Poliklinika LF Medical Group: Upoznajte naš tim doktora od povjerenja
Poliklinika LF Medical Group: Upoznajte naš tim doktora od povjerenja

Poliklinika LF Medical Group: Upoznajte
naš tim doktora od povjerenja

Bliženjem ožujka shvatimo da smo ušli u zadnji period pripreme tijela za ljeto – jer ono je tu već za tri mjeseca! Svakodnevni treninzi i prilagodba prehrane, iako su najbolji put ka dobivanju (a kasnije i zadržavanju!) rezultata, mogu biti vrlo izazovni, posebice ako nemate naviku redovitog kretanja ili zdrave prehrane. S druge strane, teško je u užurbanom životnom stilu, bilo da ste mlada majka ili puno radite, pronaći vremena za redovit obrok i do sat vremena za sebe kako biste odradili kakav trening.

Idealno rješenje? Odlazak po stručno mišljenje i pomoć u jednu od svjetski priznatih domaćih poliklinika.

Odlazak pod nož nije opcija za sve

Za najbrže opcije s najdrastičnijom transformacijom, već godinama nude se abdominoplastika i liposukcija. Naime, abdominoplastika je kirurški postupak koji izravnava trbušnu stijenku uklanjanjem viška masnoće i kože te zatezanjem mišića trbušnog zida. Liposukcija je operativni zahvat kojim se masne naslage uklanjaju s neželjenih mjesta na tijelu. Na ovaj način formiraju se estetski privlačnije konture tijela. Također, face lifting kao i klasična rinoplastika, tretmani su koji nude dugotrajne rezultate u pomlađivanju i oblikovanju dijelova lica.

Poliklinika na dobrom glasu

No što ako vam odlazak pod nož nije opcija? Možda se bojite operacija ili naprosto nemate vremena za duži oporavak? Izgleda da ste na pravome mjestu jer Poliklinika Lohuis Filipović Medical Group nudi inovativne i minimalno invazivne tretmane lica i tijela. Poliklinika Lohuis Filipović suvremena je međunarodna, nizozemsko – hrvatska, klinika s dnevnom bolnicom poznata po vrhunskoj rinoplastici na adresi u Hrvatskoj u Zagrebu. Bilo da ste se odlučili za zahvat lica ili tijela, njihov multidisciplinarni tim stručnjaka ispunit će vaše želje stručno – i sigurno.

Upoznajte njihov dream team u nastavku.

Poliklinika s međunarodno priznatim stručnjacima

Dr. sc. Nino Fuchs- specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije

Ovaj vrsni kirurg dio je edukacije odradio u Danskoj i Švedskoj, a od 2012. je zaposlen na zagrebačkom Rebru, kao dio tima za rekonstrukciju dojke. Poznat je po čuvenom zahvatu rekonstrukcije dojke vlastitim tkivom s trbuha pacijentice.

Od 2011. kada se na stažu upoznao s estetskim zahvatima, kontinuirano se usavršava u području anti-age medicine. Po završetku specijalizacije iz plastične i estetske kirurgije 2018., aplicirao se za edukaciju u jednoj od najpoznatijih bolnica iz estetske medicine, kod pionira estetskih operacija grudi i tijela, dr. Pera Hadena. Edukaciju završava 2020. godine, gdje je naučio spojiti minimalno invazivne zahvate s velikim estetskim operacijama, kako bi se pacijentima omogućilo da dobiju cjeloviti pristup.

Cijelu svoju edukaciju je usmjeren na vraćanje kontura pacijenta kakve su bile u mladosti. Na mnogobrojnim edukacijama u inozemstvu iz minimalno invazivnih postupaka, naučio je kombinirati tehnike i postupke za svakoga pacijenta posebno kako bi se dobio što bolji rezultat.

Dr. Nino Fuchs

Poliklinika Lohuis Filipović nudi inovativne tretmane tijela

Tretmani kojima briljira Dr. Fuchs su i BodyTite i BodyFX. BodyTite je minimalno invazivni postupak lipostrukturiranja tijela koji daje rezultate koji su prethodno bili mogući samo kirurškim zahvatima. Bilo da želite oblikovati nadlaktice, podignuti grudi, zategnuti trbuh i leđa, riješiti se bokova – BodyTite je rješenje za vas. Prednosti su konzistentni rezultati jer pametna tehnologija izbjegava pretjerano tretirana područja, svaki sloj tkiva se zagrijava različitom temperaturom zahvaljujući Directional RF modalitetu, a povratak svakodnevnim aktivnostima vas očekuje već nakon 7 dana!

BodyFX je tretman koji ima za cilj preoblikovanje i poboljšanje konture tijela. To je potpuno neinvazivan zahvat što znači da je idealan za pacijente koji imaju strahove od invazivnih kirurških zahvata kao što je liposukcija. Dugotrajno je rješenje za vaše suvišne i neželjene masne naslage te celulit, a idealan je za tzv. „muffin top“ odnosno višak masnih naslaga na donjem dijelu leđa i trbuha, koje imaju tendenciju preliti se preko ruba hlača. On kombinira nekoliko različitih načina za oblikovanje tijela, primjerice uz radiofrekvenciju, zagrijavanje i vakuum. Ovaj tretman smanjuje neželjeni izgled celulita, a aktivno praćenje temperature i kontrolirano isključivanje energije osiguravaju optimalnu udobnost i sigurnost.

Dr. Stjepan Patrun

Dr. Stjepan Patrun – estetik doktor

Doktor Patrun je iz Osijeka, a studirao je i završio Medicinski fakultet u Zagrebu. Napisao je rad na temu Mikrobiom kože i akne. Tijekom obrazovanja odlučio je da se želi baviti upravo bolestima kože i ostalim kožnim stanjima na temu dermatologije. Autor je nekoliko znanstvenih članaka iz područja dermatologije.

Kožu smatramo našim 6. osjetilom. Početni su znakovi starenja najuočljiviji na koži. Nekoliko tretmana kože u kombinaciji s ciljanim protokolom terapeutskih proizvoda Vašoj će koži vratiti zdrav,svjež i mladenački izgled. Stellar Lumenis M22 je najnovija, najnaprednija, inteligentna tehnologija za tretman različitih stanja i bolesti kože na svijetu. Kombinacija je 4 tehnologije u jednoj platformi, kojom ovisno o problematici kože, možemo liječiti i tretirati više od 35 stanja bolesti kože.

Od najsuvremenijih potpuno neinvazivnih tretmana dostupnih jedino u Klinici Lohuis Filipović– LF YOUth+erapy by EXOKINE – do minimalno invazivnih ciljanih kožnih zahvata – FRACTORA i MORPHEUS 8 by INMODE.

Osim toga, kao minimalno inzvazivan tretman treba izdvojiti i FaceTite. FaceTite je najnoviji InMode-ov tretman za lipostrukturiranje – donjeg dijela lica i vrata koji pružaju vrhunsku lipolizu, istovremeno zatežući kožu. FaceTite je minimalno invazivan i sljedeća je najbolja alternativa liftingu lica i vrata bez invazivne kirurgije i ožiljaka.

Dr. Sc. Boris Filipović

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med – otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Završio je dodiplomski studij medicine u Zagrebu 2008. godine. Od 2005. od 2017. godine radio je kao znanstveni istraživač u Laboratoriju za neurofarmakologiju. Specijalizaciju iz otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata je započeo 2011. godine u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Po završetku specijalizacije, doc.dr.sc. Filipović je započeo je subspecijalističko usavršavanje iz plastične rekonstruktivne kirurgije lica kao prvi polaznik iz RH – u sklopu Europske Akademije za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju – EAFPS (engl.European Academy of Facial Plastic Surgery) u Nizozemskoj, pod vodstvom Peter JFM Lohuis-a.

Njegovo glavno područje interesa uključuje plastičnu kirurgiju lica – rinoplastiku, operacije potpunog pomlađivanja lica te otorinolaringologiju – rinologiju, apneju, tumore kože glave i vrata.

Dr. Sc. Petar Lohuis

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med – otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, somnolog, IBCFPRS

Dežurni kirurg u Head and Neck Service u The Netherlands CancerInstitute/Antoni van Leeuwenhoek bolnici u Amsterdamu i na Jedinici za plastičnu rekonstruktivnu kirurgiju lica u bolnici Diakonessen u Utrechtu. Dodatno poslijediplomsko usavršavanje uključivalo je stipendiju za onkološku kirurgiju glave i vrata, plastiku lica rekonstruktivne kirurgije i mikrovaskularna kirurgija i rekonstrukcija glave i vrata.

Dr. sc. Lohuis je tijekom svoje karijere dobio mnoga priznanja i obnašao je dužnost u upravnom odboru Europske akademije za plastičnu kirurgiju lica (EAFPS) i Međunarodne federacije društava za plastičnu kirurgiju lica (IFFPSS).

Njegovo glavno područje interesa uključuje ablativnu onkološku kirurgiju glave i vrata, kirurgiju uha vezanu uz rak kože vanjskog ušnog kanala, rekonstruktivnu onkološku kirurgiju glave i vrata, rak kože i rekonstrukciju raka kože, rehabilitaciju paralize facijalnog živca, rinoplastiku i rekonstrukciju nosa.

Foto: Poliklinika LF Medical Group

Učitati još
Zatvori