagodatima tradicionalne kolonjske vode, tri kreacije – Aqua Universalis, Aqua Vitae i Aqua Celestia – vode nas na osunčana mjesta prepuna boja i svježine.

Aqua Media
Aqua Media

Beskrajno svjež miris

Francis Kurkdjian sada dodaje četvrti opus ovoj kolekciji s novim mirisom Aqua Media Cologne forte, središnjom točkom između svjetlosti i svježine.

Kao i za sve svoje Aqua mirise, Francis Kurkdjian je za ovo četvrto poglavlje odabrao latinski naziv: Aqua Media.

I kao i svakoj Cologne forte, dodijelio mu je jednu posebnu boju: zelenu, središte duge, fantastičan fenomen rođen od vode i sunčeve svjetlosti. Aqua Media Cologne forte utjelovljenje je ravnoteže i harmonije. Ova nova parfemska voda otvara prozor u beskrajan, bezgranično svjež, idiličan krajolik, gdje vjetar u divljoj travi kao da ulazi u dijalog sa žuborom mirne bijele vode.

Aqua Media
Aqua Media
Aqua Media

Koje note krase ovaj miris?

Aqua Media Cologne forte je radosna parfemska voda s kiselkastim, pjenušavim i ukusnim svježim notama koje su pune života. Akcenti anisa koji su toliko dragi Francisu Kurkdjianu u središtu su pozornice i sjaje u ovom vrtu citrusnih nota.

Gornja nota polagano razvija svijetli bergamot iz Italije – zajednička nit koja se proteže kroz kolekciju Cologne forte. Kombiniran je s notom kristalnog hediona poznatog po svom prozračnom, cvjetnom sjaju, u savršenom skladu koji daje dah i volumen slatkom komoraču.

Izvanredan duet stvoren harmonijom verbene sa slatkim komoračem evocira prštavu, promjenjivu aromatičnu notu zelene boje. Ova botanička struktura izgrađena je na čvrstoj bazi drvenastih mošusa, koji naglašavaju senzualnost mirisa. Učinak naglašen daškom pačulija usred ovih svježih nota, otkriva električan, gotovo pjenušav aspekt zelene mahovine mirisa.

Parfem koji miriše na sreću

Ovi novi vrlo zeleni akcenti, koji podsjećaju na hladnu infuziju svježeg divljeg bilja, ono su što čini Aqua Media Cologne forte komadom bez presedana u Maisonovoj mirisnoj garderobi, gdje note anisa dolaze do izražaja. Prema Francisu Kurkdjianu, “Aqua Media Cologne forte miriše na sreću i brigu, vitalnost i energiju, umiruje u svojoj očiglednoj jednostavnosti. To me dovodi u dobro raspoloženje, to je sve. Nemam što drugo dodati, sve je već tu, zapisano u formuli.” Sreća se ukorijenjuje u ravnoteži i jednostavnim zadovoljstvima. Aqua Media Cologne forte ponovno je stekla sklad.

Aqua Media
Aqua Media
Novi miris dostupan je u Martimexu na Trgu bana J. Jelačića 11 ili putem [email protected].

Foto: PR

Učitati još
Zatvori